Dobio sam (naravno za dz) ASUS eee pc 4gb. Zanimljiva igrackica ali kako mu i ime kazer ima samo 4Gb HDD (mozda i ssd ali nije ni vazno).pitanje je sta instalirati tj. koji XP da zauzme sto manje mesta posto obavezno moram da imama Word i Exscel i naravno operativni sistem mora da se instalira sa flesa (ako nije problem mozda i malo objasnjenje kako to odraditi) Znaci interesuje me da li postoji neka verzija XP koja je `osakacena ` tako da zauzima sto manje mesta .
Batali osakacene verzije,vec instaliraj OEM WinXP S.P 3.Imaces mesta za sve programe. Ovde ti je detaljno uputstvo kako napraviti butabilan instalacioni XP:
:: :: Dobio sam (naravno za dz) ASUS eee pc 4gb. Zanimljiva igrackica ali kako mu i ime kazer ima samo 4Gb HDD (mozda i ssd ali nije ni vazno).pitanje je sta instalirati tj. koji XP da zauzme sto manje mesta posto obavezno moram da imama Word i Exscel i naravno operativni sistem mora da se instalira sa flesa (ako nije problem mozda i malo objasnjenje kako to odraditi) Znaci interesuje me da li postoji neka verzija XP koja je `osakacena ` tako da zauzima sto manje mesta .
Kad su ta dva u pitanju, ne fali im ništa što ne može da se namesti za 5min a kad staviš na 4GB normalan win i osnovne programe ostane ti kurton. Probano na jednom takvom mališi, svaki mb znači.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Hvala na brzom odgovoru.Probacu prvo da instaliram normalan XP pa ako bude malo mesta onda prelazim na ove skracene. I hvala na linku za uputstvo!!!!!!
Nema na cemu.Ok su tiny i performance,ali za neke makinice koje imaju malo RAM memorije i Proc ispod Ghz.Ja sam koristio obe i uvek sam imao problema sa pojedinim programima...cak na tinyxp nisam mogao instalisati DX...a da ne pricam za ostalo...recimo tv kartice,nijedna nije htela da radi na tiny-u,samo zeleni ekran umesto video prozora,sve sam probao,ali bez uspeha.Bice ti dovoljno,ako imas 4gb prostora,jer xp zauzima oko 1.5gb max,a imas celih 2.5gb.Smanji page file,ako imas dosta ram-a,iskljui hibernaciju,jer ce ti poruckati hdd prostora koliko imas rama,deinstalisi win komponents(ono sto ne koristis...),da se ustedeti dosta prostora uz malkice tvikovanja
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: :: :: Hvala na brzom odgovoru.Probacu prvo da instaliram normalan XP pa ako bude malo mesta onda prelazim na ove skracene. I hvala na linku za uputstvo!!!!! ::
samo sam hteo da kazem da na tom asusu teram Win 7, radi Avast IS, office normalan, i to bi bilo uglavnom to, ostalo mi je oko 400 mb slobodno.
Samo da napomenem, win 7 je neki netbook edition, jer normalna 7 ne staje na 4 gb.
I svi servisi mi rade, nista nije skidano / osim podrske za jezike i nekih drivera /
sve to teram sa 1gb ram-a, imam SD od 8gb, kao drugu particiju, i od skoro jos jednu sd karticu od 1gb za ready boost / pomaze / - da, modovo sam masinu...
ps pre toga mi je radio win xp sp 3 corporate / s`o bi rekli kompletan /, probao sam i tiny 7, al` ne radi bas sve kako treba / doduse, da se izpodesavati .../
http://www.warez-bb.org/viewtopic.php?t=4597667&highlight= Isprobao sam vishe verzija olinjalih XPova i ovaj zauzima manje od 50mb rama, 700mb hard diska shto je tebi bitno, moze da se instalira office, msn, da se koristi za net, filmove, muziku,...rade cirilica i latinica u officu samo ne mogu da se postave da stoje u taskbaru ali ih menjash u programu. SVE drajvere za netbook morash naci jer se ne nalaze u njemu.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.