Increase Your Bandwidth By 20%, It Really Works Increase your Bandwidth by 20% Windows uses 20% of your bandwidth! Get it back
A nice little tweak for XP. M*crosoft reserve 20% of your available bandwidth for their own purposes (suspect for updates and interrogating your machine etc..)
Here`s how to get it back:
Click Start - >Run - >type `gpedit.msc` without the `
Double click on Limit Reservable bandwidth. It will say it is not configured, but the truth is under the `Explain` tab :
`By default, the Packet Scheduler limits the system to 20 percent of the bandwidth of a connection, but you can use this setting to override the default.`
So the trick is to ENABLE reservable bandwidth, then set it to ZERO. This will allow the system to reserve nothing, rather than the default 20%. works on XP Pro, and 2000 other OS not tested.
its do-able only in xp pro.
Nadam se da ova tama nije bila i da ce nekome da pomogne.
Ovo sam radio dva-ili tri puta?I meni ni jednom nije poslo za rukom da uspem da ubrzam net...Sve sam to isto nasao na netu i youtubu...Slaba vajda.Ali ok ti je tema..nek proba neko,mozda neko uspe??
Naravno da ne moze da ti skida brze od brzine koju ti je provajder ogranicio. Ova podesavanja,kao i mnoga druga za brzinu neta su uglavnom za optimatizaciju surf-a,gde ce ukucana adresa ici direktno,a ne tamo preko nekih alternativnih lokacija koje je microsoft odredio.U biti sve je to njesra.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: Probao na Xp-u, meni ne radi. I dalje skida 106kB/s tako da, MRACNE price .- :: :: GA-945PL-S3, c2d e2140 1.6Ghz (OC 2.4Ghz) 3GB Kingston ddr2 800, WD500GB, Toshiba-Samsung DVD, Sapphire ATI 4850 1gb ddr3 256 bit :: ::
Ovo radi samo pod odredjenim uslovima i mozda ima logike ako se sagleda na pravi nacin. Elem, ako vam je ukljucen automatski update windowsa i on se trenutno zaista izvrsava onda ce se za njega odvojiti 20% propusnog opsega pa se logicno ukidanjem tog servisa i oslobadja tih 20%. Ukoliko to kod vas (vecine) i nije slucaj onda nista ne vredi ukidanje rezervisanja za update tih 20%. I ja sam to probao davno i nema nikakve realne promene u svakodnevnom radu.
:: Meni ubrzava :), za skoro 10% :), to je do nekih 10kb :) :: :: Pozdrav :: :: :: :: NE ubrzava.. :: :: :: :: :: :: :: Ako ste na ADSL-u samo ADSL speedup ubrzava :) :: :: :: :: :: :: Pozdrav!
:: :: Ma jok bre to ne radi, pročitaj ponovo šta kaže vaskev.. :: Probaj TcpOptimizer, sad radi i sa sedmicom, možda te ubrza malo.. :: :: http://www.speedguide.net/downloads.ph :: :: .. :: ::
Postoji jedan proveren nacin za ubrzanje neta,a to je prelazak na brzi paket kod svog provajdera.
:: alo, NE POSTOJI software koji ubrzava internet.. :: :: :: :: :: :: Ma jok bre to ne radi, pročitaj ponovo šta kaže vaskev.. :: :: Probaj TcpOptimizer, sad radi i sa sedmicom, možda te ubrza malo.. :: :: :: :: http://www.speedguide.net/downloads.ph :: :: :: :: .. :: :: :: ::
U čuvenoj emisiji, čiji sam fan nekoć bio, a koja se u međuvremenu pretvorila u smornu kompilaciju provizije radi pozvanih gostiju i njihovih feler proizvoda i buljuka raznih tipova, od kojih je najsmešniji bio neki bradonja koji se predstavljao kao `stručnjak` za kompjutere, a od svega je znao format C setup.exe... a, taj vam je pročitao na nekoliko foruma kako se mogu ručno menjati ključevi u registru... i, onda je, kao muda pod bubrege prodavao par fora oko speed-up-a windwosa koji su bili top ten na tim forumima... kao svoje fore. Tu su bila čuvena ubrzanja odziva start dugmeta, wait-to-kill service-a tj. vremena koje je podrazumevano a windows ga primenjuje kada se neki program zaglavi ili, čeka na procesorske resurse zbog nečeg drugog, važnijeg, itd. Uglavnom, defaultna podešavanja koja su timovi i timovi microsoft inženjera testirala i postavila, neki likovi su proglasili sve do jednog, kao shit... e, ova fora koju ste sad videli, QOS Packet Scheduler, radila je na original windowsu xp, dakle, bez sp1... a inače, ne vidi se dok QOS ne radi, jer, bandwith je rezervisan kada se koristi, takod a net nesmetano funkcioniše a vi dobijete i update i ko zna šta još, samo je neka samouka gluperda provalila kako se tu nešto ubrzava, u stvari, skenja se update i prebaci vas na smaranje da morate ručno da ga uključujete, čekate da se skine i slično... srećom, MS je napravio posle `protuidiotsku zaštitu` kad je video kako je postalo `popularno` ovo tweak-ovanje... ljudi su jednsotavno, podložni da poveruju kako im je neko nešto ukrao, uskratio, protupravno oduzeo, i kako `samo treba da se ...` da se to povrati. Da na svetu zavlada pravda.
Secam se jedne emisije kada je lik doneo par nakakvih hajtek(u to vrame) mobilnih tel. radi prezentovanja...Potom voditelj u sali kaze liku da ugasi tel.,posto se u studiju inace ne sme sa upaljenim fonom...lik jednostavno nije znao da ga zagasi,par minuta se preznojavao i na kraju odustao,prezentator to mojega:))
:: U čuvenoj emisiji, čiji sam fan nekoć bio, a koja se u međuvremenu pretvorila u smornu kompilaciju provizije radi pozvanih gostiju i njihovih feler proizvoda i buljuka raznih tipova, od kojih je najsmešniji bio neki bradonja koji se predstavljao kao `stručnjak` za kompjutere, a od svega je znao format C setup.exe... a, taj vam je pročitao na nekoliko foruma kako se mogu ručno menjati ključevi u registru... i, onda je, kao muda pod bubrege prodavao par fora oko speed-up-a windwosa koji su bili top ten na tim forumima... kao svoje fore. Tu su bila čuvena ubrzanja odziva start dugmeta, wait-to-kill service-a tj. vremena koje je podrazumevano a windows ga primenjuje kada se neki program zaglavi ili, čeka na procesorske resurse zbog nečeg drugog, važnijeg, itd. Uglavnom, defaultna podešavanja koja su timovi i timovi microsoft inženjera testirala i postavila, neki likovi su proglasili sve do jednog, kao shit... e, ova fora koju ste sad videli, QOS Packet Scheduler, radila je na original windowsu xp, dakle, bez sp1... a inače, ne vidi se dok QOS ne radi, jer, bandwith je rezervisan kada se koristi, takod a net nesmetano funkcioniše a vi dobijete i update i ko zna šta još, samo je neka samouka gluperda provalila kako se tu nešto ubrzava, u stvari, skenja se update i prebaci vas na smaranje da morate ručno da ga uključujete, čekate da se skine i slično... srećom, MS je napravio posle `protuidiotsku zaštitu` kad je video kako je postalo `popularno` ovo tweak-ovanje... ljudi su jednsotavno, podložni da poveruju kako im je neko nešto ukrao, uskratio, protupravno oduzeo, i kako `samo treba da se ...` da se to povrati. Da na svetu zavlada pravda :: :: :: :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Šteta, to ne videh... ali, video sam ovog simpatičnog bradonju sa cwokama, u jednoj epizodi, kako celu emisiju najavljuju VELIKE tweak-ove i savete za popravku windowsa i održavanje (kao ono: sipanje i zamena ulja, zamena paknova i doboša, brušenje glave i zamena karika i dihtunga), a, čuveni stručnjak je od svih saveta, rekao da treba da se defragmentuje windows tj. hdd... jerbo je onda nečuveno brži... i tako dođosmo do kraja ove emisije.... Ali, ne mogu da prećutim i pravim se jajara, kako sam otvorenih usta blejao u windows 98 koji je u jednoj daaavnoj emisiji predstavljen.. šta li sam samo mislio u svojoj glawudzi da je to, dragi bog zna i danas... ali eto me gde sam završio: na forumu LC Power-a i Fermija.....
Ubrzanje Interneta zavisi, iskljuchivo od vasheg provajdera (naravno, od uticaja su i propusna moc i brzina servera kome pristupate, opterecenost ruta ka regionu u kome je server kome pristupate...). Od pre 10-ak dana moj provajder SezamPro je starijim korisnicima (ne po godinama rodjenja) udvostruchio brzinu, tako da sada ja umesto 1024 Mb imama 2048 (na moju zalost UpStream je nesrazmerno malo povecan).
Do cega je to dovelo: - sa nekih 100kb/s download je sada oko 200kb/s - pri ranijim dowload akcijama nije bilo shanse da bilo shta drugo na Internetu radite, a sad, pored toga shto mogu sa istog racunara sa koga radim download da radim i pretrazivanje Interneta, to isto (pretrazivanje Interneta) moze da radi i ostalih 5 korisnika koliko ih u stanu imam.
Pa, izaberite provajdera koji Vam to omogucuje, a pustite se modifikacija Windows-a, jer Vam to, kao sto Pishko rece, nece, trajnije, reshiti problem.
Da li ste SLUCAJNO slusali uvod u emisiju. Za POPULARIZACIJU novih tehnologija. Ne za obuku. Ako imate nesto sto mislite da je interesantno za pricu, a ne trazite pare za to jer u istoj emisji niko kintu ne prima, javite se. Moze meni na mail, ili na zvanicni mail. Emisije se snimaju utrokom od 12 do 14h. Da vas vidim, sta cete to pametno za siri auditorijum izneti. Lako je pljuckati po forumu - doprinestite obogacivanju medija. Sve ostale emisije samo forsiraju hardware za koji im je placeno prikazivanje istog. Ovde SVAKO moze doci do reci. Sve sto treba je da se javi.
I da - mi ga odmilja zaovemo prolupator. Ni tu nemate talenta.
Ako ste patili protok izmedju dva racunara na LANu, mogli ste da primetite da ide do 80% iskoriscenja istog. Sto se internet konekcije tice stupidni winblows bi ogao da bude svestan protoka eventualno da sam uspostavlja fizicku vezu. Ako pricamo ADSL isti misli da je brzina 100Mbps umesto paketa koji imate, i primeticete 0 sa ovim. Mozda bi se moglo dobiti negde gde su USB modemi, pa je windows eventualno svestan uspostavljene brzine.
Ko je rastao na DOS-u ni windows mu tesko ne pada.
Pojedinici samo lupaju, a o osnovama veze nemaju. NIje samo next-next...Finish.
More nije problem!Evo,Pisko i ja,ako se dogovorimo,dolazimo apsolutno za dz.Iznecemo par teza o grafickim karticama i o maticnim plocama...klokovanju i upotrebi novijih tehnologija u home juz varijanti.Samo obezbedi kintu za sinobus i to je to:)O vopiju i sirnicama da ne pricam
:: Da li ste SLUCAJNO slusali uvod u emisiju. Za POPULARIZACIJU novih tehnologija. Ne za obuku. Ako imate nesto sto mislite da je interesantno za pricu, a ne trazite pare za to jer u istoj emisji niko kintu ne prima, javite se. Moze meni na mail, ili na zvanicni mail. Emisije se snimaju utrokom od 12 do 14h. Da vas vidim, sta cete to pametno za siri auditorijum izneti. Lako je pljuckati po forumu - doprinestite obogacivanju medija. Sve ostale emisije samo forsiraju hardware za koji im je placeno prikazivanje istog. Ovde SVAKO moze doci do reci. Sve sto treba je da se javi :: :: I da - mi ga odmilja zaovemo prolupator. Ni tu nemate talenta :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.