Win7 i disable auto arrange icons.Iritantan problem!
STRANA 1 OD 1
gilopile
Win7 i disable auto arrange icons.Iritantan problem!
23.10.2010. 20:05
T30371
status: user broj poruka: 9459
Da li su tvorci zaboravili na ovu opciju ili ne mogu da je pronadjem?Skinuo sam neki reg tweek koji mi je dodao tu opciju(misli se na foldere,a ne na desktop),ali moram da odcekiravam za svaki folder ponaosob,uzas!Pokusao sam i naravno u folder options `aplly to folders`,tako bi kobajagi trebalo da mi zapamti u svim folderima/pod-folderima,ali jok!
Ovo sam probao i dodate su mi te dve opcije u meniju,ali kao sto rekoh,moram za svaki folder da iskljucujem:
Strasno,stvarno jedna mnogo bitna opcija,a nisu gi integrisali,vec se mora tvikovati,a i to ne radi kako Bog zapoveda.Nista,makar mogu da je postavim u nekim folderima gde mi zaista treba,za razliku bez tvika gde nije moglo nikako. Ako neko dodje do resenja neka napise,a i ja necu sedeti skrstenih ruku.
Hvala enivej
P.S> Onaj tvik iz 1. posta radi,ali mora restart,a ne log off kako je navedeno.Rekoh,ako nekome zatreba ta polu-funkcija.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Nema elegantnog rešenja - naučio sam vremenom da živim i s tim njihovim idiotlukom, ima i gorih stvari.. :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
Citas li ti gore?Ne kazem za DESKTOP,jer se ta opcija odnosi SAMO za desktop ikone,rec je o folderima i ikone u njegovom sklopu.Probaj desni klik u folderu i ako nadjes `auto arrange` imas pivo,a da nisi tweek-ovao !
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: :: :: ?????????????????????? :: :: Desni klik na desktop>vie :: :: Tu je opcija
Ja na to stalno opominjem! Kada se pojavila Vi$ta (truli da su joj...
23.10.2010. 21:48
status: user broj poruka: 10999
bajtovi i na Nebu i na Zemlji!), upozoravao sam na postojanje STRAVICNIH propusta, odnosno (i pre svega), neverovatnog, jednostavno nepojmljivog izostanka izvesnih korisnih, logicnih elemenata, prisutnih u XP-u (pa cak i u Millennium-u i u starijim sistemima). Na zalost, `zajednica` je bila toliko ushicena `carevim novim ruhom` (AERO, AERO, kao da smo na yebenom aeromitingu!) da je vecina kolega (ne samo na ovom forumu) mlako reagovala na moje primedbe, a pojedini su me `docekali na noz` - tvrdil su da zakeram, tvrdili su da je `isto tako bilo sa XP-om` jer je ovaj `takodje bio pun rupa` itd. itd. E pa nije! Takvih straobalnih bedastoca NIJE bilo! Evo spiska najvecih nebuloza (od kojih je mnoge,avaj!, nasledio W7:
1. Problemi sa `restore` mehanizmom u dual-boot konfiguracijama - onoga trenutka kada se butuje u drugom sistemu, nestaju sve `restore points` u Vi$ta ili W7. Tu, navodno postoje neke `zaobilazne strategije`, ali ne radi se o tome! Radi se o tome da M$ JEDE GOWNA! Eto o cemu se radi.
2. Vi$ta se pojavila (official release!) u zimu, a do JUNA meseca nije bilo flash plugin-a koji bi radio kako treba pod njome. Strasno!
3. Ne samo mnogi `third party` programi, nego ORIGINALNI-NAJORIGINALNIJI M$-ovi duuuuuuuuugo nisu radili kako treba - bilo je potrebno 1000.000 hot, cold i luke-warm fixeva da se st(r)anje popravi. Dakle, u official izdanju nakon jedno 599 alpha, beta, gamma, delta i omega izdanja. A tek 64-bit-na verzija! Kuku i lele!
4. Drajverska baza?! U Vi$ti?! Ha, ha! Ako je to DRAJVERSKA baza, sta je onda jedna napustena smrdljiva medvedja jazbina/brlog?! Kako nazvati tu zasranu rupcagu, ako onoj sprdnji damo naziv `drajverska baza`?
