Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
W7 - XP problemi
STRANA 1 OD 1
alrad W7 - XP problemi 27.12.2010. 20:36 T32182

status: user
broj poruka: 4843

Imam XP na jednom disku, stavio sam jos jedan disk i na njega W7.
Sad mi boot manager koji je napravio W7 brlja, kad izaberem `previous version..`, ne startuje XP nego da neku gresku.
Da bih startovao XP moram u biosu da stavim disk sa XP-om kao first boot.
I obrnuto, za W7 moram da stavim njegov disk kao first da bi butovao W7 .
Kako da malo sredim i automatizujem ovo? Neki drugi boot manager ili da nekako preradim ovaj od sedmice ?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vlajkic re: 27.12.2010. 20:46 #277163

broj poruka: 609
ja koristim Easy BCD...jednostavan programcic...probaj neces se pokajati

gilopile Re: W7 - XP problemi 27.12.2010. 20:47 #277164

broj poruka: 9459
Idi na `F12` ili koji je vec `F` za quick boot na tvojoj ploci i bez smaranja i podesavanja u biosu mozes izabrati jedan od ta dva HDD-a tj koji ces OS podici.Isto toliko je jednostavno kao i preko nekog boot menadzera.Mislim, kad vec imas dva fizicka harda i dva OS-a na njima.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

::
:: Imam XP na jednom disku, stavio sam jos jedan disk i na njega W7
:: Sad mi boot manager koji je napravio W7 brlja, kad izaberem `previous version..`, ne startuje XP nego da neku gresku.
:: Da bih startovao XP moram u biosu da stavim disk sa XP-om kao first boot
:: I obrnuto, za W7 moram da stavim njegov disk kao first da bi butovao W7
:: Kako da malo sredim i automatizujem ovo? Neki drugi boot manager ili da nekako preradim ovaj od sedmice ?
alrad Au 27.12.2010. 21:03 #277180

Pa on je meni instalirao boot na neki treci disk koji hocu potpuno da izbacim iz sistema a sad ne mogu jer inace ne mogu da butujem sedmicu. Ako probam sa diska na koji se instalirala dobijem samo missing dlr i cao. Dalje, sedmica uopste ne vidi disk tj particiju na kojoj je XP tako da pod njom nemam cirka 250 GB - sitnica.
Jel vidite vi s kim mi imamo posla? `ebala ih sedmica i Gejts i sve.

OvoNisamJa Ubuntu je univerzalno rešenje 28.12.2010. 04:54 #277253

broj poruka: 16
Pazi Ubuntu-a 95% Gejtsovaca mrze, razlog je samo što to nije windows na koji su navikli pa ne mogu da vrate svoje stare programe na koje su navikli. Inače da ti kažem da ja ubuntu koristim za posao, radio, internet, štampač/skener, i te zafrkancije koje ne spadaju u igrice. A, ako hoćeš igrice radi kao ja. Ukloni sve operativne sisteme, instaliraj W7, unutar W7 instaliraj Ubuntu (možeš preko cd-a ili virtuelnog drivera) koji će se instalirati kao program. Sad prilikom paljenja kompa ti možeš da biraš hoćeš ubuntu ili W7. Ja ga namestio da posle 3sec upali ubuntu, mada možeš da namestiš da pali W7, stvar ukusa. Te onda Ubuntu vidi W7 i njene particije što je i potrebno, a W7 ne vidi ubuntu jer on je ustvari instaliran kao program :)

Šta sam ja hteo da kažem?

Windows XP ne potreban (DX9), Windows 7 igrice (DX11), Ubuntu sve ostalo.

(koristi propetis>compatibility ako igra radi na XP a ne na W7)

PS Bill Gates je p.... sa onim njegovim windowsom jer on izbacuje promene prvo da pokupi pare, a onda zato što su dobre. Ubuntu se ne plaća, znači promene su samo zato što se poboljšava stvar.
OvoNisamJa Tvoj problem 28.12.2010. 05:01 #277254

broj poruka: 16
Inače ajde mi potakno objasti tvoj slučaj:

XP na disk 0 i prvi je instaliran,
W7 na disk1 i drugi je instaliran,
nisam razumeo gde si stavio boot?
alrad 28.12.2010. 05:34 #277257

Pa ne znam ni ja, u tome i jeste problem.
Imam i treci disk i izgleda da je w7 stavio boot bas na njega.
Mozda zato sto je to master disk (0), ne znam. Ja nisam stavljao.
Sad je i w7 `C` i XP je `C`. Zar nije mogao da mu promeni slovo pa bar da bude vidljiva ta XP particija. Pa na potpuno je drugom disku. Bez veze.
U svakom slucaju sve mi se smesalo, korigovao sam mbr i particije i nista nisam uradio.
Sem sto sam pogubio pola XP diska jer sam cackao sve to... komplikovano za objasniti.
Sad ne vidim na oci i ne znam sta pricam pa mozemo da nastavimo sutra :)

raic re 28.12.2010. 09:27 #277267

broj poruka: 9006
Nisi probao onim programom DualBootPro? Njim možeš da premeštaš boot menađere, ubacuješ šta oćeš u listu itd...

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

Antimatery e pa mozda je... 28.12.2010. 10:59 #277276

broj poruka: 997
Win7 boot instalira na sistemskoj C particiji jednostavno samo to trazi, ako je je C primary ostalo logical i drugi HD onda je on zgazio boot xp-a. Program koji me je spasio je cual boot cd, citaj imas tutorijale, a sta fali za xp koja greska? Inace gde instaliras win7 to postaje njegovo `C`

Sve je relativno !!!

alrad 28.12.2010. 11:03 #277277

Probacu, ali problem je sto sam izgubio 150 GB podataka...
To je disk od 250 GB, na particiji od 100 GB je XP, na onoj drugoj su bili podaci.
Posto sedmica nije videla prvu koristio sam programe za particionisanje i zeznuo nesto. Sad imam tu particiju od 100 GB a onu vecu ne mogu da koristim jer programi odbijaju da rade. `Disk ima ostecene particije, opcije resize i slicne ne rade`. Ocigledno mi ne gine format celog diska i reinstall. Kakav pain in the ass. Totalno me smorilo. Pa da li je normalno da sedmica uzme slovo C za sebe kad se instalira na drugi disk, a ono sto je do tada bilo C jednostavno ubije? Kako da znam da opet nece da mi zezne disk i kad sve ponovo odradim. Bah.
raic Ništa nije gotovo dok debela baba ne zapeva 28.12.2010. 14:55 #277318

Ništa drugo nego da pripališ Active Partition Recovery i probaš da vratiš sve kako je bilo.

Onda ti predstoji mukotrpan posao da odradiš instalacije kako spada.
Staviš na jedan hard xp, na drugi sedmicu pa biraš iz posta šta da diže, najsigurnija varijanta. I inteligentno otkačiš ostale diskove dok instaliraš sistem, zna da bude sranja ko što si i sam iskusio.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

alrad 28.12.2010. 16:05 #277336

Videh...izgubih...odoh... :p
Ne moze APR, suvise se zbrljalo, mora jovo nanovo (bar meni ne uspeva).
Koji ono bese link za neki stabilan XP SP3, nemodifikovan? Ne mogu da nadjem taj post.

raic re 28.12.2010. 17:27 #277355

Nema više onog nahvaljenog corporate na torentima

Ovaj je isto untouched, preactivated i updejtovan na april ove godine.
http://spedr.com/38jgq

Nego, čime si pravio particije i koji program ti prijavljuje brljotinu?

nenika2009 ovaj ti skini 28.12.2010. 17:33 #277356

broj poruka: 1083
http://www.warez-bb.org/viewtopic.php?t=8015735&highlight=

===============================================
KOJI JE PRVI BIĆE POSLEDNJI A KOJI JE POSLEDNJI BIĆE PRVI A ŠTO JE TAJNO BIĆE JAVNO

A ĐAVO SVE PREVARIO I SVE ISPREVRĆO DA NIKO NIŠTA NERAZUME OSIM KOME JE DATO DA RAZUME.

alrad 28.12.2010. 18:12 #277367

Particije su drevne pa se ne secam.
Active Partition Recovery nadje obe, ali Partition Manager kaze da su ostecene, i ne laze s obzirom da se XP ne butuje.
Onda odem u MHDD, uradim njegov Fdisk i mogu da butujem ali onda imam samo jednu particiju (ceo disk) i ne mogu do podataka koji su bili (i jos jesu) na onoj drugoj.
I tako se vrtim u krug od sinoc.

Sad sam formatizovao onaj treci disk koji sam pominjao i sad ne mogu da butujem sedmicu jer je stavila boot na sve diskove sem na onaj na koji je instalirana. Haha...

tnx za linkove
nenika2009 Pazi na ovo 28.12.2010. 18:17 #277368

broj poruka: 1083
Kad dizes novi windows ostavi samo jedan HDD na koji dizes windows,ostale otkaci

===============================================
KOJI JE PRVI BIĆE POSLEDNJI A KOJI JE POSLEDNJI BIĆE PRVI A ŠTO JE TAJNO BIĆE JAVNO

A ĐAVO SVE PREVARIO I SVE ISPREVRĆO DA NIKO NIŠTA NERAZUME OSIM KOME JE DATO DA RAZUME.

alrad 28.12.2010. 18:35 #277371

Sad mi to kazes... :)

Zna, ja za to ali` nisam ocekivao bas ovoliki proboj.
Sad kad je budem brisao da bih je stavio ponovo osecam da cu morati da formatizujem
i brisem MBR jedno 5 puta, koliko se to zavuce svuda ljudi moji...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs