Instaliram neku stvar i prilikom restarta, windows dodje do ekrana `Windows is starting` i tu se zakuca jedno 10 minuta. Nisam imao zivaca da mu dam jos 10-20 minuta, posto se disk primirio, nista se ne desava, i ja na inzenjerski taster. Restartujem ga nasilno, on opet istim puticem, do istog cilja (zakucavanje na ekranu `Windows is starting`).
Ponovo inzenjerski taster, ali ovaj put uz F8 - izaberm opciju `Last known good configuration` i evo pisem zalbu. Pitanje je sledece - koju konfiguraciju on podize ovom opcijom? Da li postoji nacin da se ta konfiguracija snimi u jednom trenutku i ucita kad zatreba (a da nije Acronis ili Ghost)?
Unapred hvala.
Pozdrav.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Ako se podize, probaj da iz Safe moda uninstaliras tu aplikaciju. Ako ti ne uspe, pokreni takodje iz Safe moda System restore i on ce ti kroz Wizard ponuditi tacke koje imas zapamcene. Sto se tice LKGC, on ti kao nesto pamti konfiguraciju poslednjeg uspesno podignutog sistema. Ta opcija uspesno resava problem tek u nekih 30% slucajeva.
EDIT: Da, moze, preko System restore, Create new system resore point.
samo je na restartima odmah posle instalacije zabusavao. Kad sam mu izabrao LKGC, od tada se restartuje regularno i podize sistem.
E sad, mene kopka taj `last good configuration`. Ja sam instalirao sistem i programe i sve je radilo ok. U jednom trenutku je upao neki virus i ja sam tada iskljucio system restore na svim diskovima. Od tada on nije upaljen.
Da li sam ja time nesvesno sacuvao poslednju ok konfiguraciju, koja od tada nije menjana (jer sam iskljucio system restore)? Jos jednom me LKGC vratio na isti nivo i komp je proradio iz prve.
Pozdrav.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Ovako - kod winxpa, to radi ali kilavo, procentualno jednom od 5-6 puta ima neke vajde od tog servisa. Ono što te zanima ovako izgleda: prvo, podrazumevana vrednost je da system restore ćapne do 12% veličine particije na kojoj se nalazi, i bezuslovno to rezerviše. Na sistemskoj particiji, to još i ima smisla, dok na particijama sa podacima nema apsolutno nikakvog. (uopšte ne čuva podatke, totalno ih ignoriše, pa i nema nikakvu funkciju na particijama sa podacima). Pri tome, ne možeš uraditi pametnu stvar a to je da restore point-e sa npr. c particije čuvaš na nekoj drugoj - no na njoj samoj. Pa ako se zbuca boot tako da ne ide uopšte, eto problema... System restore se dakle, veličinom ograničava na broj restore pointa i ne postoji način da bude inteligentan, jednostavno briše najstarije a ostavlja novije, tako će uglavnom, problem koji je podmuklo nastao uvek biti tu a stanje kada je win radio ok, nestati ako ne odmah a ono uskoro. Rešenje je ručna jebada da brišeš restore point-e u međuvremenu da bi sačuvao najstariji.... i, da osim automatski, sam praviš resore point-e pre instalacije nekog novog drajvera, zajebatog softvera ili instalacije nekog hardvera.. Uglavnom, ako ti nije jasno sada - restore je pa, onako, kad je džaba, ali pomenuo si mnogo bolje programe - dva za tu stvar i pređi na njih što pre.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.