Safely Remove Hardware ikona nestala iz treja. Svaki zamisliv pokusaj restauracije propao. RunDll32.exe shell32.dll,Control_RunDLL hotplug.dll box ne pokazuje nijedan usb uredjaj iako normalno rade. Nepoverljiv prema `enable quick removal`. Neko istu razresio situaciju bez reinstalacije sistema? Stop. Hammer time :)
Od pocetka masovne upotrebe usb uradjaja - 0 klikova na safely remove hardware - 0 pokvarenih usb uredjaja - 0 izgubljenih podataka
Verovatnoca crkavanja flasha usled ne kliktanja na `S.R.H.` prema verovatnoci gubljenja, nestanka, ne vracanja, kradje ili spontane levitacije u bezdan istog - 0.1:1000000
SD kartica - 1000din Flash - 1000din Broj mojih kliktaja, moje vreme - neprocenjivo
Čini mi se da si iscrpeo jedan deo rešenja oko te ujdurme sa taskbar ikonicom. Ako ti je za utehu, imam poznanika za koga je već oko 10 godina S.R.H ikonica taboo, ne prilazi joj nikako, a čupanje usb uređaja je baš to, čupanje. Dakle, ako kućište ne krene na njega, nije lepo iščupao. Za sada nisam upoznat da mu je nešto vrisnulo, pa mislim da nisi toliki baksuz da ti tvoji otpevaju `laku noć svirači` do idućeg re-installa operativnog sistema.
AMD Phenom II 720 BE x3 @ x4 Gigabyte GA-MA785GT-UD3H Patriot G series Sector 5 2x2gb 4890hd vapor-x Samsung f3 Spinpoint 1tb Hitachi Darkstar 160gb Chieftec 600w Chieftec BG-01b-b-sl-op
ocu i ja da da skrljam to nesto da nestane `idiote, zavrsi kopiranje fajlova pre nego icupas flash` ikonica xD ___________________________________________________ http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jpg
:: ocu i ja da da skrljam to nesto da nestane `idiote, zavrsi kopiranje fajlova pre nego icupas flash` ikonica x :: __________________________________________________ :: http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jp :: ::
Flesevi koji ostanu formatirani u FAT32 mogu se cupati bez bojazni za gubitkom podataka. Flesevi veci od 4GB formatirani u NTFS imaju realne, hajde da kazemo 100:1 sanse, da im NTFS pukne i da zahtevaju ponovni format. Odredjeni Kingston modeli cak pucaju i dosta cesto. Sa USB HDD nikada nisam imao taj problem.
Jebo te bog, pa to je 10,000% šanse. U tom slučaju treba biti oprezan, deluje mi prilično izvesno.
->alrad: Ako su već propali svi pokušaji da se kona vrati preko registry-a i servisa znači da je krepalo štogod bitnije. Ne moraš za ovo čitavu reinstalaciju, dosta da uradiš repair, manji je posao.
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
:: :: Flesevi veci od 4GB formatirani u NTFS imaju realne, hajde da kazemo 100:1 sanse, da im NTFS pukne ::
Pokusacu da napravim rekonstrukciju pa da vam kazem kako i vi da ubijete. .p
:: ocu i ja da da skrljam to nesto da nestane `idiote, zavrsi kopiranje fajlova pre nego icupas flash` ikonica x :: __________________________________________________ :: http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jp :: ::
:: Ček, jel i dalje pričamo o kompjuterima :: :: Always carry a flask of whiskey in case of snakebite :: Furthermore, always carry a small snake. :: :: :: Pa se ti zamisli sledeci put dal ces da trpas i vadis kako stignes, kad stignes i gde stignes.. :: :: A da ne govorimo o virusima.. :: :: ::
Inace kad mu dam Start - Run - RunDll32.exe shell32.dll,Control_RunDLL hotplug.dll nema ni aparata ni usb modema ko da ne postoje. A rade normalno. To je neka Win brlja. Mozda repair Win al` ko ce sad to...
