Imamom problem sa Win7 64 bit- a i driverima za: - stari stampac Samusng ML 5100A i - stari skener Epson Perfectionscan1260. Na zvanicnom epsonovom sajtu postoji driver za Win 7, ali samo za 32 bitnu verziju, a Samsung uopste i ne spominje stare stampace. Da li to znaci da moram da biram izmedju stare periferije, koja odlično radi i 64 bita? Da li neki drugi drajveri mogu biti od pomoci? Hvala
1. instaliras pored win7 x64 i windows xp ako imas mesto za to ili slobodnu particiju 2. bolja solucija je da skines virtual xp, on mora da ti prepoznaje ove stare hardware-e, i unutar win7 x64 mozes koristiti i windows xp (virtuelni naravno) zajedno sa win7
Vratis ti lepo stari dobri XP i miran si.Ja sam danima trazio drivere za tv kartu i na kraju odustao.Ma kakva bre 7-ica.Stalno neka safety upozorenja,pa ne moze ovo,ne moze ono.....Lepo XP,pa sam biras sta hoces da instaliras.Kakav bre `this driver is not sertified`,pa se onda dovijas kako da ga ubacis.....
Svidja mi se opcija sa virtuelnim XP- om. The King, da li mozes da mi kazes kako moze da se dodje do programa `Virtual XP`? Hvala za odlicnu ideju. Pozdrav
Ja sam imao slican problme sa Canon lbp 2900 stampacem dok nisu izbacili drajvere za 64 bitne sisteme pa sam dugo koristio Vmware i Win xp instaliran na njemu samo za stampanje.Evo linka :
Znaci kad pokrenes Vmware instaliras win xp i posle kad podignes xp iz vmware radis isto kao i da imas instaliran XP.Mozes da prebacujes fajlove izmedju sistema mozes da izadjes na net sa xp cak mozes i neke igre da startujes na njemu.
@goranxxx Ako nesto ne mozes da shvatis nemolj po njemu da pljujes ako tebi ne odgovara ne znaci da je lose imam Win 7 Enterprise od kad je izasao na ms sajt i do sad nisam imao ni jedan problem sa njime, to sto Firme kasne sa drajverima nije problem sa win 7 vec sa tim firmama jer hoce da zarade preko noci zasto da izbace drajvere za starije komponente kad modu te iste da prepakuju u novo kuciste i novi firmware ubace sa novim drajverima i prodaju kao novi i nateraju ljude da kupe nesto novo koje ce da radi na win7.
Inace win 7 ce da zameni XP isto kao sto je XP zamenio win 98.Ako uporedis novi komp sa najnovijim procesorom i maticnom plocom i grafickom karticom imaces iste performanse cak a ko ne i bolje nego na XP.Za sad win7 nema rupa i hakera kada se OS rasiri kao sto se rasirio XP eto starih/novih problema.
Hvala ICEsd. Mislim da XP nema sta da trazi pored sedmice, ne samo zbog interfejsa. Meni se konkretno dopada smanjenje performanse, prema nekim programima i voltaze CPU- a, sto znaci manje zagrevanje procesora i sistema. Ono sto mi nije jasno, to je brzina Win 7 64 u odnosu na 32 bitnu verziju. Cini mi se da 32 bitna verzija brza. Uostalom i memorija u Win 7 32 bita dobije vecu ocenu u odnosu na 64 bitnu verziju, mislim da je odnos 7.5/5.7 (4 gB RAM-a). Sutra se vracam u Bg i `podicicu` XP kao virtuelni sistem. Pozdrav
Imam 4 gB RAM-a i ocena za memoriju pod WIN 7 64 bit je 7,0, da li bi pod 32 bitnom sedmicom bilo više nisam siguran. Trebalo bi da ocena zavisi od performansi memorije...
:: Hvala ICEsd. :: Mislim da XP nema sta da trazi pored sedmice, ne samo zbog interfejsa. Meni se konkretno dopada smanjenje performanse, prema nekim programima i voltaze CPU- a, sto znaci manje zagrevanje procesora i sistema. :: Ono sto mi nije jasno, to je brzina Win 7 64 u odnosu na 32 bitnu verziju. Cini mi se da 32 bitna verzija brza. Uostalom i memorija u Win 7 32 bita dobije vecu ocenu u odnosu na 64 bitnu verziju, mislim da je odnos 7.5/5.7 (4 gB RAM-a). :: Sutra se vracam u Bg i `podicicu` XP kao virtuelni sistem. :: Pozdrav
Memorija je Kingston HyperX 1600, CL9. Radila je na 1333 /auto/. Medjutim nakon podizanja takta u BIOSU na 1600, ocena za memoriju je 5.9. Možda je niža ocena zbog Virtuelnog XP- a, koji uzima 512MB???
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.