Za koriscenje skromnije varijante ovog operativnog sistema (bez `high-end` Vista grafike, efekata i Aero korisnickog interfejsa), minimalni hardverski zahtevi su:
Procesor: 800 MHz (Intel Pentium III/Celeron i AMD Athlon/Duron)
Memorija: 512 MB
Graficka karta: DirectX 9 klase
Hard disk: 20 GB (sa min. 15 GB slobodnog prostora)
Dakle i 32-bitni (x86) racunari mogu da rade pod Vistom. Microsoft ovakve, slabije, sisteme naziva "Vista Capable".
ako ne budes imao bar athlon 3500, giga rama, i ja ne bi stavio nista sem dx 10 grafike- kad izadju slabiji modeli zdravlje boze, besmisleno je instalirati vistu.Ako ne mozes da pridjes ovim zahtevima nemoj ni da instaliras, valjda treba i ponesto da odigras, ili bi da ti sve radi 2 na sat sa slabijim kompom? Batalite se minimalnog, to je smesno, bar bez nekog kucista od min 600evra.
ja sam citao da ce biti 6 ili 7 edicija viste a jedna ce biti 32bitna tj prilagodjena 32bitnim procesorima, razlika izmedju preostalih 64bitnih edicija bice u tom graf. interfejsu i, grubo receno, prilagodjenosti za odredjene specificne namene (server, mreza, igre, ...)
mrlja nemoj da lupas gluposti i napadas decka da nije u pravu. Vista ce stvarno traziti zver od masine za bilo koji udoban rad. Cak mozda i jace nego sto je naveo m4dn355. Instalirao sam kod sebe Vistu RC2 i mogu ti reci da radi nikad sporije na sledecoj masini: A64 3000+ Venice kloknut na 2.25Ghz, 1Gb rama. 1x80Gb + 1x200Gb HDD. Gainward 7900GS 256Mb. Ocenu koju sam dobio za procesor je 4.3 od mogucih 10 bodova. I to je sve radilo bez Aero efekta jer on nece ni biti implementiran do izlaska konacne verzije Viste. Na Microsoftovom sajtu su dali potrebnu MINIMALNU konfiguraciju da bi uopste i mogao da instaliras Vistu uz uslov da se bukvalno svi vizuelni efekti iskljuce. Mislim da ce za Vistu i veoma udoban rad trebati Intel C2D procesor, 2Gb rama i neke graficka nikako slabija od 7900GS. Pozz
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647111. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.