Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Pitanjce
STRANA 1 OD 1
luja-88 Pitanjce 12.07.2010. 22:42 T28111

status: user
broj poruka: 1653
Kao prvo, nadam se da nisam promasio forum za ovu temu.

Sledece mi je pre izvesnog vremena palo na pamet ali jos nisam imao prilike da isprobam pa reko da pitam `pametne` na PCB Forumu :D

Zanima me da li uredjaji/komponente koje nisu kompatibilne sa Win7 mogu da rade na istom, na virtuelnoj masini pod XP-om. I ne mislim samo na usb periferije vec i na neku pci kartu. LAN, modem, primera radi (znam da su toliko jeftini da nema razloga iste diskutovati na ovu temu ali kao sto rekoh: `primera radi`).

Unapred hvala na odgovorima!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile Re: Pitanjce 12.07.2010. 22:51 #230066

broj poruka: 9459
Moze.Ima pregrst nesto starijih komponenti za koje nisu pisani drajveri za win7,a preko virtualne masini sa starijim OS-om ,tj za kojim je pisan drajver rade bez problema.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Kao prvo, nadam se da nisam promasio forum za ovu temu
::
:: Sledece mi je pre izvesnog vremena palo na pamet ali jos nisam imao prilike da isprobam pa reko da pitam `pametne` na PCB Forumu :
:: Zanima me da li uredjaji/komponente koje nisu kompatibilne sa Win7 mogu da rade na istom, na virtuelnoj masini pod XP-om. I ne mislim samo na usb periferije vec i na neku pci kartu. LAN, modem, primera radi (znam da su toliko jeftini da nema razloga iste diskutovati na ovu temu ali kao sto rekoh: `primera radi`)
:: Unapred hvala na odgovorima!
vladapsd Re: 12.07.2010. 22:58 #230071

broj poruka: 1010
Ja probo sa TV kartom Leadtek 200xp Deluxe i nece...

ICEsd re: 13.07.2010. 03:19 #230102

broj poruka: 2158

Meni stampac Canon LBP 2000 neam drajvere za 64bitni os (win7 x64) tako da preko virualne masine (xp x86 , 32bit) stampam sve sto odradim na win 7.
zxcvbnm Re 13.07.2010. 10:33 #230134

broj poruka: 183
ICEsd reci mi koju virtuelnu masinu koristis onu koja dolazi uz windows 7 ili neku drugu?

vladaxxx offtopic @ICEsd 13.07.2010. 14:10 #230219

broj poruka: 25

canon je pre par meseci izbacio drivere, i ja sam ih cekao 2 godine:
http://software.canon-europe.com/products/0000530.asp
ICEsd RE 13.07.2010. 17:04 #230269

broj poruka: 2158

@vladaxxx
Haval puno za info ja sam prveravao i proveravao i na kraju se smorio i naviko na viruelni sistem.

@luja-88

Koristim VMware Workstation.Usustini program radi slidece u kratikim crtama:
Nparavis viruelnu masinu (hardver) iz ponudjenih opcija, dodas mu Hard Disk (moze ceo hdd ili jedan particija ili da napravis fajl odredjene velicine koji ce da se ponasa kao hdd),dodsa mu CD uredjaj(moze virtuelni fajl .Iso ili stvarni cd uredjaj) pokrenes viruelnu masinu sa F12 udjes u bios virtuelne masine i odredis boot disk (cd) bootujes sistem sa Cd/DVD instaliras sistem na viruelnoj masini (moze bilo koji) i korsitis ga kao bilo koji sistem da imas na stvarnoj masini.Kopiranje izmedju viruelne i stvarne masine se radi vema prosto copy sa jende i past na drugu ili serujes folder pa ih umrezis.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs