Imam neki kao što sam gore naveo `nazovimo problem` i radi se o sledećem. instalirao sam win XP SP3 i kad odradim desni klik na mycomputer ne isčita mi ime procesora i njegovu brzinu...samo koliko memorije ima i ništa više ? To mi se već dešavalo sa istim win-om i na drugim kompovima pa reko da vidim jel neko ima ideju o čemu se radi? Da nije možda do tog windows-a problem ili tako nešto?! Što se tiče računara oni rade noramlno,nema nikakvih problema ali kad pogledam to imam samo izveštaj o memoriji i ništa više....hmmmm Šta kažete?
da menjash windows. Takav zakljuchak si i sam izvukao jer kada se isto deshava na razlichitim rachunarima nishta drugo se i ne moze reci. Da ne bi ispitivao i lutao, nadji neki proveren windows, to je bar lako. Moze se desiti da i taj radi kako treba. Izgleda da si naleteo na neki custom-izirani windows. http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jpg ko nema u vuglu, ima u guglu
pa i ja sumljam na win ali reko možda nije čisto da prekratim muke sa ponovnom isntalacijom koju sam upravo odradio :))) .... aj sačekaću još malo pa ako neko ima ideju , videćemo
Na prvu loptu deluje kao da treba update BIOS. Liči kao da trenutna verzija nema potpis za konkretni procesor. Ako se problem javio na više različitih računara onda BIOS otpada, mala je šansa da svi nisu update-ovani na potrebne verzije.
Nemoguće da baš ništa ne prikazuje za procesor. Ako BIOS nije udate-ovan prikazao bi nešto kao Intel ili AMD..Original, Family, Geniun ili šta ti ja znam..moralo bi na neki način ipak da pomene proizvođača i neki generički podatak vezan za njega. Ako baš nikako ne pominje proizvođača CPU-a na tom mestu onda mora biti neka zajebancija sa samimom verzijom XP-a.
Pogledaj u Task Manager-u za koliko jezgara prikazuje onaj grafikon o procentualnoj zauzetosti CPU-a. Ako je procesor sa dva jezgra a ploča nema verziju BIOS-a kooja ga prepoznaje dešava se da Windows zbog ploče vidi samo jedno jezgro i iscrtava samo jedan grafikon.
I sam si doshao do zakljucka da treba da probas sa drugom instalacijom WIN-a, pa ako se isto desava na vise razlicitih racunara(sto cisto sumnjam) onda treba mozgati o nekom novom resenju, sad prvo probaj to.
E ljudi upravo sam saznao da ovaj nazovi problem nije ni u windowsu ni u biosu! Ja promenio win, sredio i bios na najnoviju verziju i oper isto! He he....šta je sad, nemam pojma, simpatično zar ne?
Nisi napisao koja ploca, koji CPU. Preporuka je da skines WinXP original verziju. Custom verzije su uvek `problematicne`. Mozda bi bilo dovoljno da instaliras za AMD Phenom Procesor Driver, ali ako te to ne zadovoljava( ako ti ne prikaze datu brzinu ili nema vrednosti), onda ti je predlog, ako ti je to bas bitno, X-Setup Pro 9.2.100 - projekt je napusten, pa sa https://www.majorgeeks.com ga skini i pokreni kao clasic, pa u search-u upisi OEM Name i otvori prvu opciju. Ovde upisi, ako ti je to bas bitno brzinu(stvarnu). Ovo ti je inace najobicnija glupost, na koju paljevine se pale, jer ako u testu CPU je u datim granicama brzine za dati CPU, sta te boli sta tu pise. Pun mi je qurac poznavalaca da je to bitno. Nije, ako CPU je u granicama u testu +/- 3 % od date vrednosti u tabeli. operator
Nije u pitanju bio jedan računar, sad je npr u pitanju lap top, HP Compaq mini 110EM, pre toga jedno 5-6 različitih računara (to je od kad sam ja primetio) tako da mislim da ne bi bilo to rešenje jer sam npr sada stavio sve drajvere koje postoje za ovaj laptop i opet ništa?! ................
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.