Video sam nekoliko tema o ovome, ali su starije i dosta neodredjene pa bih zamolio da mi neko ukoliko zna pojasni samo par stvari. 1. Sada kada je konacno izasla i moze da se nabavi full verzija Viste, da li ja sa mojom doticnom dolenavedenom konfiguracijom mogu relativno udobno da radim sa vistom i igram igrice? 2. Na Abitovom sajtu nema vista drajvera. Posto pretpostavljam da je to slucaj i sa vecinom drugih proizvodjaca, interesuje me da li je podrska za moju plocu mozda implementirana, ili mozda mogu da se instaliraju XP driveri? 3. Ako resim da predjem na vistu, da li neko ima neki savet, sta prvo moram da nabavim (od softwarea) i na sta da obratim paznju. (Ovo pitanje je opciono :)
Ta konfiguracija nije preporucena za Vistu, i sve igre idu malo sporije na Visti nego na XP-u. Evo ti link za sve testove igara u poredjenju na Visti i XP-u
sempron 2400+ je 32-bitan procesor a Vista ce biti prilagodjena 64-bitnim aplikacijama, however koliko sam ja gledao po netu trebalo bi da ima i jednu 32-bitnu ediciju p.s. podatak o napajanju krajnje je nebitan za ovo pitanje koje si postavio
Trenutno je u prodaji samo 32bitna verzija Viste. 64bitna verzija ca izaci kasnija zbog nekih problema sa engineom, to sam negde procitao. Konfiguracija ti nije odgovarajuca za Vistu, za udoban rad u visti bi trebalo da imas dual core procesor i 2GB rama.
Zvanichna verzija viste je izashla (koristim je vec neko vreme (RTM verzija)) - na jednom DVD-u su sve moguce verzije viste 64bit i 32bit - od home basic do ultimate. Software uglavnom radi (do sad jedino wavelab 5 nije hteo). Igrice - malo sporije nego na XP ali razlika i nije neshto velika. Bez problema se instalira kao drugi OS (tj prvi) na posebnoj particiji ili drugom HDD-u. INSTALACIJA TRAJE 15 MINUTA!!! U svakom sluchaju minimum rama za normalno koriscenje sistema je 1GB za x86 verziju (za 64bit preporuchuju 4GB!!!). Sve ostalo...instalirajte i videcete!
Hvala vam na odgovorima. Da budem iskren mislim da bih i da su odgovori svi protiv ja ipak instalirao. Jbg, volim da experimentisem. Posto vidim da svi govore da stvari MALO slabije rade na Visti morao bih da kazem da nisam bas neki perfekcionista i da meni pad performansi od par % nista ne znaci. E sad ako bi bilo malo vise onda vec... Nego, koliko treba prostora na disku? Mislim najmanje.
Ok, ali sta bi moglo da mi znaci da mi konfiguracija nije 100% Vista kompatibilna? Mozda da nije sigurno da ce zvuk raditi? Mislim, da li to znaci da cu imati problema sa Vistom? Nego cisto da se zna, ja ne uzimam Vistu da bi mi bolje radile igrice (mada prvenstveno igram njih), vec je, eto, uzimam radi nje same i spreman sam i da otrpim pad performansi u igrama of par procenata. A naravno, skuplja se i kinta da se masina pojaca za nekoliko meseci.
:: :: radice ti vista bez problema.. :: instaliraj i sam se uveri. :: ono zbog cega ti konfiguracija sigurno nije 100% vista kompatibilna je zvucna karta .. :: vista trazi da ona bude High Definition... :: to sto ti procesor nije 64-bitan je nevazno samo uzmes 32bitnu verziju i sve u redu .. :: uglavnom prihvata XP drivere bez problema, ali najpre potrazi drivere na netu .. :: :: pozdra :: ::
:: sempron 2400+ je 32-bitan procesor a Vista ce biti prilagodjena 64-bitnim aplikacijama, however koliko sam ja gledao po netu trebalo bi da ima i jednu 32-bitnu edicij :: p.s. podatak o napajanju krajnje je nebitan za ovo pitanje koje si postavi :: :: Licence to kil :: ::
Hmmm, yeah. Well FYI ta konfiguracija koja je navedena je moj signature na ovom forumu koji se pojavljuje da ne bih stalno morao da kucam konfiguraciju. Zato stoji napajanje :)
Zasto da stavljas nesto sto nije dovrseno?Vec je izasao i SP1 za nju.Ako je bas hoces sacekaj jos malo,treba da izadje Vista za `siromasnija` trzista,manje zahtevna verzija(osakacena) koja ce da radi i na tvojoj masini.Instalirao sam je ali sam je ubrzo skinuo posto mi se nesvidja.Ovo je moje licno misljenje a ti uradi kako hoces.:) https://www.limundo.com
:: Trenutno je u prodaji samo 32bitna verzija Viste. 64bitna verzija ca izaci kasnija zbog nekih problema sa engineom, to sam negde procitao. Konfiguracija ti nije odgovarajuca za Vistu, za udoban rad u visti bi trebalo da imas dual core procesor i 2GB rama
... i dva mala crnca i ranč u Karolini (po mogućnosti južnoj) i još svašta...
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647626. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.