Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Mac os X
STRANA 1 OD 1
kepica Mac os X 30.01.2011. 15:24 T33194

status: user
broj poruka: 202

Dali neko Zna kako da instaliram Mac os 10.4 na Mac G4
Ali da ta instalacija krece od nule posto sam imao na nemackom ja hteo da probam linux i zajebao Mac os i sada nemogu da udjem u os da bi odatle pokrenuo i kako da narezem na disk kao dmg ili ? posto sam probao sa toast-om i nisam mogao da pokrenem instalaciju jer nemam orginal tastaturu pa neznam dali je to slovo sto drzim bas to jer ima neko da zna
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
djuroue1 Tesko 30.01.2011. 15:37 #289572

broj poruka: 1156

da ovde neko ima Mac,ja znam na Pc...Jesi gledao na youtube mora da ima?Imas na warezbb da skines retail dvd pa ga narezi na 8gb disk.Nije neka pomoc al eto(Samuel) :)
AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock

Asus M4A785TD-V-EVO

Mushkin 2x2 gb 2000mhz

Gigabyte GTX 260OC
684/1368/2200 121gb/s

XIGMATEK
Go Green 700W 80Plus

Equinoxe Re: 30.01.2011. 15:37 #289573

broj poruka: 12057

Nareži tog Tiger-a na disk. Pre toga odradi backup svega što ti je bitno.
Kad bootuješ, uđi u Utilities -> Disk Utility i preformatiraj željeni disk/particju na koju ćeš da instaliraš OS X. U opcijama u pre formata izaberi GUID partition table, ne MBR.

Dalje je sve prosto ko pasulj.

VMARC Ovako 30.01.2011. 16:10 #289588

broj poruka: 9425
http://www.engadget.com/2007/10/26/leopard-on-an-8-year-old-g4-power-mac-can-it-be-done/

Ne mozes da narezes istalaciju kao .dmg, vec moras taj .dmg fajl narezati kao image. To mozes uraditi i iz Windowsa, uzmi Power iso a mislim da mozes i iz Nero burning roma.
Dakle Burn Image opcija.

S1000RR

kepica da 30.01.2011. 16:14 #289592

Da ali kako da narezem na disk, imam vise verzija koje sam skinuo, ali kako treba da bude na disku da bi pokrenuo boot jer kada sam ubacio disk na kome je bilo narezano u toast formatu nije hteo da boot-uje pkazivao je folder koji se pali gasi i u njemu ? i nista tako stoji bas dugo
a gledam snimke na youtube i nema niko konkretno da kaze sta radi dali stiska neko dugme na tastaturi ili sam dis to odradi.
Ja sam nasao na nekom forumu da trebas da drzis (C) na tastaturi dok ga palim tj,cim cujes zvuk da se pali i onda se otvori cd i stavis disk i onda nista zavrti ga malo i nista stane i to je to
VMARC A da ti to batalis? 30.01.2011. 16:20 #289595

broj poruka: 9425
To sta si skinuo, odaberi jednu verziju. Najbolje je ako imas neku original. Ta verzija je u .dmg formatu. Otvoris program za rezanje, nadjes opciju BURN IMAGE i browse do instalacije leoprada koju si skinuo. Ubacis DVD i das komandu BURN. Sacekas. Kada zavrsi rezanje, imas bootabilni DVD sa OSxom. Dalje sledis link sto sam ti ostavio.
DA LI se pise odvojeno.

S1000RR

::
:: Da ali kako da narezem na disk, imam vise verzija koje sam skinuo, ali kako treba da bude na disku da bi pokrenuo boot jer kada sam ubacio disk na kome je bilo narezano u toast formatu nije hteo da boot-uje pkazivao je folder koji se pali gasi i u njemu ? i nista tako stoji bas dug
:: a gledam snimke na youtube i nema niko konkretno da kaze sta radi dali stiska neko dugme na tastaturi ili sam dis to odradi
:: Ja sam nasao na nekom forumu da trebas da drzis (C) na tastaturi dok ga palim tj,cim cujes zvuk da se pali i onda se otvori cd i stavis disk i onda nista zavrti ga malo i nista stane i to je to
kepica hahaa 30.01.2011. 16:51 #289606

Ne, ali nisam primetio hvala
a i to nije sad tako bitno, razume se sta sam hteo reci :)

kepica da sada sam video 30.01.2011. 16:53 #289608

Hteo sam reci Da,Ali moja greska

ramzesIII Re: >> 30.01.2011. 17:01 #289610

broj poruka: 1017
nisam siguran da li si odabrao boot sa cd-a.

za svaki slucaj proveri da li si kliknuo potrebnu kombinaciju tastera

http://support.apple.com/kb/HT1343

i

kepica re 30.01.2011. 17:40 #289628

Nevredi, moram probati da nadjem orginalnu kopiju, ovo sto sam nasao je na dvd i na 4 obicna cd, svaki ponaosob da snimam vazi, a dvd je u toast formatu a ne u dmg,
dali neko zna gde mogu da nadjem pravu verziju mac os x 10.4.8 ili 10.4.9

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs