Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Da li je moguce vratiti stari BIOS???
STRANA 1 OD 1
Skyhawk Da li je moguce vratiti stari BIOS??? 03.02.2007. 23:52 T3095

status: user
broj poruka: 53
Imam jedan problem... radi se o notebook-u Asus M6800Ne... Windows XP SP2... na Asus-ovom site-u sam nasao update BIOS-a `BIOS Revision 0208` od 28. 03. 2005-e godine za molju masinu... kada sam nedavno, pre par nedelja posetio isti site da vidim koji sve update-i postoje za konfiguraciju koju imam nadjem da je to BIOS za Windows 2K a ne za XP????... za XP je poslednji BIOS update `BIOS Revision 0207` od 16. 02. 2005-e godine????... pokusao sam da preko Winflash-a instaliram ovu verziju za XP 0207 ali mi Winflash ne dozvoljava i daje notification `Warning! The date of BIOS image is earlier than the current BIOS`. Da li neko zna da li postoji neki nacin da ja `prevarim` Winflash i instaliram ovu `stariju` verziju BIOS-a 0207???

Unapred hvala:)

Skyhawk
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mrlja BIOS za WIN2000 ili XP??? 04.02.2007. 08:44 #11728

broj poruka: 299
Dve stvari
1. BIOS je za motherboard, a ne za win2000 ili XP (verovatno resava neki problem koji postoji sa tvojim prethodnim BIOS-om i win2000) ...
2. Ako ti racunar ne pravi nikakve probleme izbegavaj menjanje BIOS-a (preporuka svih proizvodaca kompjuterske opreme)...

na staru verziju se mozes vratiti...
ali procitaj savet pod broj 2!!!

Skyhawk BIOS 04.02.2007. 09:46 #11731

broj poruka: 53
Znam ja da je BIOS za motherboard... tim vise sto kada sam kupovao notebook kupio sam ga bez ikakvog OS... pa sam ja naknadno instalirao Windows XP.. kao sto sam mogao da stavim i Linux... ili neku raniju verziju Windows-a... ali kada sam bio na
Asus-ovom site-u nasao sam 2 verzije BIOS update-a, za Windows 2000, verzija 0208 i update za Windows XP 0207... zasto je to tako i zasto su oni dve verzije BIOS update-a vezali za OS-e zaista ne znam??? A zasto ja hocu da update-ujem BIOS na `Windows verziju`??... nekako... da li je to slucajno ili zaista ima neke veze... oda kako sam update-ovao BIOS verziju 0208 rezac je prestao da mi reze????.. pokusao sam nekako to da `opravim` sam, pomazuci se slicnim iskustvima ljudi koji su svoje probleme i resenja publikovali na net-u... nosio sam masinu i u servis... ali do sada nista... jedino sto mi jos pada na pamet je da instaliram taj BIOS za Windows verziju pa da vidim sta ce onda da bude... eto, to je cela prica... ako neko zna kako da instaliram ovu stariju verziju BIOS-a pa mi napise... mozda moj rezac i pocne ponovo da reze???.. ja nemam vise ideja sta da mu radim???
Skyhawk
mrlja winflash??? 04.02.2007. 10:13 #11732

broj poruka: 299
hm...
Winflash ti daje poruku????
zasto bi to uopste radio preko winflash-a???
ASUS ima svoj program za flashovanje BIOS-a iz windowsa (koje se inace ni ne preporucuje iz windows-a zbog potencijalnih problema).. znam pouzdano da software ide uz maticne ploce, ali ne znam za Laptopove da li imaju ASUS update (tako se zove software, meni nije pravio probleme pri vracanju na stariju verziju ... samo pita da li ste sigurni da zelite stariju verziju i uradi flashovanje)...

ako ne moze tako moze sigurno iz DOS-a ...
pogledaj na cd-u koji si dobio uz laptop...
ako nemas cd ... pogledaj na ASUS site-u .. imaju sigurno i uputstvo za flashovanje iz dos-a...

pozdrav ....

Diamond73 06.02.2007. 01:03 #11816

broj poruka: 111

Dosta komplikovana situacija.Ljudi cesto flashuju dvd uredjaje tako da tu imas neke programcice sa kojima mozes da izbegnes tvoj problem.

Generalno se ploce ne flashuju cesto,i logicno je da se nadogradjuje tj stavlja nova verzija a ne da se stavlja prethodna,tako da jedino ako u servisu znaju kako to ide ili mozda negde na nekom specijalizovanom forumu,ako mozda neko zna.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647111.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs