botni DOS sa hirensa i ucukaj gore navedenu komandu i ima da ga nema. DOS je za one koji neznaju Disk Operating System, od kojeg je na windowsima ostalo samo crno prozorce zvano command prompt, i to je prva stvar koja je cika Biliju pocela da donosi parice.
I sta trazis sa linuxom kad ni windows nemas pojma?
Odgovor - upisuje se ono sto i trazi - password=sifra za administratora. Obicno je prazna kod genijalaca koji instaliraju po kucama.
Potrudio si se za 0 verovatno. Google nisi ni probao. Sto da te malo ...
fdisk /mbr skida grub, posto se on ubacuje u Master Boot Record
U MBR se pored ostalog nalaze i zapisi o particijama. Mesta ima samo za cetiri pozicije, ali ako se meka proglasi extended onda se u okviru nje moze definisati jos. SUB je sto windows 7 ako se instalira na prazan disk nabaci loader particiju, i svoju C. E sad ako iz windowsa napravis jos jednu primary - za linux nes imati za swap i root... Naravoucenije - pre w7 isparticionisi disk da ustedis 1/4 prostora u MBR.
Poenta je u nacinu. Ako je ovo forum i moze da se pita, nema razloga to nekome nabijati na nos.
Sve sto si mi rekao znam. Znam i komandu, samo Hirrens boot nemam. Tek sam ga nocas skinuo. Pokusavao sam sa recovery conszolom iz win ali kada me pita za Administrators passsword i lupim enter, incorrect pass javlja. Posle sam cak u win i pravi pass i opet probao i nista. Svaki put javlja pogresan pass. Samo sam zato i zastao. Inace problem je jednostavan kada ti mozes da dodjes do trenutka da ti se pojavi dos prompt i upises komandu koja brise taj famozni GRUB.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.