...nepoznatoj osobi odrzavanje sistema, tipa malo ciscenje, defregmentacije, antivirusa, i mozda jos nesto ako iskrsne? A koliko biste naplatili full pack, znaci od reinstalacije sistema pa nadalje?
Batali to druže. Sve to što si naveo siguran sam da možeš i sam da uradiš. Što bi nekom drugom plaćao kad posao uopšte nije težak. Ono što ne znaš, pitaš ovde, uvek će se neko naći da ti pomogne.
mislim da lik trazi savet koliko da ON naplati to da ON uradi.. u principu i ja bih naplatio to 1000din, a ako iskrsne jos nesto komplikovanije, onda 1.500-2.000..
:: Batali to druže. Sve to što si naveo siguran sam da možeš i sam da uradiš. Što bi nekom drugom plaćao kad posao uopšte nije težak. Ono što ne znaš, pitaš ovde, uvek će se neko naći da ti pomogne :: :: ::
Ama od mene traze pomoc, prvo kolege u firmi, pa komsije pored firme, pa rodjaci kolega, pa rodjaci komsija, pa njihovi prijatelji, i tako redom svi zivi.
Prvih nekoliko je proslo besplatno, al su se ljudi izbezobrazili,...
Zamislite, muz joj je sakrio muziku na hardu, pa sad trazi od mene da dodjem i da joj pronadjem!?!
:: Ama od mene traze pomoc, prvo kolege u firmi, pa komsije pored firme, pa rodjaci kolega, pa rodjaci komsija, pa njihovi prijatelji, i tako redom svi zivi :: :: Prvih nekoliko je proslo besplatno, al su se ljudi izbezobrazili,.. :: :: Zamislite, muz joj je sakrio muziku na hardu, pa sad trazi od mene da dodjem i da joj pronadjem!?! :: :: ::
ma SVE naplacuj SVIMA, tako sam i ja radio za dzabe i isto se ljudi izbezobrazili, jos su poceli da traze da dolazim kod njih, a recimo radim dzabe, jos se niko ne seti da CASTI, e i onda sam krenuo da naplacujem i nadje se neko jos preko da casti takve ljude naravno ispostujem maximalno
:: Ama od mene traze pomoc, prvo kolege u firmi, pa komsije pored firme, pa rodjaci kolega, pa rodjaci komsija, pa njihovi prijatelji, i tako redom svi zivi :: :: Prvih nekoliko je proslo besplatno, al su se ljudi izbezobrazili,.. :: :: Zamislite, muz joj je sakrio muziku na hardu, pa sad trazi od mene da dodjem i da joj pronadjem!?! :: :: ::
tokom odredjenog perioda - mesecno, godisnje... Cena te usluge zavisi od mnogih faktora, od kojih ti nisi naveo ni jedan: koliko masina - jedna, dve...., lokalna mreza: da ili ne. profil korisnika/vlasnika (`igrac`, graficar, muzicar itd.). U zavisnosti od ovih elemenata `iskrsavace` manje ili vise problema tokom rada `sistema`.
Full pack, za 1 komp (OS, drajveri za local devices, kodeci, osnovni programi i dve-tri igre) 20E, pod uslovom da se radi o` hmm, hmm` legalnosti instalisanoga. Ako je sve ovo licencirano (i placeno od strane korisnika), onda ova cena x3 (ima se, moze se...)..
Znam kako ti je, isti slučaj sam imao ja pre, dok se nisam smorio i odjebao ih sve. U ovom slučaju, pare ili ništa.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Za svo ovo zezanje pod 1, barem 1000 dinara, a za ful reinstalaciju barem 1500. Toliko barem ja uzimam u ovom trenutku :: :: :: Phenom II X3 720BE @ 3,2GH :: OCZ Vendetta :: Gigabyte GA-MA790X-UD3 :: Kingston HyperX 4GB DDR2 106 :: Samsung F3 HD502HJ & WD5000AAK :: Gigabyte GV-R487D5-1G :: Creative X-Fi Xtreme Audio PCI :: Antec 30 :: Chieftec CFT-650-14C :: ::
Mudar čovek ne kaže sve sto misli, ali misli sve što kaže.
Laka dijagnostika 500din/najbrza (obavezna za `stari` i novi komp)
podrazumeva cekiranje hdd (oficijalni program proizvodjaca diska quick test, hdd reg/dos mode, smart parametri) ram testiranje 1-6 passova/mem test motherboard testiranje (ata/sata kontroleri/cmos...kondenztori) cpu/aritmetika vga/mem test/prikaz boja psu/voltaze lagano ciscenje prasine usisivacem i porvera cpu heat sinka i da li ima pecuraka na njemu
Srednja dijagnostika 1000din
hdd (oficijalni program proizvodjaca diska quick test, extended test, hdd reg/dos mode, smart parametri) ram testiranje 1-6 passova/mem test/gold/drugi programi motherboard testiranje (ata/sata kontroleri/cmos...kondenztori) cpu/aritmetika/temp vga/mem test/prikaz boja/temp psu/voltaze/otvaranje i ciscenje napajanja ciscenje prasine usisivacem i cetkicom, skidanje svih kulera i njihovo ciscenje i podmazivanje opterecenje racunara
Teska dijagnostika 1500-2000din
Ukljucuje nikad gore peripetije i zajebavanja
Sistem sa osnovnim programima 1000din
Sistem sa osnovnim programima/dodatnim na zahtev potorsaca/filmovi... 1500din
Back up do 80gb 500din do 160gb 1000din do 320gb 1500din preko 320gb 2000din
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.