Ima problem sa instalacijom sisteme win xp sp2 kad pokrene minstalaciju sve ide ok dok ne dodje do odabira particije i brisanj... Izaberem C: particiju obrisem ju kreiram novu izvrsim formatiranje i sa diska se kopiraju svi potrebni fajlovi, racunar zapamti to restartuje se i kada win treba da krene sa drugim delom instalacije kod ponovnog paljenj on mi pokrece opet sve iz pocetka, ovo sto je vec uradio, zasto.?
E sad, na ovoj particiju je bio xp ali je particija bila u fat32 sistemu, ja sam ju prebacio u ntfs sa partition magic pro programom sa hirens cd-a, ali nece... Da li mu smeta sto je druga D: particija u fat32 sistemu...?
Ponaša se kao da mu nedostaje neki bitan drajver, npr. drajver za SATA kontroler, pa, nakon što se prekopira i obriše prethodni windows u kome je drajvera bilo, i treba sam da se učita - on nema drajvere... mada je ovo nagađanje iz jednog od scenarija. Dao si premalo podataka. Ima li kakve poruke, gde se zakucava - u kom trenutku tačno, na koji hardver to instaliraš itd.
Ovaj cd sa winom sam vise puta instalirao i radio je uvek ok, ma to je stari racunar.. konf: AMD Athlon 1600+ Chaintech ploca S462 384MB SDRAM HDD 30GB
Kad treba da se restartuje racunar, kad zavrsi kopiranje fajlova, on se restartuje i kad se pali krece iz poectka vec ovo sto je radio i tako ide u krug...?
I ti isto pričaš što i prvi puta. I ja, jer ne znam više. Ono što sam pretpostavio na račun malo informacija je - Particija je formatirana, stari podaci i drajveri su nestali, ali, sesija je bila učitana i drajveri još uvek u RAM-u. Windows kopira install-fajlove na hard, jer još uvek može da komunicira sa hard-diskom, na račun starih drajvera. Restartovanjem, drajveri se gube iz RAM-a, a nema ih učitanih na hardu - rezultat - računar ne vidi instalacione fajlove sa diska i rutina PONOVO počinje da se butuje sa cd-a a ne da nastavi sa hdd-a (koji ne vidi) i tako u krug. I, to što si mnogo puta upotrebio neku stvar i ona bila ispravna, ne znači da će tako biti do smrti. Jednom mora da skikne. Ili cd ili cd-rom čitač.
Imao sam isti problem sa P3 kompom, isla instalacija po 3-4 puta u krug. Na kraju sam resio problem tako sto sam stavio hard u drugi (noviji) komp, na njemu intalirao xp, pa vratio u stari.
sigurno mu ne smeta sto je druga particija D: u fat32, prosle nedelje sam na slicnoj konfiguraciji radio istu stvar, samo sam koristio acronis partition za konverziju iz fat32 u ntfs C: particije, a D: sam ostavio u fat32. instalirao sam xp sp3 i sve radi bez problema probaj to sto kaze @pisko, drugi cd ili drugi dvd-rom
... ah, moguće, FORMATIRAJ PONOVO IZ WINDOWS BOOT CD-A, particiju c i onda će da je napravi butabilnom i aktivnom. Prevideh dragi, dobri, partition magic, pa bio i sa hiren`s-a,, on je uvek tu da nešto uken*a. Pošto imaš hiren`s, načini za svaki slučaj ako i to ne uspe, particiju aktivnom sa nekim od partition alata.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
:: :: :: :: `press any key to boot from` - nije mu prvi put .. zna sta radi . :: :: BMW .. zasto ga neformatiras celog (30Gb) ..samo 1 particija .. i to IZ WINdoza .. ne iz akronnisa .. :: :: kontam da ti particija nije AKTIVNA .. zato nebootuje sa hdd-a ..
Ovako, Morao sam da ga zakacim na drugi komp i iz D:particije preneo sve bitne podatke, vrati ga na ovaj kom i uzeo acronis i uz pomoc njega formatirao kompletan hdd naravno u NTFS i podelio particije i kad sam stavio da se instalira sve je radilo ok...
Hvala svima punooooo.. NAJBOLJI STE.. Veliki pozdrav
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.