Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Kako da napravim butabilan fleš?
STRANA 1 OD 1
Stripy Kako da napravim butabilan fleš? 02.12.2010. 15:31 T31430

status: user
broj poruka: 4163
Imam neku stariju tošibu na kojoj je vrisnuo cd i za inat ima neki specijalan adapter koji fali i ne mogu da mu nakačim drugi drajv. Do sada sam ovaj problem rešavao externim rezačem, međutim, ovaj laptop odbija saradnju. U boot podešavanjima ne postoji opcija za butovanje sa externog usb uređaja (ima usb flopi i fleš) i nema šanse da pokrenem instalaciju Xp-a. Na net-u sam našao gomilu različitih rešenja a pošto sam u stisci s vremenom nemam ga baš za experimentisanje. Imam fleš od 4Gb, XP u iso fajlu, dobru volju, šta mi još treba da ovo izvedem?

ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
midzo85 re 02.12.2010. 15:37 #268161

broj poruka: 189
preko programa PeToUSB
ne znam gde sam ga nasao ali radi provereno
ako hoces daj mail da ti posljem

Toshiba L650-18V

srdjanl .... 02.12.2010. 15:40 #268162

broj poruka: 1514
ja sam imao situaciju da mi je drugar doneo lap top da mu uradim win,i taj lap top nije uopste imao cd rom,nego sam ja skinuo programcic win to fles pomocu tog programa namestio bootabilan fles i sredio stvar.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Antilohije flashboot 02.12.2010. 16:46 #268177

broj poruka: 688

http://www.prime-expert.com/flashboot/

samo nadji odgovarajucu verziju, ovo ti je za info

pozz

codeus ... 02.12.2010. 18:29 #268212

broj poruka: 4054

probao sve ostale integrisane manki 1 klik solucije i neide...ovo jedino radi ..radio 100x ..

http://www.digitgeek.com/how-to-install-windows-xp-on-asus-eee-pc/

imarkovic Re: Kako da napravim butabilan fleš? 02.12.2010. 18:51 #268217

broj poruka: 19008
ja sam hteo tako nesto da uradim pre par godina, ali odustao sam jer previse smara sa koracima i moze samo sa FAT32 particijom, ali evo par resenja: http://goo.gl/3oVbc i http://goo.gl/jJwmW , zar je moguce da nema cak ni boot with lan..?

:: Imam neku stariju tošibu na kojoj je vrisnuo cd i za inat ima neki specijalan adapter koji fali i ne mogu da mu nakačim drugi drajv. Do sada sam ovaj problem rešavao externim rezačem, međutim, ovaj laptop odbija saradnju. U boot podešavanjima ne postoji opcija za butovanje sa externog usb uređaja (ima usb flopi i fleš) i nema šanse da pokrenem instalaciju Xp-a. Na net-u sam našao gomilu različitih rešenja a pošto sam u stisci s vremenom nemam ga baš za experimentisanje. Imam fleš od 4Gb, XP u iso fajlu, dobru volju, šta mi još treba da ovo izvedem?
::
:: ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE
codeus ... 02.12.2010. 18:54 #268219

broj poruka: 4054

ah...zaboravio sam ... na gomili toshibinih optickih uredjaja .. TAJ adapter bi trebalo da moze da se skine sa drive-a i namontira na drugi drive ..
Stripy Re 02.12.2010. 19:00 #268221

broj poruka: 4163
Napravio sam but fleš (tnx za odgovore) al ova tošiben-furden neće da butuje ni sa fleša. Na kraju sam odlučio da izvadim hdd i instaliram na desktop mašini istog čipseta xp pa ću da ga munem u laptop.
@codeus
TAJ adapter je naravno odsutan zajedno sa cd-om

ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE

bstaletic Probaj Ghost da napravish 02.12.2010. 19:57 #268241

broj poruka: 1889
Na drugoj mashini instaliraj samo OS bez drivera, i napravi .GHO. I onda taj file iskoristi na lapetu-topetu. (Verujem da znash kako se to radi i da nema potrebe ni za ovoliko `opshirnim` objashnjenjem).

Anti-depressives controlling tools of your system
Making life more tolerable

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs