Nova konf sa tek instaliranim Windows-om bag... pomozite...
STRANA 1 OD 1
djole002
Nova konf sa tek instaliranim Windows-om bag... pomozite...
17.01.2007. 22:44
T3061
status: user broj poruka: 7
Problem sa novom konfiguracijom i pratecim drajverima... Molim vas.... pre 1sec
Drugu sam sastavio novu konfiguraciju: MSI 72660 K9N nForce 550AMD Sempron 2800+
MSI RX 1650PRO
2x512 PQI @667 HDD 160Gb Sata (II ili ne ne znam)
i naravno instalirao Windows Xp service pack 2 (u stvari ponovo instalirao posto je vec bio instaliran, i bagovao, pa sam ja formatirao i reinstalirao...)
Windows se podigne, ali ne izlaze nikakve ikonice ili se pojave ikonice i startna linija ali su nedostupni... Sve je nedostupno osim Task Manager-a koji mi pokazuje processor usage 0 do 5 posto.... Dogadja se da prilikom restarta racunara ponekad se ucita i onda sve radi normalno...
Sve drajvere sam instalirao sa pratecih diskova, ali i dalje se ovo dogadja... Dogadja se da prilikom restarta racunara ponekad se ucita i onda sve radi normalno...
Molim vas, sta da radim.... prodavci su mi rekli reinstalirajte Windows Xp.... ja licno sumnjam na neku nekompitabilnost maticne ploce i graficke karte...
Re: Nova konf sa tek instaliranim Windows-om bag... pomozite...
17.01.2007. 23:37
status: user broj poruka: 9424
Da li stizes uopste do instalacije drajvera za grafiku? Redosled: 1. Drajveri za cipset 2. Drajveri za grafiku 3. Drajveri za PCI katrice 4. Drajveri za periferiju.
E sad ako ne stizes do drajvera za grafiku, tj zabaguje ti "suv" windows, onda definitivno imas ili hardverski konflikt, ili treba da ti se resetuje bios ili hardverski kvar. Ako ti se problem javlja posle instalacije drajvera, onda moras da promenis drajvere (najverovatnije za grafiku) Sta bih je uradio: 1. Povedio sve van kompa osim ploce, procesora, memorije, napajanja, optike i (jednog) harda 2 Resetovao BIOS i nastavio rad sa default vrednostima, bez stelovanja cak i sata 3. Boot sa nekog butabilnog flopija ili win 98 cda 4 kucas komandu fdisk /mbr cisti master boot record 5. Brises particiju 6. pokreces windows instalaciju i pravis novu particiju i formatiras
Kada zavrsis instalaciju kreces sa instalacijom drajvera po gornjem redosledu. Flesh biosa po potrebi na najnoviju reviziju.
Ako ovo ne pomogne, javi se za dalje.
:: :: Problem sa novom konfiguracijom i pratecim drajverima... Molim vas.... pre 1sec :: :: Drugu sam sastavio novu konfiguraciju :: MSI 72660 K9N nForce 550AM :: Sempron 2800 :: :: MSI RX 1650PRO :: :: 2x512 PQI @66 :: HDD 160Gb Sata (II ili ne ne znam :: :: i naravno instalirao Windows Xp service pack 2 (u stvari ponovo instalirao posto je vec bio instaliran, i bagovao, pa sam ja formatirao i reinstalirao... :: :: :: Windows se podigne, ali ne izlaze nikakve ikonice ili se pojave ikonice i startna linija ali su nedostupni.. :: Sve je nedostupno osim Task Manager-a koji mi pokazuje processor usage 0 do 5 posto.... Dogadja se da prilikom restarta racunara ponekad se ucita i onda sve radi normalno.. :: :: :: :: :: Sve drajvere sam instalirao sa pratecih diskova, ali i dalje se ovo dogadja... Dogadja se da prilikom restarta racunara ponekad se ucita i onda sve radi normalno.. :: :: :: Molim vas, sta da radim.... prodavci su mi rekli reinstalirajte Windows Xp.... ja licno sumnjam na neku nekompitabilnost maticne ploce i graficke karte...
Re: Nova konf sa tek instaliranim Windows-om bag... pomozite...
18.01.2007. 00:23
status: user broj poruka: 299
:: Windows se podigne, ali ne izlaze nikakve ikonice ili se pojave ikonice i startna linija ali su nedostupni.. :: Sve je nedostupno osim Task Manager-a koji mi pokazuje processor usage 0 do 5 posto.... Dogadja se da prilikom restarta racunara ponekad se ucita i onda sve radi normalno.. ::
problem je najverovatnije windows ... mozda cd sa kog instalirash nije u redu... kada se ne podigne do kraja (ne podigne explorer.exe) otvori task manager idi na file/new task(run) i ukucaj explorer.exe ... i podici ce windows do kraja...
