Imam problem sa računarom koji je sada počeo mnogo da me iritira.
Kako vreme prolazi, radi sve sporije.
Normalno digne sistem, sve u redu, i kada kliknem na Mozilu da otvori, treba mu sigurno 3-4 minuta da se Mozila pojavi, pa još 3-4 minuta da se stabilizuje. Pa uključim Winamp, pa se on pojavi nakon nekih 5 minuta...
Pa onda radi nekoliko minuta, pa ponovo zablokira i tako u krug...
Do sad sam imao problema samo dok uključi Mozilu, ali sada i kada radi Mozila, secka kada pomeram stranicu, otvorim nekoliko tabova, itd...
Imam NOD-a 4, skenirao sam sve je u redu.
Uzeo Malwarebytes, osvežio mu bazu, skenirao i sve je u redu.
Cclenear-om sam sve očistio i ponovo isti problem.
I stalno se čuje da kao `obrađuje` nešto u pozadini i lampica blinka ko luda...
Imam XP, Mozila je 3.6.8., 512 MB rama...
Je li ima još nešto što bih mogao da odradim, a da ne rušim sistem???
P.S. Evo dok sam sad ovo kucao, zablokirao mi je jedno 10-ak puta. https://www.mojtip.com
Jesi gledao u procesima ima li neki sa velikim zauzećem procesora
Da budeš 100% siguran skini spywaredoctor pa vidi šta kaže.
Ako ni on ne nađe ništa reinstalacija uvek dobro legne, ionako treba da se odradi na 6mes. do godinu dana, nakupi se đubreta. Bolje nego da gataš šta mu je.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
My machine: HP 6730b c2D p8600 Intel 4500hd 3gb/160 gb
:: Jesi gledao u procesima ima li neki sa velikim zauzećem procesor :: :: Da budeš 100% siguran skini spywaredoctor pa vidi šta kaže :: :: Ako ni on ne nađe ništa reinstalacija uvek dobro legne, ionako treba da se odradi na 6mes. do godinu dana, nakupi se đubreta. Bolje nego da gataš šta mu je :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: ::
reinstalacija ce biti resenje na kratke staze. Ipak ti proveri malo HDD sa npr Hdtune. Moras da znas da prilikom reinstalacije on malo lepse izabere sektore na koje ce da upisuje i onda lepo radi par dana i onda opet pocen da zeza!
jos jednom da citiram sebe `Ipak ti proveri malo HDD sa npr Hdtune`
uvek se u pitanju nalazi i polovina odgovora: `I stalno se čuje da kao `obrađuje` nešto u pozadini i lampica blinka ko luda...`
digni Task Manager -> Processes i vidi koji proces toliko opterećuje procesor, ako nije neki virus onda si prilikom instalacije nečega što si želeo instalirao i nešto neželjeno, pa vidi u run -> msconfig -> Startup šta se podiže zajedno sa windowsom,i tu ga isključi, ako može uradi uninstall iz `Add or Remove Programs`, ako tu nema pronađi gde se nalazi (Program Files ili windows folder) i jednostavno obriši. ako ne može iz windowsa da se obriše, digni windows xp sa CD-a (hirens`s boot cd) i tako obriši
Plugin container je deo firefoxa i zadužen je... pogodi za šta. U par novijih verzija ima bag da jede memoriju, apdejtuj ff ili pređi na chrome i rešićeš problem.
Ekrn je nod32 proces, ne diraj
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
...danas mi tip donese sličnu, staru mašinu (samo sa 256 rama) podiže se sto godina. XP se mrcvario preko deset minuta, dok nije stalo krckanje diska. Kliknem MY COMPUTER i onda na drugom računaru visim na netu pet minuta dok se ovo otvori...stvar je u tome što je na C particiji (40GB) imao manje od 100Mb slobodno. Po startovanju se uključuju Windows live Messenger, Skype, ICQ, Trillian i još par programa koje se nisam trudio ni da zapamtim. Ne znam kakvo ti je stanje na disku, ali u principu treba da bude bar 15% praznog prostora za normalan rad pagefile-a, tako da i to može da koči.
Ljudski je grešiti, ali da se stvarno zabrlja, potreban je kompjuter.
nije kod mene toliko kritična situacija. Imam praznog prostora 850MB.
Vraćam sad film i mislim da je kočenje računara krenulo kada sam instalirao Malwarebytes, tako da ću ga obrisati pošto mi je skenirao računar. (valjda će ga to malo ubrzati)
Ja lichno preferiram da imam uvek na svakoj particiji bar 2 GB slobodno. A shto se tiche MalwareBytes-a, primetio sam da malo davi mashinu. (jedva se oseca na 2 GB RAM-a i Pentiuma D @ 3.01 GHz)
Anti-depressives controlling tools of your system Making life more tolerable
Na takvu masinu stavi XP Micro SP3 update 16.07.2010 v0.87 by Serpico. Jeste da ces rucno morati instalirati drajvere za graficku i da ces morati koristiti samo Mozillu 3.6.3 Ili Operu 10.53, posto sve ostalo ne funkcionise na starijim masinama( previse se uspore nakon 3-4 meseca, cak i sa redovnim defragmentiranjem HDD-a). Od zastite samo NOD 32 2.70.39, Malwarebytes Antimalware 1.46 sa serijskim od FFF-a, posto se drugi serijski prepoznaju od Malware-a i instalira njihov dodatak, koji usporava cak i Intel iCore 930. Koristi varijantu od FFF-a 1.45. Radi perfektno, cak i na Tualantin-u 1.4 sa 512 MB, 40 gb maxtor i GF 2 MX 400. Srecno i uzivaj. P.S Iskljuci page file, pa pokreni masinu u safe modu i namesti page file na fiksnu vrednost od 680 MB za min i max, tako da se page file ne fragmentuje. Restartuj i uzivaj. operator
...proces je jednostavan: koji god da ti je sumnjiv, ili ga ne prepoznaješ, google ima dosta saveta oko identifikacije. na primer, za proces pod imenom VC6SecS.exe (sa tvog skrinšota), google kaže sledeće:
elem, sve si testirao, ne prezaj ni od (banalne) reinstalacije...
a onda sve ponovo :)
:: ramzesIII, HD tune kaže da je hard disk u redu :: :: Seerauber, znam za takve procese, ali ne smem da diram jer ne znam kako da prepoznam koji je `uljez`, da ne bih obrisao nešto pogrešno :: :: Evo slike svih procesa :: :: http://i37.tinypic.com/2reiek0.jp :: :: Pa, ako vidite da je neki `uljez`, recite mi pa da ga obrišem.. :: :: Hvala unapred :: :: https://www.mojtip.co :: ::
Nisam reinstalirao Vindovs, ništa nisam dirao, samo gasim onaj kontejner iz procesa.
I primetio sam da kada uključim računar, u prvih 30-45 minuta toliko usporeno radi da ne mogu da vam opišem i nakon tih 45 minuta odjednom krene da radi sasvim normalno bez ijednog seckanja i čekanja sve dok ga ne isključim. I tako u krug.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.