Imao sam neku gomilu instaliranih fontova (oko 2000 kom.) pa sam obrisao skoro sve, ostalo oko pedesetak. Zanima me gde se jos osim u `windows color and appearance` menjaju sistemski fontovi, jer u ovim podesavanjima ne uspevam da promenim neke fontove (sva podesavanja Task Bar-a, Start Menu-a i Toolbars su u nekom SEGOI SCRIPT fontu, a opcije za menjanje toga nema u windows color and appereance). Windows 7 x64 operativni system. Dakle gde se vrsi promena fontova osim `windows color and appereance. Hvala unapred
Sta se nas tice koliko si fontova imao i koliko ih imas sada?!
21.09.2010. 13:51
status: user broj poruka: 10999
Pedesetak ili desetak, ne menja stvar...
Evo sta treba da uradis: u `Color and appearance ides na `window color` pa kliknes `Advanced appearance settings` i nadjes se u dobrom, starom XP popisu inventara GUI elemenata. Go, go! Go Johnny, go!
Broj fontova sam naveo kao razlog brisanja, jer After Effects-u, Illustrator-u treba 1-2 min da izlista sve fontove u padajucem meniju. Upravo tu ne postoji opcija da promenim fontove za ono sto meni treba. Tu sam zamenio fontove na svim mogucim opcijama i nema promena. Font ostaje isti na sledecim mestima: kad uradim desni klik na hard disku i odaberem properties sve opcije su u tom cudnom fontu, desni klik na start pa properties sve opcije su ne promenjene bez obzira sto sam izmenjao sve fontove.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.