Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
HITNOOOOO pomoc
STRANA 1 OD 1
voxxx HITNOOOOO pomoc 07.08.2010. 22:08 T28591

status: user
broj poruka: 351

Imam 2 HDD. Na jednom je bio samo win7 x64, a na drugom samo WinXP. Danas sam na HDD od 320gb gde je win7 instalirao Backtrack 4. Posto se bas dobro ne razumem u Linux, instalirao sam ga na drugi HDD od 250gb gde je bio win XP.

Jos mi se vrti u glavi od rezultata svega toga! Sada u bootu postoji Linux i Win7. Kada ga startujem (win7) slika na monitoru je pomerena u desno i nikako ne mogu da je vratim. To i nije neki problem, mada mi uopste nije jasno zasto se to desilo. Mnogo veci problem je da sada uopste ne vidim drugi HDD od 250gb u win7!!! Tamo sam imao brdo muzike i filmova. Ako neko hitno ne pomogne ima da se roknem!!!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko RTFM 07.08.2010. 22:35 #235801

broj poruka: 6650
Formatirao si hdd od 250 u ext4 ili neki drugi Linux-Unix fajl-format kojeg windows ne vidi osim kao fizički prisutan ali nepoznat. Formatiranjem si oficijelno uništio SVE podatke, a neoficijelno, programima (kojih imaš na Hiren`s boot cd-u) za vraćanje formatiranih particija možeš pokušati dugotrajni postupak vraćanja - ako uspe.
Inače, ovo si sam uradio-odabrao, a zato što nisi razumeo šta ti linux nudi i šta te pita hoćeš li ili nećeš. Tako si odabrao da, umesto da `ćapne` par gigabajta u vidu posebne particije a na uštrb postojećih - da formatira ceo jedan hdd i tu se instalira linux, u svom fajl sistemu....
Ne znam taj backtrack 4, ali što nisi probao sa nečim jednostavnijim i uviđavnijim za preletače iz windowsa kakva je distro Ubuntu....? Ali... sad je kasno savetovati.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

voxxx ... 07.08.2010. 22:42 #235804

Molim vas, platicu samo da mi neko vrati ove podatke!!! Ima li neki konkretan software???
To sto si mi pisao za instalaciju Linuxa, razumeo sam ja vrlo dobro, ali mi nije jasno zasto je isao na ovu drugu oopciju da formatira ceo HDD. Za opciju koju si mi ti reako je trebalo da izdvoji samo 10 ak gb, ali ne, sad vise ne znam kud udaram od muke.

Mortificat Jbg 07.08.2010. 22:44 #235805

broj poruka: 3519
Bojim se da ćeš morati reći zbogom podacima na tom disku. Meni se jednom slična stvar desila, ali sam za razliku od tebe backup-ovao podatke. Da ti ne stajem na muku više, pokušaj da se setiš šta si bitno imao na tom disku, pa skini sa neta, osim ako nisu neki bitniji projekti.

GA-MA785GT-UD3H/AMD Phenom II X2 550 BE/XFX GTX 260/4GB DDR3 Kingston HyperX/Seagate Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3

b0b evo resenja 07.08.2010. 23:10 #235810

broj poruka: 24

Bez brige evo ti program `Recover My Files` koji skini sa neta i vraca sve podatke bez problema, ja sam drugaru sa njim vratio sve podatke sa formatiranog harda. Nadam se da ces i ti uspeti pozz

zvrndov re: HITNOOO 07.08.2010. 23:18 #235811

broj poruka: 132

Ja sam podatke sa formatiranoh HDD-a na lap topu vratio sa programom OO Media Recovery v.61, možeš da probaš i sa Active@ Partition Recovery Enterprise.
SREĆNO...

Jebivetar Re: re: HITNOOO 08.08.2010. 01:25 #235841

broj poruka: 2386
Prvo bih probao sa ovim programom. Izaberi iz start menija Active@ Partition Recovery Enterprise>Active file recovery i ostavi da skenira. Posle formatiranja i instalacije viste na hdd od 640 gb sve podatke je uspeo da vrati. Ako budesh morao da formatirash uradi QUICK format!

http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jpg
ko nema u vuglu, ima u guglu

možeš da probaš i sa Active@ Partition Recovery Enterprise.
:: SREĆNO..
::
voxxx ... 08.08.2010. 02:02 #235851

Uhhhh....Active i Recover My Files sve nalaze i sve je tu. E sad, da nesto ne bi zeznuo. Posto mi win 7 ne vidi uopste HDD od 250gb. Kako da odradim recover opciju iz ovih programa?

gambini Re: ... 08.08.2010. 02:36 #235853

broj poruka: 71
Ajd` jedno glupo pitanje: Jesi li ti uopste proveravao sta je sa tim hardom/particijom (koji je file format i tomse sl.)?
Licno mislim da nisi nista pobrisao/formatirao, i da bezveze dramis.
Zbog takvih stvari i mrzim Win 7 (zezanje sa particijama i boot-om), ali otprilike bi samo trebao da odes u Disk Management (desni klik na my comp/manage, pa sa leve strane) i tu ces videti sve hardove i particije. Pogledaj sta ti kaze za drugi hard (verovatno je i dalje NTFS), desni klik na isti i (cini mi se) change drive letters i daj mu po zelji (svojoj).

Mislim da je bila bespotrebna drama.

:: Uhhhh....Active i Recover My Files sve nalaze i sve je tu. E sad, da nesto ne bi zeznuo. Posto mi win 7 ne vidi uopste HDD od 250gb. Kako da odradim recover opciju iz ovih programa
voxxx ... 08.08.2010. 10:17 #235875

Sa programom Recover My Files su svi podaci na okupu. Da li smem da pritisnem opciju start recovery?

Sta ce biti sa onim Linuxom koji je tamo? Kako da njega uklonim?

voxxx za gambinija 08.08.2010. 10:28 #235877

Uradio sam Disk Managment u win7. Ovako stoje stvari. Podeljen je HDD od 250gb na dva. Jedan na 10gb (tu je verovatno Linux) dok je ostatak druga particija od 200 i kusur gb. Ne pise ni na jednoj koja je NTFS ili FAT32. Samo stoji ova podela.

Da li mogu da dam konacno opciju Start Recovery iz onog programa ili treba nesto uraditi pre toga?

voxxx ... 08.08.2010. 14:24 #235915

hoce li mi nekoodgovoriti???
b0b Recover My Files 08.08.2010. 16:58 #235933

broj poruka: 24
Slobodno pokreni recovery files ne mozes nista da zeznes sa tim programom, trebalo bi da se vidi grana kao u file exploreru i onda selektujes koje sve fajlove zelis da ti prekopira, nisam ga skoro koristijo pa ne mogu tacno da ti kazem, upotrebi logiku i sve ce da ti bude jasno.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs