Drugar kupio nov komp i doneo kod mene da mu instaliram sistem, nece da mi pokrene instalaciju sistema, u bios-u sam prebacio da mi boot bude sa diska, disk je sigurno dobar jer sam vise puta normalno instalirao sa njega sistem. Napise mi ovo kad nece: BOOTMGR image is corrupt. The system cannot boot. Pomozite, pola dana sve pokusavam ali nece...
Konf. je sledeca:
ASRock H55M-LE i3 530 2.93GHz 4gb DDR3 Transcend ATI V5550 1GB WD 640GB SATA II ATX-500w
Stavi, bar za instalaciju, drugi dvd-rom čitač. Ako je disk 100% i dalje ispravan, ne valja čitač.
Ostaje mala šansa da je neispravan ili nepravilno postavljen kabl dvd-rom/matčna ploča (bio IDE bio SATA, svejedno, mogući su problemi - propusti). I, ako su i hdd i dvd-rom na IDE grani, onda je potrebno podesiti džamperom slave-master odnos.
Sad cu da pokusam da promenim kabl pa da pokusam onda, ali nemam drugi citac.. Ne moguce da je ne ispravan.. Stavim Win XP i nece ni njega da boot-uje...
Promenio sam kabl sad i odmah je krenulka instalacija, neverujem a ja se celo popodne zaj.... Ne mogu da verujem... HVALA SVIMA NA POMOCI NAJBOLJI STE... Pozdrav
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.