Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
XP kraširao strukturu foldera... Neki predlog??
STRANA 1 OD 1
nemanja09 XP kraširao strukturu foldera... Neki predlog?? 02.07.2010. 15:14 T27890

status: user
broj poruka: 43
Pozdrav dobri ljudi!

Desilo mi se sledeće u naletu uzbuđenja oko prebacivanja fajlova na novi komp koristio sam komandu MOVE sa laptop hdd-a da bacim sve dokumente na externi hard. U tom procesu je otišao i Windowsov folder My Documents. E sad je problem što sam ja blentavo uzeo da prebacim masu nekih fotki sa aparata i iskoristio opet opciju MOVE i on ih je prebacio u ... My Documents, nekako je uspeo u nepostojeći folder da baci fotke...

Kad pogledam disk properties kaže da se na disku nalazi 800 Mb podataka - baš koliko su teške fotke, međutim XP ne prikazuje nijedan folder na disku - dakle, podaci su tu, ali im XP ne pristupa.

Nagradno pitanje je - kako vratiti strukturu foldera i naterati XP da vidi ono što se zapravo nalazi zapisano na disku??

Hvala lepo, molim lepo! iks-de
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Ma vidi on to. 02.07.2010. 15:23 #227421

broj poruka: 9425
Podigni sa Hirensa Mini XP, i prekopiraj ih tako. mada si ti to nesto konfuzno objasnio, kako si mogao da das komandu Move (cut) bez destinacije (paste)

Bayerische Motoren Werke

Ishmerish Odakle ti je nestao My documents? 02.07.2010. 15:27 #227423

broj poruka: 7285
Posto shortcut imas na vise lokacija.
Probaj prvo da ukucas ime nekog od prebacenih file-ova u search.

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

VMARC Ili 02.07.2010. 15:28 #227424

broj poruka: 9425
Iskoristi Search, otkucaj naziv fajla jedne slike, ili pocetak naziva svi (npr DSC.) i vidi gde ga je smestio, ili iskoristi komandu *.jpg, oa ce ti ucitati sve slike sa kompa.

Edit: Upade mi Izmeris :)

Bayerische Motoren Werke

Ishmerish ^^^^^^^^^^^^^ 02.07.2010. 15:33 #227426

Great minds think alike

Lala 4ever!

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

nemanja09 A nema... 02.07.2010. 15:40 #227431

Znam ja gde su fajlovi - ali XP ne zna!

Kao što sam rekao kopirao ih je na D: disk koji je do tog momenta bio prazan (a nekad se na njemu nalazio My Docs, koji sam ja obrisao u pripremama za format diska) i sad D: pokazuje ukupnu veličinu fajlova kad gledam u disk properties, ali XP vidi i dalje samo prazan disk, odnosno bez ikakvih foldera...

U suštini uspeo sam da povratim fotke sa kartice aparata, ali me ovo zbunjuje sa D diskom...
Ishmerish Re: A nema... 02.07.2010. 15:42 #227432

START,desni gornji cosak-Sta pise???

Lala 4ever!

:: Znam ja gde su fajlovi - ali XP ne zna
::
:: Kao što sam rekao kopirao ih je na D: disk koji je do tog momenta bio prazan (a nekad se na njemu nalazio My Docs, koji sam ja obrisao u pripremama za format diska) i sad D: pokazuje ukupnu veličinu fajlova kad gledam u disk properties, ali XP vidi i dalje samo prazan disk, odnosno bez ikakvih foldera..
:: U suštini uspeo sam da povratim fotke sa kartice aparata, ali me ovo zbunjuje sa D diskom...
Ruff Re: Ma vidi on to. 02.07.2010. 15:48 #227438

broj poruka: 829
total commander?:)

samo on ne bi za*ebao stvar na taj fazon, meni se ti desilo na xpu kada je pukao usred cut/paste operacije, ali na komanderu nikad. mislim da jos uvek imam negde taj folder sa gigabajt nevidljivih slika... (pise folder size, ali cak ni total commander ne vidi nista unutra).

asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent
wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda, f2 hd154ui

:: kako si mogao da das komandu Move (cut) bez destinacije (paste
:: Bayerische Motoren Werk
darkoc78 re: 02.07.2010. 20:35 #227512

broj poruka: 467
Probaj sa total commanderom, mozda ti je neki virus sakrio taj folder (hoce bas sa folderima u kojima su fotke), sa tc-om ces sigurno moci da vidis folder ako je sakriven, explorer p..ebu virusi i onda se ne vide skriveni folderi caki kad je ukljuceno da se vide.

tortojed Re: Ma vidi on to.@Vmarc: pokrenuo je `move to...` sto je... 02.07.2010. 20:59 #227515

broj poruka: 10999
otprilike kao `move/rename`, nije koristio `cut` pa `paste`.
- -
@nemanja: jesi li probao `system restore`?

:: Podigni sa Hirensa Mini XP, i prekopiraj ih tako. mada si ti to nesto konfuzno objasnio, kako si mogao da das komandu Move (cut) bez destinacije (paste
:: Bayerische Motoren Werk
nemanja09 Problem solved! 02.07.2010. 23:04 #227540

Nisam probao system restore, ali kao što sam već napisao - uspeo sam da povratim slike koje su nestale sa kartice aparata tako da sam odustao od ispravljanja XP brljotine, ionako mu sledi kompletan format i odlazak u dobro zasluženu penziju. Mada, krivim i ja XP bezveze kad sam sam izazvao haos brisanjem sistemskih foldera, iako mi XP to nije branio ni najmanje. Heh...

Hvala svima u svakom slučaju.
tortojed Zalices ti za XP-om, kada ga budes poslao u penziju. Njega je jos 03.07.2010. 00:30 #227549

broj poruka: 10999
i moguce reinstalisati bez format-a (oporavak sistema) pri cemu svi `user created` fajlovi i folderi na sistemskoj particiji bivaju sacuvani. Kod W7 to nije moguce - ili restore ili `format` citave sistemske particije... U svakom slucaju, evo ti jednog dobrog saveta: nikada, ali: NIKADA, nemoj cuvati fotke, muziku itd., u folderima koje Win automatski napravi prilikom instalisanja (my music, my videos...), nego u folderima koje si sam, rucno napravio (`moje slike`, `video zapisi`, `arhiva`, `magacin`...) i to na particiji koja NIJE sistemska (ili na drugom HDD-u).
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs