Imam ovu gresku, po prvi put u zivotu. Cas sam instalirao i XP, ali mi se i u njemu pojavila greska, e sad nije 124, nego je neka druga oznaka, ali istu problematiku opisuje). Saznao sam po stranim forumima da je hardverski problem u pitanju, a posto se prvi put dogodilo posle jednog jako kratkog nestanka stuje (krace od 1s) predpostavio sam da ima veze sa hardverom.
Povadio sam sve kartice, probao sa drugim napajanjem, testirao memoriju, memorija je prosla test, ali i dalje postoji grska u os-u. E, sad, zamenicu ceo set ploca, proc, mem, izmedju ostalog i iz razloga dotrajalosti, starosti komponenata.
Zanima me da li mogu da podjem od pretpostavke da je problem na ploci i procesor da prodam kao ispravan, jer nemam drugi metod za testiranje (plocu sa drugim proc, proc na drugoj ploci). Memorija svakako jeste ispravna, tj prosla je memtest, predpostavljam da je ispravna.
Da, ploca je Asus M2N SLi, proc je Athlon x2 4800+, a mem je 2x1gb Patriot i 1gb mislim da bese Samsung 667
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.