5. Krucijalna stvar, nesto sto je kao `dobar dan` za savremeni IT svet, a sto znamo kao `networking` je STRAVICNO odradjena u Vi$ti (ajde-de, doterano je u Vi$tiSP3, koja se zove W7, donekle, to jest, skoro je kao u Vi$ti). A bilo je reseno ONOLIKO dobro u XP-u (besprekorno funkcionisanje TCP/ IP-a). Apropos ovoga: jeste li primetili kako je sporo konektovanje u W7? Jeste li izmerilii sekunde potrebne za `switching from enabled to disabled & vice versa`? Jeste li primetili da, kada zatrazite `properties` od ikonice network konekcije pise `enabled` iako je disejblovana. Morate da odradite double click da bi postala enabled. Ne kao u XP-u, gde u `properties` dobijate tacno obavestenje...
Najzesci mu je `thumbnails`,hahaha,posle svakog restarta mu treba pola sata drljanja da ih prikaze u folderu gde ima vise od 3 filma i 5 slika,valjda ne moze da ih popamti,trebalo bi da svaki novi dodat fajl dopuni u nekakvu bazu...,a on jovo na novo.Sreca pa se ta glupost moze iskljuciti.
Re: Ja na to stalno opominjem! Kada se pojavila Vi$ta (truli da su joj...
23.10.2010. 22:55
status: user broj poruka: 721
Nazalost, sve si u pravu ! Ajde, kompatibilnost programa se u 7-ici popravila, drajvera ima koliko hoces, ali propusta u interfejsu - milion. Da je stvar navike - za godinu dana koriscenja 7-ice bi se navikao na njen interfejs, ali nije... Stvari koje su bile savrseno logicno poredjane, sada su razbacane pod 10 razlicitih stavki. Nesto sto je moglo da se uradi sa dva klika, sad mora da se radi sa 12... A sto se `networking` dela tice - daleko im lepa kuca - kao da su ga namerno zasrali samo da bi imali sta posle da ponude kao novo i poboljsano :(
:: bajtovi i na Nebu i na Zemlji!), upozoravao sam na postojanje STRAVICNIH propusta, odnosno (i pre svega), neverovatnog, jednostavno nepojmljivog izostanka izvesnih korisnih, logicnih elemenata, prisutnih u XP-u (pa cak i u Millennium-u i u starijim sistemima). Na zalost, `zajednica` je bila toliko ushicena `carevim novim ruhom` (AERO, AERO, kao da smo na yebenom aeromitingu!) da je vecina kolega (ne samo na ovom forumu) mlako reagovala na moje primedbe, a pojedini su me `docekali na noz` - tvrdil su da zakeram, tvrdili su da je `isto tako bilo sa XP-om` jer je ovaj `takodje bio pun rupa` itd. itd. E pa nije! Takvih straobalnih bedastoca NIJE bilo :: Evo spiska najvecih nebuloza (od kojih je mnoge,avaj!, nasledio W7 :: :: 1. Problemi sa `restore` mehanizmom u dual-boot konfiguracijama - onoga trenutka kada se butuje u drugom sistemu, nestaju sve `restore points` u Vi$ta ili W7. Tu, navodno postoje neke `zaobilazne strategije`, ali ne radi se o tome! Radi se o tome da M$ JEDE GOWNA! Eto o cemu se radi :: :: 2. Vi$ta se pojavila (official release!) u zimu, a do JUNA meseca nije bilo flash plugin-a koji bi radio kako treba pod njome. Strasno! :: :: 3. Ne samo mnogi `third party` programi, nego ORIGINALNI-NAJORIGINALNIJI M$-ovi duuuuuuuuugo nisu radili kako treba - bilo je potrebno 1000.000 hot, cold i luke-warm fixeva da se st(r)anje popravi. Dakle, u official izdanju nakon jedno 599 alpha, beta, gamma, delta i omega izdanja. A tek 64-bit-na verzija! Kuku i lele :: :: 4. Drajverska baza?! U Vi$ti?! Ha, ha! Ako je to DRAJVERSKA baza, sta je onda jedna napustena smrdljiva medvedja jazbina/brlog?! Kako nazvati tu zasranu rupcagu, ako onoj sprdnji damo naziv `drajverska baza` :: :: 5. Krucijalna stvar, nesto sto je kao `dobar dan` za savremeni IT svet, a sto znamo kao `networking` je STRAVICNO odradjena u Vi$ti (ajde-de, doterano je u Vi$tiSP3, koja se zove W7, donekle, to jest, skoro je kao u Vi$ti). A bilo je reseno ONOLIKO dobro u XP-u (besprekorno funkcionisanje TCP/ IP-a). Apropos ovoga: jeste li primetili kako je sporo konektovanje u W7? Jeste li izmerilii sekunde potrebne za `switching from enabled to disabled & vice versa`? Jeste li primetili da, kada zatrazite `properties` od ikonice network konekcije pise `enabled` iako je disejblovana. Morate da odradite double click da bi postala enabled. Ne kao u XP-u, gde u `properties` dobijate tacno obavestenje... ::
Re: Re: Ja na to stalno opominjem! Kada se pojavila Vi$ta (truli da su joj...
24.10.2010. 01:32
@mslavko: Zao mi je sto nikako ne mogu da nadjem (a evo, ima nekoliko godina kako trazim) snimak jedne emisije sa neke naše TV (beše li Polarotor?) gde je jedan naš inzenjer informatike potanko objasnio kako M$ NAMERNO `konstruiše` probleme, kako u OS-ovima tako i u aplikacijama (a pre svih u Office-u), da bi zatim kroz mreze distributera i predstavnistava i njihove `tehnicke podrške` `ispravljao bagove`. A to je tek kap u moru njihovih marifetluka...
:: Nazalost, sve si u pravu ! Ajde, kompatibilnost programa se u 7-ici popravila, drajvera ima koliko hoces, ali propusta u interfejsu - milion. Da je stvar navike - za godinu dana koriscenja 7-ice bi se navikao na njen interfejs, ali nije... Stvari koje su bile savrseno logicno poredjane, sada su razbacane pod 10 razlicitih stavki. Nesto sto je moglo da se uradi sa dva klika, sad mora da se radi sa 12... A sto se `networking` dela tice - daleko im lepa kuca - kao da su ga namerno zasrali samo da bi imali sta posle da ponude kao novo i poboljsano : :: :
Re: Re: Re: Ja na to stalno opominjem! Kada se pojavila Vi$ta (truli da su joj...
24.10.2010. 01:41
status: user broj poruka: 721
Kad drzis 95% trzista, mozes kupcima i da seces prste uz kupljeni windows, i opet ce super da ti ide... :( Nazalost, moze im se :( Najgore od svega je sto mogu da naprave odlican softver kad se potrude. Ali koristeci npr. Win7 ne mogu da se otmem utisku da je poluzavrsen proizvod sto se mnogih stvari tice... I onda ce posle da ispravljaju bagove i prave novi Windows svake dve godine, ko FIFU. No, nicija do zore nije gorela :)
:: @mslavko: Zao mi je sto nikako ne mogu da nadjem (a evo, ima nekoliko godina kako trazim) snimak jedne emisije sa neke naše TV (beše li Polarotor?) gde je jedan naš inzenjer informatike potanko objasnio kako M$ NAMERNO `konstruiše` probleme, kako u OS-ovima tako i u aplikacijama (a pre svih u Office-u), da bi zatim kroz mreze distributera i predstavnistava i njihove `tehnicke podrške` `ispravljao bagove`. A to je tek kap u moru njihovih marifetluka.. :: ::
Re: Re: Re: Re: Ja na to stalno opominjem! Kada se pojavila Vi$ta (truli da su joj...
24.10.2010. 01:53
Mislim da nema ni jednog `naprednog korisnika` koji nije primetio da su Vi$ta i 7 jedan te isti sistem. Potonji je, fakticki, Vi$ta Service Pack 3. Zasto se tako i ne zove? Zato sto bi onda BilijevaBanda bila duzna da ga BESPLATNO isporuci korisnicima-pacenicima... Kompletan interfejs, drajveri (isto, isti-istacki!), cake poput UAC, problem zvani `isparavanje `restore points` u dual boot konfiguracijama`... sve jasno ukazuje na to da se radi o ISTOM OS-u. E, ali slatko je uz porez udariti i prirez... Ovce ošišati, a onda im i uterati u guzu...
:: Kad drzis 95% trzista, mozes kupcima i da seces prste uz kupljeni windows, i opet ce super da ti ide... :( Nazalost, moze im se :( :: Najgore od svega je sto mogu da naprave odlican softver kad se potrude. Ali koristeci npr. Win7 ne mogu da se otmem utisku da je poluzavrsen proizvod sto se mnogih stvari tice... I onda ce posle da ispravljaju bagove i prave novi Windows svake dve godine, ko FIFU. No, nicija do zore nije gorela : ::
sedmica i jeste bazirana na vistinom izvornom kodu ,u sustini isti sistem ...Pokusali su da urade sa sedmicom isto sto je amd uradio sa 68xx serijom kartica ,samo sto je amd - u uspelo :)
nego ...ja sam trenutno na visti i imam opcije u folderima za ovo sto treba gilopile-tu ,smao sto View ne sme da bude na details i list ,tada su zadnje tri opcije (hide file names ,auto arrange i align to grid) zatamnjene ,a u bilo kom drugom rasporedu ikonica (large icons ,small icons ,tiles ,extra large icons) to moze da se uradi ...e sada ne znam kako je u sedmici jer iskreno meni ta opcija nije bitna ,lakse mi je kad su ikonice lepo slozene ...
Na trenutak sam bio zbunjen, buduci uveren da `bassivity` ima direktne veze sa basom i basistima. Prve asocijacije bile su mi, otprilike, Mingus, Ch. Haden, Marcus Miller, Steve Swallow... Pomislih: da li je moguce da neko ko se interesuje za muziku, mozda i sam svira neki instrument (mozda bas gitaru?) moze da bude toliko slep pored ociju a da, inace, cita notni text... Onda sam, ipak, otisao na Google i proverio sta je to `bassivity` i ucinilo mi se da sam razumeo. Zato ti odgovaram sledece na `ja ne znam sto se tooliko cudite i nervirate...`:
Cudimo se i nerviramo jer se radi o prodaji PRODATOG sistema. Dakle,
1) proizvodjac proda proizvod (ekonomski termin je `finalni proizvod`) 2) zatim se ustanovi da je proizvod NEDOVRSEN, NEPOTPUN, SA MANAMA 3) proizvodjac DOVRSI proizvod (barem on tako tvrdi) 4) isporuci ga klijenteli kao NOV proizvod a NE kao DOVRSEN , PRETHODNO PRODAT, i, jakako, NAPLATI ga kao NOVOG, to jest naplati ga PONOVO
Tako mi svih bubnjeva Dzina Krupe, Billy bi mogao da mi oliže dupe.
:: sedmica i jeste bazirana na vistinom izvornom kodu ,u sustini isti sistem ... ::
Re: Re: ja ne znam sto se tooliko cudite i nervirate
24.10.2010. 10:51
status: user broj poruka: 9006
Eto, u Tojoti su bili baje, povukli defektna kola s tržišta i vlasnicima poslali ispravljenu verziju 2.0. Baš me zanima kolika bi se dreka digla da su im to i naplatili.
Microshit bi takav potez pritom i mnogo manje koštao zbog same prirode posla.
Vista SP2 se dosta promenjena ispod haube u odnosu na SP1, tu su već krenuli u pravcu sedmice. Neko bi rekao skoro i stigli tamo jer je iz iskustva mnog bolje radila, samo par šminkerskih zahvata i bilo je spremno za preprodaju.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: Cudimo se i nerviramo jer se radi o prodaji PRODATOG sistema. Dakle :: :: 1) proizvodjac proda proizvod (ekonomski termin je `finalni proizvod` :: 2) zatim se ustanovi da je proizvod NEDOVRSEN, NEPOTPUN, SA MANAM :: 3) proizvodjac DOVRSI proizvod (barem on tako tvrdi :: 4) isporuci ga klijenteli kao NOV proizvod a NE kao DOVRSEN , PRETHODNO PRODAT, i, jakako, NAPLATI ga kao NOVOG, to jest naplati ga PONOV ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.