Danas sam uzeo bio Samsung G2 od 640gb i posto imam instaliran w7 32-bit reko daj na ovog Samsunga da instaliram Xp sp3 i sad posto je on ukljucen na usb prepozna ga prilikom bootovanja.I sad kad treba da se po prvi put ugasi pc i da mi pocne instalirati sistem izbacuje mi ovaku gresku ERROR LOADING OPERATING SYSTEM znaci kad ga odspojim sa usb nema mi ni windowsa 7. Sta da radim kako da vratim na staro? Necu valjda da moram da instaliram opet W7.
Deo informacija koje su potrebne za boot-ovanje prebacen je...
01.02.2011. 04:27
status: user broj poruka: 10999
na taj novi disk. Pogresio si sto PRE instalacije XP-a nisi iskljucio disk na kojem je instalisan W7. Evo sta treba da uradis: 1. otkaci interni HDD, 2. prikljuci ovaj drugi disk, 3. instalisi XP na njega. 4. ponovo povezi stari HDD.
U BIOS-u podesi da komp boot-uje sa diska na kome se nalazi XP. Boot-uj. Instalisi program EasyBCD koji ce detektovati prisustvo Win7 i `ugraditi` ga kao boot stavku koju ces imati nakon sledeceg ukljucenja (u okviru `boot-menu`). - - - - - Sve ovo pod pretpostavkom da Win7 funkcionise kako treba (to jest, da nije ostecen).
edit: nisi bio dovoljno jasan (blago receno). Nadam se da ce ovo pomoci.
Dragot .. ko ti je rekao da mozes podici OS na USB DISK ... nemoze .. jednom sam to uradio na nekom lapu kojem je otisao konroler pa je morao da se budzi hdd na usb adapter .. i to tako sto sam morao da promenim gomilu konfiguracionih fajlova u samoj win instalaciji ..
popravi MBR na 7ci .. a novi hdd ubaci redovno preko sata kabela ..
najsigurnije ti je da ostavis samo nov hdd u masini .. podignes XP .. i posle prikopcas i stari hdd .. kad ti treba xp resetujes i izaberes boot order ..
`Dragot .. ko ti je rekao da mozes podici OS na USB DISK ... nemoze .. ` Moze Sistem kao sistem se moze instalirati na externi HDD,micro drive,zip drive,usb flash tako da... Prosto sam morao da se ubacim i prokomentarisem sledece : `i to tako sto sam morao da promenim gomilu konfiguracionih fajlova u samoj win instalaciji ` ???
Ne razumem...programirao si ceo kod instalacije Windowsa opet ? Jedino sta si trebao da dodas je da stisnes F6 da das putanju drajvera za taj usb hdd adapter...
@Dragot... Digni opet Windows7 bez tog novog harda...kad zavrsis sa sistemom digni XP na drugom hardu i Windows7 ce videti XP i imaces dual boot.
Ljudi pokuso sam po ovim upustvima i evo proradio mi je sistem:
1 Boot from windows 7 boot DVD 2 select recover your computer 3 Open command prompt 4 Type `Bootrec.exe /FixMbr` withought the quotes 5 Restart computer normally.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.