e pa kad neces da kazes razlog onda nista.. salim se, pa nije moguc prelazak, kako to mislis da izvedes.. mora reinstalacija.. a inace 64-bitni win ima emulator koji emulira 32-bitne aplikacije, mozda postoji resenje za tvoj problem, ali posto neces da ga otkrivas, resavaj sam.
:: da li je izvodljiv prelazak sa 64 bitne verzije na 32 bitnu (sedmica je u pitanju) bez reinstalacij :: i koliko je to sigurno ,razlog necu da kazem . ::
odredjeni hardware nema 64-bitnu podrsku...? koji to hardware? instalirao si 64-bit windows na 32-bitni procesor.. pa tako se ne prave avioni.. koji je bre to hardware, jel te sramota da kazes ili sta??? kazi slobodno, nije sramota pitati..
:: odredjeni hardware nema 64 bitnu podrsku (proverio licno )tako da je najbolja varijanta downgrade sistema ali sto bezbolnije :: :: ::
Ja imam printer Canon LBP-810 i za njega nisu napravljeni drajveri za x64(xp, vista, w7). Doduse printer je iz 2001 ali sta cu mu kad radi besprekorno godinama.
x86 drajveri se ne mogu instalirati nikako, poslednja verzija je r1.10.
Nigde na netu nisam nasao ni modifikavani drajver (izgleda se niko nije docepao source coda pa da kompajlira dll na 64 bita), niti sam uspeo sa modifikovanjem putanja u inf fajlu. Nisam uspeo ni sa podmetanjem drugih w7 drajvera za canon printere.
Video sam ideju da se instalira VMvare i iz njega image xp ili nesto drugo ali to mi je mnooogo glomazno.
@imarkovic P.S. evo mene nija sramota da pitam, pa ako imas neko resenje bicu ti zahvalan. Pozz
:: odredjeni hardware nema 64-bitnu podrsku...? koji to hardware? instalirao si 64-bit windows na 32-bitni procesor.. pa tako se ne prave avioni.. koji je bre to hardware, jel te sramota da kazes ili sta??? kazi slobodno, nije sramota pitati. :: :: :: :: odredjeni hardware nema 64 bitnu podrsku (proverio licno )tako da je najbolja varijanta downgrade sistema ali sto bezbolnije :: :: :: :: :: ::
ok, malo se zezamo, dosadno a kolegu je izgleda stvarno sramota, ne kapiram ga.. hocu da pomognem al ne mogu kada ne znam sta pita.. raco, sto se tice sedmice ako nije do sad napravljen drajver nece se ni praviti, a sto se XP-a tice, 99% sam siguran da ima drajver za x64.. ako opcija nije xp onda zaista nema resenja, sa Win7 i drajverima ako se upustis mnogo ces se namuciti i na kraju nista..
:: Ja imam printer Canon LBP-810 i za njega nisu napravljeni drajveri za x64(xp, vista, w7) :: Doduse printer je iz 2001 ali sta cu mu kad radi besprekorno godinama :: :: x86 drajveri se ne mogu instalirati nikako, poslednja verzija je r1.10 :: :: Nigde na netu nisam nasao ni modifikavani drajver (izgleda se niko nije docepao source coda pa da kompajlira dll na 64 bita), niti sam uspeo sa modifikovanjem putanja u inf fajlu. Nisam uspeo ni sa podmetanjem drugih w7 drajvera za canon printere :: :: Video sam ideju da se instalira VMvare i iz njega image xp ili nesto drugo ali to mi je mnooogo glomazno. :: :: @imarkovi :: P.S. evo mene nija sramota da pitam, pa ako imas neko resenje bicu ti zahvalan :: Poz :: :: :: :: :: odredjeni hardware nema 64-bitnu podrsku...? koji to hardware? instalirao si 64-bit windows na 32-bitni procesor.. pa tako se ne prave avioni.. koji je bre to hardware, jel te sramota da kazes ili sta??? kazi slobodno, nije sramota pitati. :: :: :: :: :: :: :: odredjeni hardware nema 64 bitnu podrsku (proverio licno )tako da je najbolja varijanta downgrade sistema ali sto bezbolnije :: :: :: :: :: :: :: :: ::
@imarkovic Izvini, zaboravio sam da stavim :) Nisam zeleo da budem zlonameran. Al` rekoh ne znam ni ja bas sve pa da pitam...
