Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Dal smem
STRANA 1 OD 1
djokosrb Dal smem 20.01.2011. 12:36 T32892

status: user
broj poruka: 6876
Pisao sam vec,oko problema sa seckanjem igara i sve to??
e sad imam na jednoj particiji windows 7 koji koristim na drugoj xp,jel smem lepo da obaliim celu particiju drugu sa xp-om,posto sam provalio da je on uzrok problema>nece da se podigne,i ponekda mi se komp restartuje po istom principu kao i kad njega dizem??

hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
djokosrb Msm 20.01.2011. 12:40 #285659

Jel smem da formatiram particiju sa sistemom koji ne koristim,bez posledica na ovu drugi sa windows 7?
Scyter Re: 20.01.2011. 13:08 #285663

broj poruka: 8138
Smes. S` tim sto ce se sve na toj particiji izbrisati, kao sto znas.

csoszop Dal smem 20.01.2011. 13:21 #285665

broj poruka: 183

Smes
Antimatery Samo pazi 20.01.2011. 13:23 #285667

broj poruka: 997
Neznam ispravice me neko ako nije ali mislim da win7 ako je na particiji D, moguce da je boot na c to bi morao da popravljas cinimi se da je tako...

Sve je relativno !!!

ICEsd re 20.01.2011. 13:36 #285668

broj poruka: 2158
Smes ali ne bez problema.

C: - XP
D: Win7

C:- boot particija, u tom slucaju formatiranjem C izgubio bi boot sektor (meni na pocetku gde biras koji ce sistem da se bootuje), ako ovo odradi ubaci Win7 instalacio disk idi na reapir i on ce da detektuje gde je sistem i ima da sredi boot blok.
Evo kako popraviti boot sektor ili ti Master Booot Record:

http://www.ehow.com/how_4836283_repair-mbr-windows.html

Ako je obrnuto, ubaci xp instalacioni disk idi na repair pa kad se otvori konzola kucaj FIXMBR.
Evo objasnjensa komande http://www.microsoft.com/resources/documentation/windows/xp/all/proddocs/en-us/bootcons_fixmbr.mspx?mfr=true
KalifNS Nije tako jednostavno! 20.01.2011. 14:05 #285685

broj poruka: 1017
BOOT je najverovatnije na particiji gde je xp, ako to formatiras, aj cao!

Sem ako nisi vican petljanju sa boot alatima i programima koji edituju boot za win7.

Ja sam muvao nesto pa mi se smucilo.

Sve je to 75% resenje, tako da sam ostavio sredjivanje za sledeci upgrade racunara.

A ja sam samo hteo da WIN7 I XP koji su na 2 razlicita fizicka hdd, prebacim na 1 ali dve razlicite particije.

To je trebalo da mi odnese toliko vremena da sam digo ruke.

///

Ako pa oces da formatiras win7, to moze, i instaliras ga ponovo, da nije frka, skontace se ponovo.
A XP, neznam, ako imas zivce, ali prvo napravi image tog harda pomocu hirensa.

KalifNS I da... 20.01.2011. 14:07 #285690

broj poruka: 1017
Ne verujem da ti je xp problem.
Kad se win7 digne, on zna cak i da fizicki iskljuci hdd na kome je xp ako su 2 harda.
Cujes ga kad krene kada probas da pogledas nesto na njemu.

Ja bi reko da je tvoj problem pre hardverske prirode, i da trazis drugde.

Kod tebe su samo 2 razlicite particije ali 2 operativna sistema nemaju nikakvih dodirnih tacaka sem boot-a.

PS. Vidim da su ti ljudi obbjasnili kako da resis boot.
5555 partizanovci... 20.01.2011. 14:45 #285699

broj poruka: 68

ICEsd je lepo objasnio. Samo, ako je djokosrb SMEO, on onda ne moze da se javi i da prenese iskustva, posto je verovatno zavrsio sa nebutabilnim hardom.

Naravoucenije: `lako je sa kompjuterima, ali ako se razbolite, ipak idite kod lekara.
Ishmerish Pa u zavisnosti ko je na primarnoj C particiji 20.01.2011. 14:52 #285702

broj poruka: 7285
Nije problem ako od*ebes sisteme, ali u tom slucaju bi i MBR mogao da strada a onda se pozdravi sa svim podacima i spremi na lepo cimanje dok ne upises novi i nacinis hard upotrebljivim.

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

http://imgur.com/QFXgQ.jpg

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

uroshnet Re 20.01.2011. 15:08 #285709

broj poruka: 1033
A sto da se pozdravi sa podacima? Pa samo neka odradi brisanje podataka, a ne format i ostace mu but sektor, jedino mu se nece skloniti onaj odabir sistema, ali namesti u win-u da mu automatski dize win7 i namesti vreme odabira na 1sec. I to je to. A ako bas hoces da je formatiras, onda tu ima malo vise posla.
Ishmerish Re: Re 20.01.2011. 15:33 #285721

broj poruka: 7285
Rekao sam ako zajebe MBR, ne citas a odgovaras.

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

http://imgur.com/QFXgQ.jpg

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: A sto da se pozdravi sa podacima? Pa samo neka odradi brisanje podataka, a ne format i ostace mu but sektor, jedino mu se nece skloniti onaj odabir sistema, ali namesti u win-u da mu automatski dize win7 i namesti vreme odabira na 1sec. I to je to. A ako bas hoces da je formatiras, onda tu ima malo vise posla.
priest :) 20.01.2011. 17:43 #285777

broj poruka: 96

kupi 5 dvd-a prevaci sve sto ti je esencijalno...tj ono sto neces naci na net-u

i lepo izbrisi sve i lepo stavi operativni koji hoces. bez bagova bez problema...ko covek :)

prijateljski savet...jer se uvek iznerviram kada tako nesto zajebavam i onda to sto sam novo stavio ne radi jer uvek ostanu neki fajlovi na sve strane. :)
ICEsd Re: :) 20.01.2011. 20:10 #285830

Ovo uvek radi al je i skupo :D

Ko nije probo nikad nije ni naucio.

::
:: kupi 5 dvd-a prevaci sve sto ti je esencijalno...tj ono sto neces naci na net-
:: i lepo izbrisi sve i lepo stavi operativni koji hoces. bez bagova bez problema...ko covek :
:: prijateljski savet...jer se uvek iznerviram kada tako nesto zajebavam i onda to sto sam novo stavio ne radi jer uvek ostanu neki fajlovi na sve strane. :
raic Re: Re: :) 20.01.2011. 20:42 #285845

broj poruka: 9006
Ko nije probo nije se ni usro.

Always carry a flask of whiskey in case of snakebite.
Furthermore, always carry a small snake.

:: Ko nije probo nikad nije ni naucio
djokosrb Ovako cemo 20.01.2011. 23:31 #285940

posto mi je windows 7 koji koristim na C ,a budjavi xp na D ja cu lepo format D ,i preko windowsa 7 lupiti josh jedan,ono preko update???
sta mislite o tome?
ICEsd Re: Ovako cemo 21.01.2011. 05:45 #285976

Ma jok samo prati moja uputstva ako nece da bootuje posle formata D: , al posto je na D nece da smeta samo sto kad u meniju za boot biras xp ima da izbaci gresku pa moras taj meni da sredis u win7.

Srecno da ne user-res. :D

:: posto mi je windows 7 koji koristim na C ,a budjavi xp na D ja cu lepo format D ,i preko windowsa 7 lupiti josh jedan,ono preko update??
:: sta mislite o tome?
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs