Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Diseblovanje Startup programa i servisa , win XP na slabijim mašinama
STRANA 1 OD 1
arogan Diseblovanje Startup programa i servisa , win XP na slabijim mašinama 04.01.2011. 23:29 T32386

status: user
broj poruka: 538
Zanima me koji Startup programi i servisi su neophodni za normalan rad Win XP SP3, a koje mogu da diseblujem da mi se zastarela mašina brže podizala i brže radila nrp. PIV, 1,7 GHz sa samo 256 RAM-a.
U pricipu u Msconfig-Startup ostavljam samo cfmon i antivirus, ali da li postoji spisak (Microsoft-ovih) servisa koje `bezbolno` mogu da diseblujem, odnosno koje moram da ostavim u Msconfig-Services, odnosno Administrative Tools-Services.
Koliko ću dobiti ubrzanje zastarele mašine?
Pozdrav.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Seerauber re 04.01.2011. 23:43 #279464

broj poruka: 947
ovde imas uputstvo koje sevise mozes da isljucis:

http://www62.zippyshare.com/v/19694663/file.html

raic re 04.01.2011. 23:49 #279466

broj poruka: 9006
Ako imaš baš malo rama stavi neki mršaviji windows, recimo tinyXP rev.11, tu su ti već podavljeni servisi koji ni u kom slučaju ne mogu da ti ustrebaju i još neke stvari.

Inače možeš da pogasiš help and support, security center, error reporting,

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

rasha44 Re: re 04.01.2011. 23:57 #279472

broj poruka: 1492
To uputstvo je korisno ako želiš (a trebalo bi) da znaš šta koji servis radi, ali je prilično zastarelo - iz 2003. godine.
Ovde ti je uputstvo za servise u WinXP SP3:
http://www.blackviper.com/WinXP/servicecfg.htm

Nemoj da koristiš Msconfig, već Service konfiguraciju. Ideš na Start>Run pa ukucaš
`services.msc` bez navodnika. Onda sledi uputstva Black Vipera. Ja bih ti preporučio da obavezno isključiš Automatic updates i Indexing Service. Za ostalo sam odluči. Pogledaj šta on preporučuje i šta tebi od toga treba ili ne treba.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

:: ovde imas uputstvo koje sevise mozes da isljucis
::
:: http://www62.zippyshare.com/v/19694663/file.htm
raic Re: Re: re 05.01.2011. 00:06 #279476

broj poruka: 9006
I error reporting, help and support, security center, windows firewall and ICS ako ne deliš internet konekciju na tom kompu...

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

:: Ja bih ti preporučio da obavezno isključiš Automatic updates i Indexing Service. Za ostalo sam odluči.
Seerauber re 05.01.2011. 10:03 #279552

broj poruka: 947
mozes pored gore navedenih iskljuciti jos:
Distributed Link Tracking Client, Remote Registry Service, Windows Time, System Restore Service(Ovo je, pored Indexing Service-a, najveci razlog za usporenje sistema), Task Scheduler(mnogi korisnici se groze pomisli da Windows sam šeta po internetu), Themes (Ukoliko nemas mnogo memorije,a nemas,i nije ti bitan izgled WinXP sistema)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs