Instalirao sam win7 na jednu od particija pored XP-a, posto vise ne zelim da imam win7, probao sam da formatiram tu particiju gde je win7 iz XP-a(nisam isao quick format), i sve je ok, ali kada upalim komp, kad dodje do onog gde bi trebalo windows da se ucita, on mi ponovo nudi da biram izmedju Win7 i XP-a... Kako da uklonim to da mi ne pokazuje da biram, vec da mi se normalno podize XP, da ne moram da biram.
edit: i da napomenem da nisam isao na uninstall iz XP-a. Vec sam samo formatirao tu particiju gde je bio Win7.
Neka proba da otvori run pa kuca msconfig ,kad se otvori prozorce idi na karticu BOOT.INI i potrazi ispod [Operating systems] Windows 7 i obrisi to znam da sam ja tako jednom morao vistu da sklanjam i uspelo je
Kako da pokrenem recovery console? Gde se nalazi? Izvini sto smaram, al ne razumem se bas najbolje:)
:: Startuj instalacioni cd od XP-a i pokreni recovery consol :: :: kucaj fixmbr c: pa onda fixboot c :: :: to će da reši problem :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
Interesantno je sto nemam BOOT.INI u ponudjenim opcijama. Imam samo SYSTEM i WIN.INI.
:: Neka proba da otvori run pa kuca msconfig ,kad se otvori prozorce idi na karticu BOOT.INI i potrazi ispod [Operating systems] Windows 7 i obrisi to znam da sam ja tako jednom morao vistu da sklanjam i uspelo je :: :: :: CARPE DIEM :: ::
BOOT.INI je skriven fajl.prvo omoguci prikazivanje hiden fajlova valjda znas kako paga na C nadjii i videces to je tekstualni fajl u kome su prikazane komandne linije sa putanjama .izbrises onu sa win 7 i prestace da ti se nudi izbor pri pokretanju sistema
Butuj disk sa kojeg si instalirao XP i posle učitavanja drajvera i ostalih zavrzlama i onog `press F8 to accept` pojaviće se onaj ekran što sam pominjao.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Butovao sam ga, prosla su sva ta ucitavanja ali mi to nigde nije ponudilo, doslo je do onog dela sa particijama, posle sam opet butovao i kliktao ko budala F8 na svakih 2 sekunde do tog dela i nista:) nece da izbaci uopste.
Je l` ti nije problem da mi nadjes untouched verziju, posto nigde ne mogu da je nadjem, sve to krekovane edicije same od sebe, ako ti nije problem samo mi posalji link na mail, ako ne mozes nema veze, snacicu se vec nekako.
:: Ako je tako skini bilo koju untouched verziju, takva mora da ti ponudi recovery consol :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
MY computer>dsni klil>properties>advanced>startup and recovery>setings: u gornjem prozoru postavi da ti xp bude prvi i izbaci time to display list.... ili ga svedi na 0...nikakve repair console i ostale price to ti je samo XP skapirao da imas jos jedan OS i normalno je da trazi sta hoces da pokrenes.....
Odcekirao, i dalje je isto... nece pa nece :/ a sto je najgore probao sam ubuntu da instaliram na tu praznu particiju(gde je ranije bio win7) instaliram i nece da ga bootuje posle, izbacuje error neki za boot :/ uzas. Nervira me ne znam kako da ga sklonim. Izbrisem ubuntu, on se skloni iz boota, ali win7 ostaje i zjbva, pravi problem.
onda ce biti da su ovi pre mene u pravu ...imas defektnu verziju XPa..godinu dana me je mucila jedna verzija navodnog OEM-a da bih na kraju shvatio da je osakacena...ja corav nisam video da ne postoji program za defragmentaciju.....
Sorry...mislio sam da ce ti ovo resiti problem kao sto je meni par puta...
:: :: Odcekirao, i dalje je isto... nece pa nece :/ a sto je najgore probao sam ubuntu da instaliram na tu praznu particiju(gde je ranije bio win7) instaliram i nece da ga bootuje posle, izbacuje error neki za boot :/ uzas. Nervira me ne znam kako da ga sklonim. Izbrisem ubuntu, on se skloni iz boota, ali win7 ostaje i zjbva, pravi problem :: ::
Jesam, poslednji CD sam narezao, i nece da ga bootuje uopste, bedak, ne verujem da je do CD-a. Bootabilan je bio... a je l` moze nekako repair systema sadasnjeg? sta bi bilo ako bi sa sadasnjim XP-om isao repair? je l` bi resilo ono za boot win7?
Stani covece! Jesi li probao najjednostavniji nacin...
26.10.2010. 01:14
status: user broj poruka: 10999
- Control panel/system/advanced - startup and recovery - settings. Tu iskljucis (`odcekiras`) `time to display oprating systems`, i ostane ti taj jedan-jedini, XP...
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.