Pitanje je sledece. skoro sam uzeo laptop, sa sledecom konfiguracijom.
Intel Celeron Dual Core T3000 2GB DDR2 800MHZ Intel® Graphics Media Accelerator 4500M 250GB HDD(ne znam koji je u pitanju), znam da je na 5400rpm
U pitanju je Toshiba L455-S5980.
Sa njim je stigao vec instaliran Windows7, koji radi sasvim fino dok se ne pokrene neka igrica.
Ja znam da nemam neku graficku na laptopu, ali mi nije jasno kako ne mogu da pokrenem CS 1.6 i da u njemu imam barem 60frejmova?
Zapravo, ja imam dobar framerate kada sam sam na mapi, problem nastaje kada ubacim botove ili odem da igram online na nekom serveru! FPS pada i do 20, katastrofa!
Razmisljao sam o soluciji da instaliram WindowsXP na taj laptop, nadavsi se da ce to resiti problem sa FPSom, jer imam neki utisak da CS radi lose zbog Windows7? Zanima me da li ce to resiti problem, ili sam ja definitivno osudjen na frustraciju zbog lose Intelove integruse?
Pored ovog, pitao bih i sledece. ako nije problem u Windowsu, da li biste mi preporucili da instaliram na mojoj desktop masini Windows7? Ja sam odusevljen istim, i jedini razlog zasto jos uvek imam XP je strah od pada performansi u CSu posle instalacije Windows7.
Molim za detaljne odgovore, jer bi mi zaista znacilo da mi pomognete.
Sve je radilo lepo do instalacije novih drajvera od strane Nvidije. Što bi se reklo bez seckanja. Kako smo lupili nove drv ne mož da pređe 22fps pa da ga je*eš.
Intelove integrisane graficke nisu ni za qrac kad je 3D u pitanju, tako da mali fps ne treba uopste da te cudi. Ako si vec naumio da igras nesto na laptopu trebao si da gledas model sa nekom ATi ili NVidia grafickom. Eventualno igraj u manjoj rezoluciji i manjim detaljima...
:: :: Pozdrav! Pre svega zelim da kazem da sam citao i pokusao da nadjem odgovor na moje pitanje, ali nisam nalazio nista bas, bas - konkretno :: :: Imam desktop racunar malo starije generacije, i na njemu WindowsXP SP2 :: :: Konfiguracija tog PC-a :: :: AMD64(s939venice)OC to 2500MH :: A8NSLI :: 7600GT Gigabyt :: 1GB DDR400NC :: 320GB Hitachi 16M :: :: Pitanje je sledece. skoro sam uzeo laptop, sa sledecom konfiguracijom :: :: Intel Celeron Dual Core T300 :: 2GB DDR2 800MH :: Intel® Graphics Media Accelerator 4500 :: 250GB HDD(ne znam koji je u pitanju), znam da je na 5400rp :: :: U pitanju je Toshiba L455-S5980 :: :: Sa njim je stigao vec instaliran Windows7, koji radi sasvim fino dok se ne pokrene neka igrica :: :: Ja znam da nemam neku graficku na laptopu, ali mi nije jasno kako ne mogu da pokrenem CS 1.6 i da u njemu imam barem 60frejmova :: :: Zapravo, ja imam dobar framerate kada sam sam na mapi, problem nastaje kada ubacim botove ili odem da igram online na nekom serveru! FPS pada i do 20, katastrofa :: :: Razmisljao sam o soluciji da instaliram WindowsXP na taj laptop, nadavsi se da ce to resiti problem sa FPSom, jer imam neki utisak da CS radi lose zbog Windows7? Zanima me da li ce to resiti problem, ili sam ja definitivno osudjen na frustraciju zbog lose Intelove integruse :: :: Pored ovog, pitao bih i sledece. ako nije problem u Windowsu, da li biste mi preporucili da instaliram na mojoj desktop masini Windows7? Ja sam odusevljen istim, i jedini razlog zasto jos uvek imam XP je strah od pada performansi u CSu posle instalacije Windows7 :: :: Molim za detaljne odgovore, jer bi mi zaista znacilo da mi pomognete. :: :: Hvala vam najlepse od. :: :: Radosa. :)
Kakve veze ima nvidia drajver sa intel grafikom? Na staroj xp a na novoj win7, to je moj predlog. Danijelka care, bravo! Napravio si kilometarski post. http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jpg ko nema u vuglu, ima u guglu
:: Drugar na aceru ima isti problem sa i bez botova :: :: Sve je radilo lepo do instalacije novih drajvera od strane Nvidije. Što bi se reklo bez seckanja. Kako smo lupili nove drv ne mož da pređe 22fps pa da ga je*eš :: :: Probaj starije drajvere :: support normalit :: ::
slažem se sa tobom. Ova integruša je hardkor šit. Problem je što CS mora da radi na njoj kako god. Nek proba starije drajvere i naravno kompatibiliti mod na xp sp2. support normality
pardon moja greška, mislio sam na Intel...jbg od kad su se spojili amd i ati meni sve to isto... support normality
:: Kakve veze ima nvidia drajver sa intel grafikom? Na staroj xp a na novoj win7, to je moj predlog. Danijelka care, bravo! Napravio si kilometarski post :: http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jp :: ko nema u vuglu, ima u guglu :: :: :: :: Drugar na aceru ima isti problem sa i bez botova :: :: :: :: Sve je radilo lepo do instalacije novih drajvera od strane Nvidije. Što bi se reklo bez seckanja. Kako smo lupili nove drv ne mož da pređe 22fps pa da ga je*eš :: :: :: :: Probaj starije drajvere :: :: support normalit :: :: :: ::
Mislim da ne može da odredi koliko ram-a da uzima grafička jer je bios siromašan s opcijama. Uglavnom ide automatski na osnovu količine memorije, u mom slučaju do 384MB. Ja imam Acer sa Intel x3100 grafikom i sasvim lepo mogu da igram neke igre. Nisam probao CS ali npr QuakeLive prosto leti sve na max. Tehnološki ta integruša nije tako loša (DirectX 9.0c, Shader 3.0, itd) ali postoji par caka kod nje i igre mogu da budu veoma igrive. Prvo bilo bi poželjno da memorija bude u dual channel-u jer se onda memorijska magistrala udvostručuje što primetno poboljšava grafičke performanse zato što integruša koristi ram. Druga fora je što ta grafika ne podržava Hardware T&L pa igre koje se oslanjaju na njega rade katastrofalno. Tako sam imao slučaj da Toca Race Driver iz 2002 jedva sastavi dvocifren framerate uz gomilu bagova, dok Toca Race Driver 3 iz 2006 koja je grafički neuporedivo superiornija jednostavno rastura koliko je igriva. Sve zavisi od igre do igre, treba probati razne naslove jer neki će leteti a neki će se raspadati. Treba malo čačkati i podešavanja u nekim igrama jer uključivanjem mi isključivanjem nekih opcija može znatno da se popravi utisak. Malo eksperimentisanja i rezultati mogu biti vidljivi. Ako ti je tih 2GB ram-a u laptopu jedan modul preporučujem da ga menjaš za 2x1GB ili da dodaš još jedan od 2GB i popravićeš mu performanse koliko toliko.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.