Zeleo bih instalirati na jednoj masini dva win 7, jedan 32 bitni a drugi 64bitni. Da li postoji neki poseban proces prilikom instalacije ukolikjo pokusam tako nesto ,:) i da li bi mogli nastati neki problemi. Inace, imam dva hard diska na racunaru a racunar je: Intel Core 2 Quad 6600 4Gb RAM Thanks:)
A za šta ti trebaju dve varijacije istog sistema??? Da je XP i Win7 pa i da razumem, ali to što ti želiš je potpuno nepotrebno. Instaliraš 64bitni i sve će ti raditi bez problema, zbog čega ti 32-bitni sistem NE TREBA NI NAJMANJE.
Ako ti je bas potrebno da instalises te dve verzije(da ne ulazimo u nagadjanje zbog cega...),onda ti je najlakse da prikljucis samo 1. hdd,pa regularno instalises 1. win.Kada zavrsis instalaciju,iskljucis taj drajv(signalni kabel,ata/ide/sata,uzavisnosti koji je model...),pa pristekas samo 2. i instalises 2. verziju win-a.Kada zavrsi,vrati oba harda i pomocu quick boot meni-a(na startu racunara druknesj jedan od F-ova(funkcijski taster)najcesce je F12,zavisi koja je tvoja ploca.))Mozes i u bios-u podesiti sa kojeg harda da butuje,u zavisnosti koji ti od ta 2 OS-a treba.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Zeleo bih instalirati na jednoj masini dva win 7, jedan 32 bitni a drugi 64bitni :: Da li postoji neki poseban proces prilikom instalacije ukolikjo pokusam tako nesto ,:) i da li bi mogli nastati neki problemi :: Inace, imam dva hard diska na racunaru a racunar je :: Intel Core 2 Quad 660 :: 4Gb RA :: Thanks: ::
:: možda bi da pokrene neki 16-bitni program za računovodstvo ili nešto slično pa mu treba 32-bitni siste ::
Pa, ako je tako, onda bolje da instalira XP i 32-bitnu sedmicu. XPx32 i 7x64 ne mogu zajedno na `regularan` način. Izgubiće 800 mega RAM-a u Windows-u zbog 32-bitnog sistema, ali je to nebitno. Ne znam, po meni je stavljanje 32-bitnog i 64-bitnog istovetnog sistema potpuno nepotrebno, štaviše i glupo, ma koji da je razlog. Sve 32-bitne aplikacije rade bez problema na x64, a ako ima neki zastareli 16-bitni program, onda se i ne razmišlja o 2 x win7.
Ma trebalo bi da se instalira klasika, jedan pa drugi, na posebnim particijama naravno. On bi trebao da ti kasnije na startovanju kompa ponudi da biras u koji ce da udjes. Naravno, slazem se sa ostatkom ekipe da je besmisleno instalirati 32bitni i 64bitni win7 na istom kompu. NE ZNAM ZBOG CEGA SE LJUDI PLASE OD 64BIT WINDOWSA ??? IMA LI NEKO OBJASNJENJE ZA TAJ FENOMEN ? imam ga mesecima i svi programi rade na njemu
odmah da resim neodumice.:) Win 7 (64b) mi je potreban zbog instalacije Adobe premiera CS5 (potreban mi je), on radi samo na Win 64b. A Win 7 (32b) mi je potreban zbog stampaca, jedva sam uspeo da ga osposobim da radi posto nema drajvera za njega, za Win 7. Zatim, nisam siguran da ce mi neki programi koje ima u 32bitnoj verziji raditi na Win 7 (64b)
Vaistinu ima programa koji na x64 ne rade ili rade polovično, josilenko ih samo nije probao sve već sve koji njemu trebaju. Aj da kažemo da svi popularniji programi rade bez problema.
Ako je tako ko što ti kažeš zgodno je da instaliraš sisteme na posebne hardove. Ako uspeš da namestiš i ispostavi se da ti sve radi na x64 uvek možeš da obrišeš onaj drugi bez peripetija.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
ajde, kapiram za drajvere, mada ako radi na 32-bit, postoji mogucnost da se nabudzi i na 64, naravno, treba znati....ali kako bre Adobe Premiere CS5 nece na 32-bit??? zar ne mozes da skines instalaciju za 32-bit-a i ako imas licencu, ista je i za 32 i za 64...?
:: odmah da resim neodumice.: :: Win 7 (64b) mi je potreban zbog instalacije Adobe premiera CS5 (potreban mi je), on radi samo na Win 64b :: A Win 7 (32b) mi je potreban zbog stampaca, jedva sam uspeo da ga osposobim da radi posto nema drajvera za njega, za Win 7 :: Zatim, nisam siguran da ce mi neki programi koje ima u 32bitnoj verziji raditi na Win 7 (64b :: :: ::
:: odmah da resim neodumice.: :: Win 7 (64b) mi je potreban zbog instalacije Adobe premiera CS5 (potreban mi je), on radi samo na Win 64b :: A Win 7 (32b) mi je potreban zbog stampaca, jedva sam uspeo da ga osposobim da radi posto nema drajvera za njega, za Win 7 :: Zatim, nisam siguran da ce mi neki programi koje ima u 32bitnoj verziji raditi na Win 7 (64b ::
To za Premiere CS5 zaista nisam čuo do sad. A što se tiče štampača, zanima me koji je i kako to da za njega ne postoje drajveri ?? Usput, nema veze sa tvojim slučajem, ali mnogi relativno stariji crno-beli laserski štampači, bez obzira na model, bez problema rade sa HP LASERJET III drajverima, kojih ima u samom Windows-u.
stampac HP deskjet 9680 A3, morao sam skinuti drajvere za drugi stampac i pratiti uputstvo kako da cackam po njima i podesim ih da bi moj stampac i proradio..mada i sada mi ponekad ti drajveri prave problem.
:: stampac HP deskjet 9680 A3, morao sam skinuti drajvere za drugi stampac i pratiti uputstvo kako da cackam po njima i podesim ih da bi moj stampac i proradio..mada i sada mi ponekad ti drajveri prave problem ::
Mozda sam i ja lud ali imam i win7 x64 i win x86 na jednom disku.istina je da neki programi prosto nece da rade na 64 bita i tacka.instalacija je prosta bilo kojim redosledom ako kojim slucajem izgubis but ekran instaliraj EasyBCD 1.7.2 i pomocu njega izaberi sa koje particije ces da ti se dize sistem.I to mu ga je to :) kod mene radi tako
znaci drajveri... ne znam da li postoji veca frustracija na svetu od toga da imas parce ispravnog hardvera i ne mozes da ga koristis zgog glupavih drajvera. Ja sam izludeo par puta zbog toga
:: :: :: :: pa kod mene gamepad ne radi na win7x64 dok kod x86 radi perfektno.kao i par drajvera za stariji hardver da ne nabrajam tako da...medjutim :)
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.