Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Dva problema na lap-topu POMOC!
STRANA 1 OD 1
dragan06 Dva problema na lap-topu POMOC! 29.01.2011. 01:35 T33151

status: user
broj poruka: 294
1. Ne mogu da pristupim drajverima u kontrol panelu, niiti sistemskom delu ni jedne particije na HDD - ptrekine radnju uz upozorenje - CLASS NOT REGISTERED! Inace, OS nije legalan.
2. U My Computeru mi je nestala ikonica DVD Room-a. U servisu su mi vratili ikonicu i sve je bilo OK 35 dana, a kostalo je 5000 dinara i sada je opet stanje kao i pre. Radna garancija im je bila 30 dana?? Ima li neko ideju sta raditi.

Dragan06
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Prvenstveno 29.01.2011. 09:17 #289094

broj poruka: 6650
Zamolio bih te da se, iskreno, ne naljutiš na moje reči....:
kako ja da nađem takve likove koji mogu toliko da se oderu, za `vraćanje ikonice`????
Drugo, particije nemaju sistemski deo kojem bi ti trebao da pristupaš. Misliš na nešto drugo, očigledno.
Naj, najverovatnije, imaš virus i imaćeš ga opet ako tako nastaviš, a likovi ti samo reinstaliraju sistem, vrate na staro (ghostom, još verovatnije) i onda, dok se sve ponovo ne zgovna, radi tih mesečak dana...
Ukratko, sad ti opet treba nov sistem (nabrže je, brže od lečenja posledica) a zatim funkcionalan antivirus, firewall... nešto što košta od 1000-1500 din, ev. malo više ali ne 5000.
S tim, da garanciju... ne može niko da ti da na softwer koji je nelegalan, to je ludilo, garancija se daje na hardver.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Vaskev re 29.01.2011. 12:18 #289124

broj poruka: 1673
Jedino opravdanje za 5000 je možda zamena rezača koji je crkao tako da se više nije prijavljivao sistemu pa je i ikonica nestala, što je rešeno ugradnjom novog, ali ako je to slučaj onda bi sigurno novougrađeni trebao biti u garanciji. Ako to nije slučaj onda si žrtva teške prevare - pljačke i u tom slučaju nemam reči, cigla kroz izlog 3x dnevno narednih 15 dana.

djuroue1 Jesu oni tebi dali racun 29.01.2011. 12:31 #289125

broj poruka: 1156

na 5000 din?Naravno da nisu.Odes sa inspekcijom pa ih lepo pitas gde je racun,koja to usluga kosta 5000 dinara?Sta god da su mu radili 15e je plafon.A sto ovaj pomenu menjanje rezaca,rezac je u garanciji a i rekli bi mu da su menjali.Ako su ti ubacili licenciran av opet su trebali da te pitaju.Znaci odrali su te zestoko za vracanje ikonice a meni nivo inteligencije ne bi dozvolio da me salta neka seljacina iz servisa koja nema obraz.Znaci inspekcija,znaci kuc,kuc.Znaci dobar dan,znaci gde je mojih j..enih 5000 za koje neko radi 15 dana.Znaci j.bem ti Srbiju raspalu!
AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock

Asus M4A785TD-V-EVO

Mushkin 2x2 gb 2000mhz

Gigabyte GTX 260OC
684/1368/2200 121gb/s

XIGMATEK
Go Green 700W 80Plus

dragan06 Odgovor 29.01.2011. 18:46 #289265

broj poruka: 294
Nestanak ikonice je samo posledica - komp uopste ne uocava DVD, tako da ne mogu da koristim DVD-e ni CD-e - a treba mi za rad na lap-topu.
Rezac nije menjan vec je nesto radjeno oko cip-setova. Ja imam drajvere na DVD ali nisam umeo da popravim stvar - jednostavno ne mogu da otkrijem o kojemse drajveru radi. Ne mogu ni da apdejtujem drajvere jer ne mogu da nista radim na bilo kom uredjaju - pojavljuje se upozorenje CLASS NOT REGISTERED .
Lap-top se stiti sa Nortonom, ne znam da li jeon propustio koji virus. Probacu da ga proverim sa drugim antivirusom. Usput, da li ce mi biti problerm da instaliram novi OS ako komp ne poznaje DVD?
Pozdrav svima.
Dragan06

gilopile Re: Odgovor 29.01.2011. 19:06 #289268

broj poruka: 9459
Cek, cek, Dragance- imenjace, da li taj dvd prepoznaje bios i da li mozes da butujes hiren`s sa njega recimo, pa pokusas sa live win-om i vidis da li ce se pojaviti drajv, jer je mozda problem u win-u zbog cega nema ikonice? Ne znam koji si virus ili vise njih si zapatio(ocigledno da jesi), moj predlog ti je da instalises novi win, mozes i sa usb sticka ako se taj dvd drajv ne vidi ni u biosu. Drajveri za njega ne trebas posebno skidati, a i nema ih, jer su vec integrisani u svaki OS kao standardni opticki uredjaj.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Nestanak ikonice je samo posledica - komp uopste ne uocava DVD, tako da ne mogu da koristim DVD-e ni CD-e - a treba mi za rad na lap-topu
:: Rezac nije menjan vec je nesto radjeno oko cip-setova. Ja imam drajvere na DVD ali nisam umeo da popravim stvar - jednostavno ne mogu da otkrijem o kojemse drajveru radi. Ne mogu ni da apdejtujem drajvere jer ne mogu da nista radim na bilo kom uredjaju - pojavljuje se upozorenje CLASS NOT REGISTERED .
:: Lap-top se stiti sa Nortonom, ne znam da li jeon propustio koji virus. Probacu da ga proverim sa drugim antivirusom. Usput, da li ce mi biti problerm da instaliram novi OS ako komp ne poznaje DVD
:: Pozdrav svima
:: Dragan0
::
::
codeus .. 29.01.2011. 19:44 #289284

broj poruka: 4054

ocito da je palo preduvavanje chiseta .. lose uradjeno problem se vratio ... odnesi nazad u servis neka poprave ponovo ... FREE OF CHARGE
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs