Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Novi sistem, problem
STRANA 1 OD 1
BMWM5 Novi sistem, problem 16.09.2010. 13:52 T29441

status: user
broj poruka: 343

Na racunau sam imao dva sistema Win XP SP2 i Win 7 x86, i sinoc mi je pao sistem win 7, odjednom je napravio plav ekran i restartoveo se i svaki put kad se pali tako radi i nece da podigne sistem...
Ja sam obrisao taj sistem (nisam imao bitnih podataka) i instalirao novi, ali pri pokretanju racunara ne mogu da biram sistem koji ce da se pokrene, a sve sam uradio kako treba, da li mze neko da mi pomogne sta da uradim?
Kada sam formatirao particiju imao sam dve unpartitioned space, da li i to ima veze.?
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ishmerish Pa sam si sebi odgovorio 16.09.2010. 13:57 #245237

broj poruka: 7285
hebao si mu boot listu, posto su sistemi kompatibilni unazad.

Cure: prvo stavi sedmicu pa onda XP.

Ili mozes da prckas po BCD-u ako imas zivaca, nije toliko tesko promeniti NTloader ali moras paziti.

Evo ti mali guide sa MS-a:

http://spedr.com/4l2nv

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Polako zemo. Potrebno je da nakon boot-ovanja u W7... 16.09.2010. 14:07 #245238

broj poruka: 10999

podesi, u okviru Control panel\system\advanced\startup - time to display list of op systems..., da i XP bude u boot listi.
Ako ovo ne pomogne, instalisati neki boot manager koji ce `pronaci` i XP-a i dodati ga listi...

Ishmerish Re: Polako zemo. Potrebno je da nakon boot-ovanja u W7... 16.09.2010. 14:09 #245239

broj poruka: 7285
Nevolem ja to na mala vrata, pih laganica....
Mora nesto i o registry-u da se nauci majku mu

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

::
:: podesi, u okviru Control panel\system\advanced\startup - time to display list of op systems..., da i XP bude u boot listi
:: Ako ovo ne pomogne, instalisati neki boot manager koji ce `pronaci` i XP-a i dodati ga listi..
tortojed Hajd` da mu ne zamerimo, jos ovaj put (`gospojice Cico, samo jos... 16.09.2010. 14:13 #245241

broj poruka: 10999
ovaj put`...kaze Gula).

EasyBCD pa vozi BMW! U oba sistema. Shift, drift, boom!
BMWM5 re 16.09.2010. 19:35 #245328

broj poruka: 343

Hvala svima uspeo sam da sredim..
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs