Da li je slucajno neko imao problema sa instalacijom `Lucida`? Kada krenem da ga instaliram na laptopu Asus x59gl, nakon ucitavanja sistemskih fajlova pojavi se sivi kvadrat i tako stoji, tj zamrzne. Kontam da je neki bug u pitanju a koliko sam video jos nemaju odgovor na ovo pitanje na forumima. Ako neko slucajno ima ideju sta moze biti problem neka pise.. : ) Inace sam ga instalirao regularno na desktopu.
Pozdrav.
Thermaltake Bach Vx PSU Chieftec 550W ASUS P7P55D Intel Core i5 750@2.66 Ghz Thermaltake Max Orb Kingston Hyper-x 2x1 GB@1800 Mhz Sapphire ATI Radeon HD4890 Vapor
Nisam imao taj ali imao sam povremeno druge probleme sa instalacijom Ubuntu-a, u stvari, najviše je bilo problema prilikom on-line update-a na živo sa verzije na verziju, dok su nadogradnje savršene ili skoro savršene. Nisi napisao koju verziju si probao, običnu ili 64-bitnu (sa ovom potonjom ima više problema zarad nekih dobiti), da li radi live-cd fora sa tim ubuntu-om na tom lap-topu, i, ako ne radi ta, slobodno se vrati na prethodnu verziju ubuntu-a, nema tu neke razlike a čak su starije verzije podržanije i ispeglanije, pogotovo lts verzije (long-term support). Ono što sam hteo na početku reći sa no way je da je moje iskustvo da dok god tvorci ne reše problem, koji je baš, onako, pojači, na forumima se samo gubi vreme. Recimo, sada nove verzije imaju u log-in ekranu mogućnost izmene rasporeda na tastaturi i izbor pisma (ćirilica, latinica i rasporedi), a, neke pre nisu imale i to me sjebalo samo tako. Bio password, latinični raspored.... a pri upgrade-u, lepo ubuntu `provali` da sam iz Serbistana, i ladno mi uvali ćirilicu kao default pa, pošto tako nisam mogao da ukljucam password, pala je format komanda i jovo-nanovo... posle su ovo ispravili, ali svi ebeni saveti koje sam iskopao bili su gubljenje vremena.... tako i ti, probaj sa drugom, starijom verzijom, jer problem u samom startu govori o većoj nekompatibilnošću kernela OS-a sa tvojim hardverom.
Ma i to sto kazes, snimicu neku stariju verziju, nego mi ova i na desktopu pa rekoh aj da ne mesam pica : )
Hvala u svakom slucaju. P.S> steta sto ne postoji malo vise interesovanja za ove OS, tj ubuntu, u odnosu na interesovanje za 32nm proces kada su u pitanju ATI GPU : ))
Pozdrav.
Thermaltake Bach Vx PSU Chieftec 550W ASUS P7P55D Intel Core i5 750@2.66 Ghz Thermaltake Max Orb Kingston Hyper-x 2x1 GB@1800 Mhz Sapphire ATI Radeon HD4890 Vapor
:: Nisam imao taj ali imao sam povremeno druge probleme sa instalacijom Ubuntu-a, u stvari, najviše je bilo problema prilikom on-line update-a na živo sa verzije na verziju, dok su nadogradnje savršene ili skoro savršene. Nisi napisao koju verziju si probao, običnu ili 64-bitnu (sa ovom potonjom ima više problema zarad nekih dobiti), da li radi live-cd fora sa tim ubuntu-om na tom lap-topu, i, ako ne radi ta, slobodno se vrati na prethodnu verziju ubuntu-a, nema tu neke razlike a čak su starije verzije podržanije i ispeglanije, pogotovo lts verzije (long-term support) :: Ono što sam hteo na početku reći sa no way je da je moje iskustvo da dok god tvorci ne reše problem, koji je baš, onako, pojači, na forumima se samo gubi vreme. Recimo, sada nove verzije imaju u log-in ekranu mogućnost izmene rasporeda na tastaturi i izbor pisma (ćirilica, latinica i rasporedi), a, neke pre nisu imale i to me sjebalo samo tako. Bio password, latinični raspored.... a pri upgrade-u, lepo ubuntu `provali` da sam iz Serbistana, i ladno mi uvali ćirilicu kao default pa, pošto tako nisam mogao da ukljucam password, pala je format komanda i jovo-nanovo... posle su ovo ispravili, ali svi ebeni saveti koje sam iskopao bili su gubljenje vremena.... tako i ti, probaj sa drugom, starijom verzijom, jer problem u samom startu govori o većoj nekompatibilnošću kernela OS-a sa tvojim hardverom :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.