Salim se. Znaci dajte neki link/uputsvo za povezivanje sistema sa minimumom izmena. Nekoliko uputstava koje sam procitao prave previse izmena na 7-ici, ne svidjaju mi se.
Koliko mi izgleda nije ni predvidjeno da se povezu?
U kom smislu?(dobro te pita covek) Ja imam server, tj moj kompjuter ima winxp, a deci sam instalirao windows7. Na mom kompjuteru je shared connection (wizard je napravio) i windows7 bez problema nalazi konekciju i resen problem. Jedina razlika je sto na windows7 ne mogu nikako da napravim shared folder osim onog sto je on sam deklarisao kao `public`.
Na kompu sa W7 control panel > tools > folder options > view > advanced settings use sharing wizard (recommended) `raschekiraj`
ukolliko imas ruter i povezana su oba kompa na portovima a koristis DHCP:
Na w7 start>run>cmd pa kucas u dos prozoru IPCONFIG i vidis koja ti je IP adresa, obicno bude 192.168.1.2 ili 3. Sa XP kompa u RUN kucas \192.168.1.2\C$ ili sta ti vec treba.
ukoliko ides sa ukrstenim kablom KOMP-KOMP `moras` koristiti staticke adrese. Odnosno npr. XP IP192.168.1.1 SN255.255.255.0 GW192.168.1.1
w7 ip192.168.1.2 sn255.255.255.0 gw192.168.1.1
poenta je da jedna masina ima istu i IP adresu i gateway a druga svoju IP a gateway kao na prvoj masini. Naravno da bi sve radilo FIREWALL mora da bude konfigurisan kako treba ili ako to ne znas iskljuci ga privremono dok kopiras ili sta vec radis (mislim i na windows ili npr. eset fw).
P.S. I budi malo precizniji kad nesto pitas :) Pozz
da bi racunar sa xp-om mogao da vidi racunar sa sedmicom i da bi mogao da kopiras fajlove sa win 7 na win xp na win 7 mora da se iskljuci `password protection` i dozvoli pristup `everyone` ili ` anyone` za svaki folder koji zelis da delis (share),mislim da na sedmici ne mogu cele particije da se dele(da uradis sharing za celu particiju)
I šta? Spojio si kompove direktno mrežnu na mrežnu crossover kablom, jednom kompu si dao adresu recimo 192.168.0.1 a drugom 192.168.0.2 i neće? Teško, jedino ako pokušavaš i net da deliš, onda treba još korak-dva, al trebao si to i da kažeš.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: 7-ica mi onda izbacuje limited or no connectivity, i ne mogu sve fajlove da prebacim sa xp-a na nju npr. textualne fajlove tipa .docx ili .tib :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.