Kada sam deinstalirao drajvere za graficku (ati) nekako sam obrisao jos neke drajvere za cipset(790gx).Kada sam to video ubacio sam instalacioni disk i nanovo sve instalirao,i onda je nastao problem nemam zvuk,nema ikonice zvucnika na taskbaru, u kontrol panelu mi ne vidi da postoji bilo sta u vezi zvuka.Pretpostavljam da sam duplirao drajvere za zvuk i da se medjusobno blokiraju,ali ne mogu da ih nadjem. Unapred hvala.
Odradi System restore, pocni od toga, ako ne onda pokusaj direktno iz Device menagera da skines drajvere , restartuj komp i sacekaj da Windows nadje kao New device, i onda instaliraj drajvere, al prvo odradi restore
A jesi li pokusao da ga na System restore vratis na postavke pre 2-3 dana?
Ides u Device menager, pa nadjes : Sound, video and game controllers, tu bi ti trebalo stajati drajver, sa krsticem ako nije aktivan, zatim kliknes na njega, otovri ti onda opcije: general - tu vidis sta je problem i dal rade i DRIVER- e tu imas ociju unnistall driver, odradi to i resetuj komp, ako se nista ne desi, pokusaj opet da reinstaliras drajvere za zvuk, ako i to nece bojim se da ces morati da odradis Reinstall Windowsa
Meni se isto tako desila jedna situaciaj, potpuno isto, al meni uz zvuk nije hteo da radi i mis, zvuk sam bio uspeo da vratim ,al misa ne, pa sam morao da odradim reinstall. Srecno
U Sound, video and game controllers,nema nista u vezi zvuka jednostavno kao da nema zvucne cak mi ne vidi ni HDMI sa graficke, jednostavno sva polja za bilo kakav izbor su prazna.
Probaj jos jedno, klikni desnim dugmetom misa na Sound, game....... i klikni na Scan for Harware changes, ako i to ne upali, mrka kapa, mada probaj i sa net Frameworkom, pa ako upali super.
Kao sto sam i mislio totalno je zabrljavio druze, meni se to isto dogodilo takodje kad sam uradio update chipseta , imas da pogubis zivce zezajuci se oko toga, mozda ti je najbolja stvar da odradi reinstall Windowsa, jbga....
Ovo ti se sve pretpostavljam i desilo zato što si divljao driver cleanerom?
Ne mora njim, samo iz windowsa deinstaliraj drajvere. Ako nema šta da se desinstalira instaliraj ih pa opet deinstaliraj - da, iz windowsovog add/remove.
I koristi uvek što noviji sweeper/cleaner, matori zna da ostavi otpatke.
uninstalirao si drajvere za grafičku počupao si drajvere za zvuk otarasio si se drajvera za čipset restartovao si win upalio si ga ponovo, on je rekao `e brate našo sam neke nove stvari, ne znam šta su pa ako bi imao pri ruci disketu s drajverima baš bi bilo superiška` ti mu na to kažeš da se nosi u pičku materinu i ostaneš sa gomilom upitnika u device manageru (ako ih nema imamo problema hjustone, ostali su drajveri negde) instaliraš drajvere za mrežnu skineš s neta najnovije drajvere za zvuk, instaliraš-restartuješ instaliraš grafiku, restartuješ vidiš u device manageru jel ostalo štogod
i onda se kod tebe desi šta? gde zapne? šta prijavi? da li sve funkcioniše ako staviš samo drajvere za graiku bez ccc? za zvuk ne treba .NET
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
1.uninstal dr za grafiku 2.restart 3.instal dr za grafiku 4.restart 5.prc ne radi CCC ? 6.? nema zvuka kod dizanja wina, opa nema ikone zvucnika, ajmo u kontrol panel, tamo 3 gremlina, prvi sm bus, druga dva pci ,ubacuj instalacioni disk instal drajvera za cipset,izgube se gremlini ali zvuka nema .I tako 5 puta.
:: 1.uninstal dr za grafik :: 2.restar :: 3.instal dr za grafik :: 4.restar :: 5.prc ne radi CCC :: 6.? nema zvuka kod dizanja wina, opa nema ikone zvucnika, ajmo u kontrol panel, tamo 3 gremlina, prvi sm bus, druga dva pci ,ubacuj instalacioni disk instal drajvera za cipset,izgube se gremlini ali zvuka nema .I tako 5 puta.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.