Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Xp `pojeo` gb sa c (win) particije?
STRANA 1 OD 1
frlog Xp `pojeo` gb sa c (win) particije? 03.02.2011. 16:18 T33344

status: user
broj poruka: 25

Skoro sam primetio da na c (windows) particiji od 60gb imam samo oko 20 gb slobodnog prostora i ako su na toj particiji instalirani samp osnovni prateci programi i naravno XP,sistem restore mi je iskljucen,deo za kantu na svim hdd 0% ima li neko ideju sta je pojelo ostatak od 40 gb?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Jebivetar Re: Xp `pojeo` gb sa c (win) particije? 03.02.2011. 16:28 #291593

broj poruka: 2386
Prethodni post sam obrisao jer nisam pazljivo chitao.
Imash li zakljuchan folder?
Da nisi filmove, muziku stavio na desktop pa ne rachunash to u c particiju?
Da li mozda imash Kaspersky kao zashtitu, ili nemash nikakvu zashtitu?
Da li dovlachish podatke sa interneta i gde ih pakujesh?

e, drz` da ti ga nabijem!

::
:: Skoro sam primetio da na c (windows) particiji od 60gb imam samo oko 20 gb slobodnog prostora i ako su na toj particiji instalirani samp osnovni prateci programi i naravno XP,sistem restore mi je iskljucen,deo za kantu na svim hdd 0% ima li neko ideju sta je pojelo ostatak od 40 gb?
frlog re 03.02.2011. 16:33 #291594

broj poruka: 25
folder koliko znam nemam zakljucan,desktop cisto ko bebina guza -) imam nod

imarkovic Re: Xp `pojeo` gb sa c (win) particije? 03.02.2011. 16:45 #291597

broj poruka: 19008
sta se desava u mng konzoli, disk management (unlocated space)?
desni klik na mycomp-manage-disk management

:: Skoro sam primetio da na c (windows) particiji od 60gb imam samo oko 20 gb slobodnog prostora i ako su na toj particiji instalirani samp osnovni prateci programi i naravno XP,sistem restore mi je iskljucen,deo za kantu na svim hdd 0% ima li neko ideju sta je pojelo ostatak od 40 gb?
Danijelk Re: re 03.02.2011. 16:45 #291599

broj poruka: 1541

Ubuduce napravi dve particije, jednu manju jednu vecu, pa na manju (C:) instaliras samo Windows, a na drugu programe, podatke, igre i ostalo. Bolje ti je tako, u slucaju da ti zvekne windows, svi podaci, slike, muzika, sta god imas na drugoj particiji, ti ostaju bezbedni...

:: folder koliko znam nemam zakljucan,desktop cisto ko bebina guza -) imam nod
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pajsgudgud Koji ti je fajl sistem? 03.02.2011. 16:46 #291600

broj poruka: 3742
FAT32?

Ono osnovno bi trebalo do 10Gb.

support normality

Equinoxe Re: Re: re 03.02.2011. 16:53 #291601

broj poruka: 12057

+ 97.000.000.257.

:: Ubuduce napravi dve particije, jednu manju jednu vecu, pa na manju (C:) instaliras samo Windows, a na drugu programe, podatke, igre i ostalo. Bolje ti je tako, u slucaju da ti zvekne windows, svi podaci, slike, muzika, sta god imas na drugoj particiji, ti ostaju bezbedni..
:: ________________________________________________________________
:: ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 512 (650/2200) - Kingston 2x1Gb
:: _______________________________________________
:: DDR2 800 @ 833 (5-5-5-18) - LC Power 600H - Philips 2
:: :: folder koliko znam nemam zakljucan,desktop cisto ko bebina guza -) imam nod
:: ::
Dragg re@frlog 03.02.2011. 17:57 #291627

broj poruka: 2270
Pogledaj koliki ti je page file, ali sigurno nije 40GB. Idi u TC-u na root C diska i stisni SHIFT-ALT-enter i gledaj gde šta zauzima. Slažem se sa Danijelom, osim za programe, njih treba stavljati isto na C: osim onih kojima ne treba instalacija.

vladarko Re: Re: Re: re 03.02.2011. 18:00 #291628

broj poruka: 4228
Da li možeš da vidiš sistemske i skrivene foldere?

System Restore kada je isključen on bi trebalo da ukloni fajlove iz System Volume Information foldera. Pa, ipak, ako nemaš odgovarajuća prava prikazivaće ti veličinu tog foldera 0 u bajtovima, bez ijednog foldera ili fajla.

Sav nestali prostor sam do sada nalazio u SVI folderu, uz prethodno dat Full Access

Pozdrav!

Vlada

:: + 97.000.000.257
:: :: Ubuduce napravi dve particije, jednu manju jednu vecu, pa na manju (C:) instaliras samo Windows, a na drugu programe, podatke, igre i ostalo. Bolje ti je tako, u slucaju da ti zvekne windows, svi podaci, slike, muzika, sta god imas na drugoj particiji, ti ostaju bezbedni..
:: :: ________________________________________________________________
:: :: ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 512 (650/2200) - Kingston 2x1Gb
:: :: _______________________________________________
:: :: DDR2 800 @ 833 (5-5-5-18) - LC Power 600H - Philips 2
:: :: :: folder koliko znam nemam zakljucan,desktop cisto ko bebina guza -) imam nod
:: :: ::
Danijelk Re: re@frlog 03.02.2011. 18:13 #291632

broj poruka: 1541

Mislim da je bolje da se programi instaliraju na drugu particiju, ne na C: tj. tamo gde je windows, iz prostog razloga sto ostane mnogo vise mesta na drugoj particiji za sve sto treba (programi, filmovi, muzika, slike itd...). Ne znam jel ima mozda neke prednosti ako su na C:?

:: Pogledaj koliki ti je page file, ali sigurno nije 40GB. Idi u TC-u na root C diska i stisni SHIFT-ALT-enter i gledaj gde šta zauzima. Slažem se sa Danijelom, osim za programe, njih treba stavljati isto na C: osim onih kojima ne treba instalacija
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
CrniGrujan Re: Re: re@frlog 03.02.2011. 18:17 #291633

broj poruka: 128
Trebalo bi da ima. Na istom su delu diska pa glava ne skače mnogo tamo-amo, verovatno je bolje po pitanju brzine pristupa za koju milisekundu, bolje je i po mehaniku. Najviše se čitaju sistemski fajlovi i programi, ostatak diska koji koristiš kao skladište se ređe koristi, ima neke logika.

:: Mislim da je bolje da se programi instaliraju na drugu particiju, ne na C: tj. tamo gde je windows, iz prostog razloga sto ostane mnogo vise mesta na drugoj particiji za sve sto treba (programi, filmovi, muzika, slike itd...). Ne znam jel ima mozda neke prednosti ako su na C:
Dragg Re: Re: re@frlog 03.02.2011. 19:12 #291650

broj poruka: 2270
Mislim da ima ako ćeš da spakuješ C: u image sa Acronisom. Džaba ako ti acronis vrati sistem za 10min ako posle još treba 5 sati da ponovo instaliraš sve programe. Znači, moja logika je: sistem + programi koji moraju da se instaliraju na C: i uradiš backup particije, a podaci, igre i programi kojima ne treba instalacija na D.

:: Mislim da je bolje da se programi instaliraju na drugu particiju, ne na C: tj. tamo gde je windows, iz prostog razloga sto ostane mnogo vise mesta na drugoj particiji za sve sto treba (programi, filmovi, muzika, slike itd...). Ne znam jel ima mozda neke prednosti ako su na C:?
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs