Cini mi se da ovde neko pomenu, a mozda i gresim,da je instalirao snow leopard na dell xps m1530? Ako ima takvih ili onih koji su ga install na pc molio bih za pomoc... Iatkos v2 10.6.3 je verzija i kad butujem ucitava kext-ove i na kraju ceka boot device ali nikako da ga nadje msm da trazi valjda hdd ili mozda i dvd ponovo hm... na kraju pise apple blablabla loaded succesfully ali nikako da mi podigne disk utility???? podesio sam sve da prodjem bez kernel panic-a achi takodje ali i dalje sam zaglavljen tu. Inace pokusavam na ovoj konfi ispod jer na dell-u nece da prodje ni toliko bez panic-e... AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock
Posle nekih 36 sati akanja. Works like charm na GA-965P-S3 i C2D 6320@3.0GHz
Elem, prvo nebi bilo lose da skines Retail 10.6. Drugo, nebi bilo lose da nadjes 10.5 verziju (Kalyway ili iDaneb...), koja radi na tvom laptopu, potrebna ti je samo da da sliku da bi mogao iz nje da preisnalaliras 10.6 i ubacis sve potrebne kextove i Kameleon RC2 ili RC1 bootloader za tvoj laptop. Ako ipak zelis da ides iz pocetka, bez 10.5 postojeceg sistema, onda idi na varijantu iBoot, Multibeast i Retail 10.6, znaci u svakom slucaju Retail disk je bolja i elegantnija varijanta.
Sto se tice zaglavnjivanja, jel si pokusao sa stringovima -v -x32 CPUS=1
ja probao juce sa retail varijantom i nece. krene da ucitava darwin i posle par sekundi stane, disk vise ne cita i komp se ugasi..........cudno, a 10.5.2 kalyway krene instalacija ali pukne posle nekoliko minuta. Gigabyte g31m es2l i intel e5500 je masina.
Pokusavao sam sve stringove i fsb i busratio jer nije htelo lepo da prepoyna frekfenciju procesora i to sam sve sredio ali tu kad ceka boot device nece da ga nadje.Trebalo bi da pise got boot device.Cini mi se da hdd nema kext pa nece da ga nadje. ksija mislis na ahci-da a acpi?Nesto sam propustio? AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock
Ta ploca je rodjena za Mac. Radi sve iz keca sa verzijom iDaneb 10.5.6. Pre butovanja kucaj -v -x (ako koristis 10.5x instalaciju, pritisni prvo F8 a ako koristis iBoot ili Camaleon onda posle refresh F5 kucaj -v -x) i procitaj gde se zaglavljuje. Najcesci problemi su neukljucen ACHI, bag sa vise jezgara procesora (resavas e stringom CPUS=1), butovanje sa PATA DVDRW (PATA je najbolje sasvim iskljuciti do zavrsetka instalacije...)
S1000RR
:: :: :: :: ja probao juce sa retail varijantom i nece. krene da ucitava darwin i posle par sekundi stane, disk vise ne cita i komp se ugasi..........cudno, a 10.5.2 kalyway krene instalacija ali pukne posle nekoliko minuta :: Gigabyte g31m es2l i intel e5500 je masina.
To sve sa stringovima mi je jasni,achi je default ukljucen,da nemas link do ideneb 10.5.6? Elem,na ovom lapu mi se desava kernel panic posle ucitavanja kextova,nikako da dodjem do install menija.A na mom kompu iy potpisa mi ne nalayi boot device iako prodjem taj prvi deo bez panike.Elem za sada mi je amd blizi xaxax....Elem jos jednom-na staroj masini sam instalirao ideneb iy prve kad nista oko toga nisam ynao i sve je radilo osim yvuka,posle reinstaliram i ubodem i zvuk-e to je kad covek ima srece.Jedino se sistem diyao dugo nynm sto a posle sve radilo ok. Edit... jbt windows 7 kad stavim serbian na tastaturi i on kad pocnem da kucam vrati na us sve dok opet ne prebacim.E sad sam ga izbrisao US!!!Sve mi z=Y a y=Z jbt win7!!!! AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock
Ok fala.Gde li se to nalazi u biosu?Vidis to nigde nisam nalazio da moze da pravi problem....Imam acpi trag report i to je enable - - AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock
hvala za ove podatke, nisam znao za ovo -v -x..... imam SATA. a skinucu i taj i Daneb pa cu da probam.
:: Ta ploca je rodjena za Mac. Radi sve iz keca sa verzijom iDaneb 10.5.6 :: Pre butovanja kucaj -v -x (ako koristis 10.5x instalaciju, pritisni prvo F8 a ako koristis iBoot ili Camaleon onda posle refresh F5 kucaj -v -x) i procitaj gde se zaglavljuje. Najcesci problemi su neukljucen ACHI, bag sa vise jezgara procesora (resavas e stringom CPUS=1), butovanje sa PATA DVDRW (PATA je najbolje sasvim iskljuciti do zavrsetka instalacije... :: :: S1000R :: :: :: :: :: :: :: :: :: ja probao juce sa retail varijantom i nece. krene da ucitava darwin i posle par sekundi stane, disk vise ne cita i komp se ugasi..........cudno, a 10.5.2 kalyway krene instalacija ali pukne posle nekoliko minuta :: :: Gigabyte g31m es2l i intel e5500 je masina.
ako nadjete neki dobar ideneb bacite link,hvala... Skinuo sam hazard 10.6.1 jer onaj iatkos nije hteo nikako a hazard sam pokrenuo i dosao do instalacije iz prve.Pa cemo videti sta ce biti,inace to je verzija koju sam uspesno instalirao na amd 5000+ i nf570 sli plocu...pRE.... AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.