Prvo, kazes da si "formatirao", a da li si OBRISAO celu particiju, ponovo je kreirao, pa ONDA formatirao? Naravno, pre reinstalacije prvo udji u BIOS pa "LOAD DEFAULT SETTINGS", SAVE and EXIT.
Ako si, kazes, instalirao sve drajvere, to znaci da se Windows morao "podici" da bi ti uopste mogao da bilo sta instaliras - pa i drajvere.
Vazno je: U kom trenutku pocinju problemi? Da li na "golom" Windows-u? Ili nakon instalacije nekog drajvera? Cist Windows XP ce da prepozna procesor, plocu, memoriju, hard (kao ATA), osnovne graficke funkcije i jos po nesto, ali obicno nece modem, graficku "u celini" - ATI posebno, zvucnu, mreznu karticu.
Instaliraj ovim redom: W XP - SP 2 - Direct X 9c - Autopatcher - drajveri za plocu - procesor - graficku - zvucnu - modem. Pri tome uvek malo pusti komp da "radi" izmedju, restartuj bar jos po jednom izmedju instalacija da vidis desava li se nesto.
Re: Re: Nova konf sa tek instaliranim Windows-om bag... pomozite...
18.01.2007. 11:27
status: user broj poruka: 7
Otvarao sam task menager i explorer je navodno bio podignut... Cak sto vise i otvaranje novog nije pomoglo...
:: idi na file/new task(run) i ukucaj explorer.exe ... i podici ce windows do kraja...
Windows se podigao, onda je malo radio kako valja, pa je poceo praviti probleme, pa kako nista osim drajvera nije bilo instalirano, onda sam isao na System restore instalirao drajver po drajver i pravio pauze od po jednog gasenja i jednog restartovanja... Kad sam sve zavrsio, restartovao/gasio sam 3-4 puta i poslednji put se `bug` opet pojavio... Posle toga bug je sve cesci.. Ono sto sam primetio je da posle bilo kog System Restora se podigne normalno, a samo restartovanje, ili gasenje posle toga i on ponovo ne pokazuje ikonice, vec samo pozadinu..
Sto se IDE drajvera tice i nisam bas najvise... Ali cini mi se da se to instaliralo sa maticnom(postavio je posebno pitanje)... kako sam sam postupak ponavljao mnogo puta...sto reinstalacijama Windows-a sto restor-om pokusao sam i sa i bez IDE drajvera i problem se pojavljuje
:: Ako si, kazes, instalirao sve drajvere, to znaci da se Windows morao "podici" da bi ti uopste mogao da bilo sta instaliras - pa i drajvere. :: :: Vazno je: U kom trenutku pocinju problemi? Da li na "golom" Windows-u? Ili nakon instalacije nekog drajvera :: Cist Windows XP ce da prepozna procesor, plocu, memoriju, hard (kao ATA), osnovne graficke funkcije i jos po nesto, ali obicno nece modem, graficku "u celini" - ATI posebno, zvucnu, mreznu karticu :: :: Instaliraj ovim redom: W XP - SP 2 - Direct X 9c - Autopatcher - drajveri za plocu - procesor - graficku - zvucnu - modem. Pri tome uvek malo pusti komp da "radi" izmedju, restartuj bar jos po jednom izmedju instalacija da vidis desava li se nesto :: :: Kako si upucen u petljanje sa IDE drajverima? :: :: ::
Direct X 9c
ovo sam izgleda preskocio (ne secam se da sam ga instalirao) Sad cu to da proverim u Program Files-u, ako ga nisam instalirao da probam System Restore- do instalacije grafike/ pa da onda instaliram grafiku pa mozda uspe.. (decko je pokusavao neke igrice i cini mi se da nije uspevao)
Re: Re: Re: Nova konf sa tek instaliranim Windows-om bag... pomozite...
18.01.2007. 11:37
status: user broj poruka: 9424
:: Windows se podigao, onda je malo radio kako valja, pa je poceo praviti probleme, pa kako nista osim drajvera nije bilo instalirano, onda sam isao na System restore instalirao drajver po drajver i pravio pauze od po jednog gasenja i jednog restartovanja... Kad sam sve zavrsio, restartovao/gasio sam 3-4 puta i poslednji put se `bug` opet pojavio... Posle toga bug je sve cesci.. Ono sto sam primetio je da posle bilo kog System Restora se podigne normalno, a samo restartovanje, ili gasenje posle toga i on ponovo ne pokazuje ikonice, vec samo pozadinu. :: :
MA kakav System Restore. Uradi sve iz pocetka po uputsvu.
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647111. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.