@Mixx Cuo sam da ta sprava za x86 nije plug-and-play, pa ipak bolje x64.
:: ok, malo se zezamo, dosadno a kolegu je izgleda stvarno sramota, ne kapiram ga.. hocu da pomognem al ne mogu kada ne znam sta pita. :: raco, sto se tice sedmice ako nije do sad napravljen drajver nece se ni praviti, a sto se XP-a tice, 99% sam siguran da ima drajver za x64.. ako opcija nije xp onda zaista nema resenja, sa Win7 i drajverima ako se upustis mnogo ces se namuciti i na kraju nista. :: :: :: :: Ja imam printer Canon LBP-810 i za njega nisu napravljeni drajveri za x64(xp, vista, w7) :: :: Doduse printer je iz 2001 ali sta cu mu kad radi besprekorno godinama :: :: :: :: x86 drajveri se ne mogu instalirati nikako, poslednja verzija je r1.10 :: :: :: :: Nigde na netu nisam nasao ni modifikavani drajver (izgleda se niko nije docepao source coda pa da kompajlira dll na 64 bita), niti sam uspeo sa modifikovanjem putanja u inf fajlu. Nisam uspeo ni sa podmetanjem drugih w7 drajvera za canon printere :: :: :: :: Video sam ideju da se instalira VMvare i iz njega image xp ili nesto drugo ali to mi je mnooogo glomazno. :: :: :: :: @imarkovi :: :: P.S. evo mene nija sramota da pitam, pa ako imas neko resenje bicu ti zahvalan :: :: Poz :: :: :: :: :: :: :: :: :: odredjeni hardware nema 64-bitnu podrsku...? koji to hardware? instalirao si 64-bit windows na 32-bitni procesor.. pa tako se ne prave avioni.. koji je bre to hardware, jel te sramota da kazes ili sta??? kazi slobodno, nije sramota pitati. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: odredjeni hardware nema 64 bitnu podrsku (proverio licno )tako da je najbolja varijanta downgrade sistema ali sto bezbolnije :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Zbog štampača HP LJ 1000 sam i ja odustao od 64 bitnog OS i XP i W7. Jednostavno neće, iščitao sam sve moguće sa interneta, ali džaba. Inače, moraćeš da reinstaliraš sistem, ako hoćeš sa 64bitnog OS na 32bitni.
Mudar čovek ne kaže sve sto misli, ali misli sve što kaže.
nije me sramota nego sam jednostavno bio zauzet drugim stvarima u pitanju je adapter usb na lan kojeg nemogu da poteram sa sedmicom 64 bit-nom dok na 32 bit-noj prolazi glat( proizvodjac sa kojim sam se prvi put susreo neki Superal ) ,to je bila u sustini poenta da se `ozivi` lan na laptopu posto mu je integrisan otiso u vecna lovista e sad ako bi mogao da mi resis ovu enigmu persu moze da ostane na 64 bita, mada po meni uopste nema potrebe a da sam ja dizao sistem na njemu ladno bi mu prisio sedmicu 32 bitnu
cek , cek drax po tvom postu se da zakljuciti da si tu 1000-rku poterao na W7 32 bita ,sto meni nikada nije poslo za rukom a bas bi mi trebalo inace meni je radio na XP-u bilo kojem ali na W7 nikada
kako bi se win 7 64 bitni ponasao na masini: 3500+, 2gb rama? nemam ni jedan drugi win a treba ovoj masini hitno sveze nesto.. da li vredi ovo probavati ili ne ?
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.