Ako već ne možeš da živiš bez Safely remove, imaš program koji je mnogo bolji od Windowsovog. USB Safely Remove može da se nađe na Netu sasvim lepo izlečen, sa mnogo više opcija.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: Inace kad mu dam Start - Run - RunDll32.exe shell32.dll,Control_RunDLL hotplug.dll nema ni aparata ni usb modema ko da ne postoje. A rade normalno. To je neka Win brlja. Mozda repair Win al` ko ce sad to.. :: ::
Uh Raic-u tako mozes da ostanes bez podataka na celom Flash-u, ne mislim da crkne nego da izgubi podatke.
Evo zasto: Device menager>Disk drivers>(desni klik na Flash, properties)>Policies>
E tu dolazimo do problema ako stoji Quick Removal onda se podaci odmah upisiju na Flash i nema frke da bi mogli da se izgube
Ako stoji Better performance, ona je chace(kes) podataka ukljucen i svi podaci stoje u memoriji dok se ne klikne na ikonicu pa na Safely Remove Hardware tad Win sav kes upise na Flash.
E sad ima raznih sistema i raznih stelovanja negde je ukljucen Kes negde nije ako bockas flash na vise kompova velika je mogucnost da je neko stavio na Better performance i da bas ima isti flash ko i ti pa da izgubis podatke.
Mada ovo nemora da znaci al moze da koristi.
:: I ja ignorišem tu ikonu odvajkada, čim prestane da trepće LED na flešu iščupam ga :: :: Always carry a flask of whiskey in case of snakebite :: Furthermore, always carry a small snake. :: ::
Nadam se da si sacekao da prestane da treperi i iskljucio aparat pre cupanja.
Slagao sam za kliktaje, kliktao sam jedno vreme ali o trosku drzave (u civilnoj), svakodnevno sam morao flashevima da kopiram neke gluposti sa desetak kompa na server (jer mrezu imali nisu)) i imali smo tuce nekih kingston 256mb flasheva i crkavali su ko pilici, mislili smo da ce ih kliktanje na s.r.h. spasiti ali nije, jednostavno su bili budjavi...
Znam, u 99% slučajeva stoji na quick removal tako da mi ne pada na um da se paranoišem.
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
:: :: Uh Raic-u tako mozes da ostanes bez podataka na celom Flash-u, ne mislim da crkne nego da izgubi podatke :: :: Evo zasto :: Device menager>Disk drivers>(desni klik na Flash, properties)>Policies :: :: E tu dolazimo do problema ako stoji Quick Removal onda se podaci odmah upisiju na Flash i nema frke da bi mogli da se izgub :: :: Ako stoji Better performance, ona je chace(kes) podataka ukljucen i svi podaci stoje u memoriji dok se ne klikne na ikonicu pa na Safely Remove Hardware tad Win sav kes upise na Flash ::
Flesh memorija se od obicne razlikuje po tome sto moze da drzi informacije i bez izvora energije, medjutim ogranicenja su u tome sto mora da upisuje blokove od 8 kb ili bita, odavno sam to citao (kad su se pojavile flesh memoprije tacnije). Znaci, ako ne upise kompletnu informaciju moze da se osteti i modul i da ostanete ne samo bez podataka nego i bez doticnog uredjaja.
Epilog: Pre 10 godina sam imao neki casio aparat koji je, kad ostane bez baterija pokusavao da upise sliku na memoriju i na kraju je crkao kompletan aparat zbog neispravne flesh memorije.
Windows ima 2 moda za USB uredjaje, quick removal i optimize for performance. Po defaultu je ukljucen quick removal. On sluzi, kao sto je receno (kada se ugasi lampica na falshu (iliti zavrseno kopiranje + 3-4 sekunde bleje), da se iscupa odmah. A ovaj drugi sluzi da se koristi `safely remove hardware` preko ikonice u systray-u, jer tada sa tom opcijom mozes da formatiras falsh u NTFS, kao i da taj NTFS moze da ide punom brzinom, u odnosu na quick removal. NTFS je ubi boze spor kada je falsh u NTFS-u.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.