Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Pomoc ili razbijam komp!
STRANA 1 OD 1
SkyFire Pomoc ili razbijam komp! 28.12.2006. 01:41 T2911

status: user
broj poruka: 18472
Skoro sam sastavio jedan komp za moju devojku ali ima jedan problem koji nemogu da resim vec 6 meseci jer ne znam sta je u pitanju tj,. nagadjam ali nisam siguran!Kada instaliram windows to se extra zavrsi u normalnim okolnostima,ali cim instaliram drajvere od ploce bar ja mislim da sam primetio da je to u pitanju windows pocinje da brlja,tj kada ga ugasim on vise nece da se podigne u normalno vreme nego nekad podigne a u vecini slucajeva vergla 5-10 pa nekad i 15 min dok skroz ne zakuca i onda moram da ga restartujem sve dok ne podigne normalno.Podesavao sam i bios i pokusavao jos neke druge stvari ali bezuspesno!Dal nije do tih drajvova od ploce ali koliko se secam,mislim da on brlja i bez toga i kad se instalira bilo koji program.Ljudi ako ko zna nek me posavetuje da resim vec jednom ovaj uzasno smarajuci problem koji mi ide uzasno na zivce!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
blackangel Suzi izbor na MIN 28.12.2006. 01:54 #11017

broj poruka: 12

i) Flash-uj BIOS
ii) Proveri RAM

BlackAngel

blackangel I NA KRAJU 28.12.2006. 02:01 #11018

iii) Njegovo visocanstvo Hard disk (Bad blocks)....... sorry

BlackAngel

blackangel P.S. 28.12.2006. 02:02 #11019

JA TIPUJEM NA RAM !
BlackAngel

SkyFire Re: Suzi izbor na MIN 28.12.2006. 02:03 #11020

SkyFire

::
:: i) Flash-uj BIO
:: ii) Proveri RA
:: BlackAnge
Nemam hrabrosti da flesh-ujem bios,plasim se neke greske i ode ploca u nepovrat a nije bas tako jeftina Asus P54N32 SLI Deluxe ,ram je ispravan jer je sve novo kupljeno,100 % provereno Corsair 2x 512 mb radi extra.Svaki put kada instaliram nov windows ista je prica!
SkyFire Re: Re: Suzi izbor na MIN 28.12.2006. 02:05 #11021

SkyFire

:: SkyFir
:: ::
:: :: i) Flash-uj BIO
:: :: ii) Proveri RA
:: :: BlackAnge
:: Nemam hrabrosti da flesh-ujem bios,plasim se neke greske i ode ploca u nepovrat a nije bas tako jeftina Asus P54N32 SLI Deluxe ,ram je ispravan jer je sve novo kupljeno,100 % provereno Corsair 2x 512 mb radi extra.Svaki put kada instaliram nov windows ista je prica
Mala ispravka Asus P5N32 SLI Deluxe!
blackangel LRAND test nece proci.... 28.12.2006. 02:06 #11022

Cime si proveri RAM? Ja sam juce kupio 512 GAIL DDR2/533 koji je bio neispravan! Brate, testiraj memoriju sa programom za test memorije koji se boot-uje sa flopi diska ili flash-a! Proveri kada ti kazem!!!

BlackAngel

SkyFire Re: LRAND test nece proci.... 28.12.2006. 02:09 #11023

SkyFire

:: Cime si proveri RAM? Ja sam juce kupio 512 GAIL DDR2/533 koji je bio neispravan! Brate, testiraj memoriju sa programom za test memorije koji se boot-uje sa flopi diska ili flash-a! Proveri kada ti kazem!!!
Pa radi najnormalnije osim tog problema sa dizanjem.Preko Everesta daje mi najzdravije informacije ako je to dovoljno.A koji je to program,nisam to nikad radio!
blackangel E da... 28.12.2006. 02:09 #11024

ISTI SU MI SE POJAVLJIVALI SIMPTOMI, GEIL JE BIO JUCE, A RANIJE I KINGSTON, ALI UGLAVNOM SLICNI SU SIMPTOMI. PROBAJ STAVI DRUGU MEMORIJU NA PLOCU, SA NEKOG KOMPA KOJI RADI.....

NA KRAJU STAVI SVE DELOVE SA DRUGOG KOMPA, TAKO DA TI OSTTANE SAMO PROCESOR I PLOCA (DA LI SI TESTIRAO PROCESOR?) DA LI RADI KULER....

BlackAngel

blackangel PROGRAM ZA TEST RAM-A 28.12.2006. 02:15 #11025

Posalji mi e-mail na koji da ti sibnem programcic.
600 kB.

BlackAngel

SkyFire Re: E da... 28.12.2006. 02:16 #11026

SkyFire

:: ISTI SU MI SE POJAVLJIVALI SIMPTOMI, GEIL JE BIO JUCE, A RANIJE I KINGSTON, ALI UGLAVNOM SLICNI SU SIMPTOMI. PROBAJ STAVI DRUGU MEMORIJU NA PLOCU, SA NEKOG KOMPA KOJI RADI....
:: NA KRAJU STAVI SVE DELOVE SA DRUGOG KOMPA, TAKO DA TI OSTTANE SAMO PROCESOR I PLOCA (DA LI SI TESTIRAO PROCESOR?) DA LI RADI KULER...
:: Sve radi u normalno,naravno nisam testirao posebnim programima za svaku komponentu.Samo nesto se dosetih,taj hard disk mi nesto u glavi.Pre dva dana podignem sistem i pojavi mi se disk checking error i pocne da proverava i sve particije u redu a zatim se vrati na C i poce da brise nekih desetak fajlova sam od sebe!Posle toga nisam moga da instaliram windows u opste na hard narednih 12 sati zajebavanja sa jos jednim drugarom,ali sto je najcudnije stavio sam i njegov disk i kod njega nije htelo iz 3 puta da instalira windows dok jednostavno nije prihvatio sam.Onda sam moj HD formatirao ceo,naravno prvo sam prebacio podatke i i ponovo instalirao windows na moj HD.Da da napomonem da sam c particiju na mom HD pre formatiranja celog diska formatirao bar 10015 puta i nije htelo da radi!
blackangel ????? 28.12.2006. 02:19 #11027

KOJI JE HARD DISK? I KOJE GODISTE?

BlackAngel

SkyFire Pomoc ili razbijam komp! 28.12.2006. 02:21 #11028

jovanva76@inffo.net
Na ovaj mail.Hvala!
SkyFire Re: ????? 28.12.2006. 02:22 #11029

SkyFire

:: KOJI JE HARD DISK? I KOJE GODISTE

Maxtor Diamond Max 10 250 GB na 8 mb cache.Nov,ne znam koja je godina proizvodnje.
MaliAbner Razjasni sebi situaciju 28.12.2006. 08:02 #11033

broj poruka: 7769
Da ne bi imao sumnju u drajvere, vozi malo Win bez drajvera od ploce samo sa onim iz instalacije.
Ako tada nemas probleme onda su u pitanju ti drajveri koje instaliras naknadno.

A to da neko pazari novu falicnu memoriju mi deluje malo nako, nerealno, sem... ako ne pazaris polovnu ili polovnu kao novu.

Za disk ako instaliras XP on prvo pita da li da uradi format i prijavi da li ima losih sektora ili ne.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

VMARC Re: Razjasni sebi situaciju 28.12.2006. 11:14 #11040

broj poruka: 9424

:: Da ne bi imao sumnju u drajvere, vozi malo Win bez drajvera od ploce samo sa onim iz instalacije
:: Ako tada nemas probleme onda su u pitanju ti drajveri koje instaliras naknadno
Upravo to. Imao sam nekoliko slicnih problema i poprilicno sam siguran da ti problem pravi neka od PCI kartica. Povadi ih sve napolje pa vracaj jednu po jednu i gledaj kad ce da zabode.

Meni je jednom pravila problem pokvarena zvucna TERATEC a drugi put MODEM.
imarkovic ... 28.12.2006. 11:44 #11045

broj poruka: 19003
BRATE, ne mogu ti nista tvrditi dok ne preciziras koju konfiguraciju imas!!!
Zreljavi Resenje problema 28.12.2006. 15:43 #11052

broj poruka: 2
Donesi u servis. Mutapova 12. Konstatacija besplatna. 2443-007
gogi1 nforce 28.12.2006. 16:38 #11054

broj poruka: 2076

Posto je to nforce ploca, prilikom instalacije drajvera za plocu win te pitao hoces li da ti instalira IDE SW DRIVER a ti si verovatno odgovorio DA. Deinstaliraj drajvere pa ih ponovo instaliraj ali ovoga puta odgovori NE.
I meni se to desavalo sa ovim HARDOM a sa prethodnim je sve bilo u redu.
kovaci RE: 28.12.2006. 19:58 #11068

broj poruka: 23
Razbijaj!
Ako kanis pobjediti, nesmijes izgubuti...

brdardusan Ni slucajno flesh bios-a 08.02.2007. 01:22 #11973

Nediraj bios ni slucajno.
Reinstaliraj windows pa probaj da skines neke nove drajvere za mrezu ako imas i za ostale komponente.imas jedan jako lep program butabilni koji se zove Hiren`s boot pa lepo testiras i plocu i memoriju i hdd ali ja tipujem na plocu jer sam i ja imao slicnih problema takvih tako da probaj to ako ne idi da ti zamene plocu posto pretpostavljam da ti je jos uvek u garanciji ako ne onda imas problem...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647111.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs