Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Instalacija Xp-a na hard sa Linux-om problem
STRANA 1 OD 1
borac27 Instalacija Xp-a na hard sa Linux-om problem 03.11.2010. 19:45 T30684

status: user
broj poruka: 96
Pozdrav svima

Imam problem sa instalacijom Xp-a na hard disk na kome je bio Linux

Naime,kad podesim bios za instalaciju XP-au biosu,instalacija stane na samom pocetku tj nakon:

Setup is inspecting..... ne pojavljuje se plavi ekran i nastavak

Posto je na hardu bio instaliran LInux pretpostavljam da on ne dozvoljava instalaciju XP-a

Probao sam da hard disk nakacim na drugi kompijuter,uradio sam format istog,ali su na disku ostali neki podatci Linux-a koji koce instalaciju.

Interesuje me da li postoji neki dobar program za formatiranje koji ce potpuno da `ubije` Linux,kako bih mogao da odradim Xp

Hvala unapred na pomoci

somborac
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Tr0pIcAn0 ... 03.11.2010. 19:51 #259294

broj poruka: 633
Za pocetak, jel si siguran da je sa tim instalacionim Xp diskom sve u redu?

MSI KA790GX
AMD Phenom II x4 925
Thermaltake V1 CL-P0401
Kingston KHX1066mhz CL4 2x1gb
PowerColor HD 4770 512mb
Samsung SpinPoint F3 HD502HJ 500GB 7k 16MB
Silverstone SST-ST50F-230 500W

BlueSkyNIS ... 03.11.2010. 19:52 #259296

broj poruka: 860
Ne postoji potreba za specijalnim programima za brisanje. Windows je totalno netolerantan prema drugim operativnim sistemima i obrisaće ih bez problema (čak, sa zadovoljstvom). Pre će biti da imaš problem sa instalacionim diskom, ATA/SATA kontrolerom, ATA kablom ili neispravnom RAM memorijom.

Windows-free with Fedora 12

== http://www.diy-audio-engineering.org ==

borac27 RE 03.11.2010. 19:55 #259298

Sa diskom je sve OK,vec je koriscen za instalaciju,komp je OK posto sam na njemu probao instalaciju XP-a na drugom hardu i sve funkcionise,

somborac

gilopile Re: RE 03.11.2010. 20:01 #259303

broj poruka: 9459
Nemoguce je da posle formata ostanu fajlovi.Pretupaj mu parrticije sa nekim od partition programa i kreiraj nove,ili izbrisi samo tu particiju ako imas neke podatke na drugoj i kreiraj novu.Nesto nisi odradio kako valja i instalacija wina ne vidi hard,kao ni particije.Mozes samo da pobrises particije i win bi morao da vidi unpartition space,pa kreiraj particije po zelji.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Sa diskom je sve OK,vec je koriscen za instalaciju,komp je OK posto sam na njemu probao instalaciju XP-a na drugom hardu i sve funkcionise
::
:: sombora
borac27 RE 03.11.2010. 20:06 #259306

Format sam odradio,ali nepotpun,sam format u Xp-u nije hteo da se odradi do kraja

Izbaceno mi je obavestenje da neki podatci sa harda ne mogu da se skinu

Problem je najverovatnije u tome sto sam Xp ne vidi podatke LInux-a na hardu ili ne moze da ih ukloni

ZAto mi i treba proveren program za formatiranje koji potpuno unistava Linux

somborac

BlueSkyNIS Pročitaj ponovo 03.11.2010. 20:12 #259307

broj poruka: 860

Windows-free with Fedora 12

== http://www.diy-audio-engineering.org ==

:: Ne postoji potreba za specijalnim programima za brisanje. Windows je totalno netolerantan prema drugim operativnim sistemima i obrisaće ih bez problema (čak, sa zadovoljstvom). Pre će biti da imaš problem sa instalacionim diskom, ATA/SATA kontrolerom, ATA kablom ili neispravnom RAM memorijom.
:: Windows-free with Fedora 12
:: == http://www.diy-audio-engineering.org =
raic Re: RE 03.11.2010. 20:15 #259313

broj poruka: 9006
Startuj acronis disc director sa hirens bootcd-a, obriši sve particije s harda, napravi ih ispočetka i rešio si problem. Nije ni čudo da neće kad imaš nedovršen format na disku.

I idi u onu tvoju drugu temu pa na obe tvoj poruke stisni dugme `obriši` dok neko nije napisao štogod.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

:: Format sam odradio,ali nepotpun,sam format u Xp-u nije hteo da se odradi do kraja
:: Izbaceno mi je obavestenje da neki podatci sa harda ne mogu da se skin
:: Problem je najverovatnije u tome sto sam Xp ne vidi podatke LInux-a na hardu ili ne moze da ih uklon
:: ZAto mi i treba proveren program za formatiranje koji potpuno unistava Linu
:: sombora
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs