Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Problem
STRANA 1 OD 1
maleevic Problem 29.06.2010. 00:05 T27799

status: user
broj poruka: 345
Vec par dana me muci jedan isti problem...
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
maleevic reee 29.06.2010. 00:08 #226408

Instaliram windows,drajvere,par programa i td...

Posle par restarta desi se da mi windows izgubi style,drajvere za zvuk,ne mogu da se nakacim na net...

To se desava i sa sedmicom i sa vistom,samo sto vistu restartujem par puta i uspem da je podignem.

maleevic reee 29.06.2010. 00:13 #226410

Izgleda ovako

http://gtsamis.files.wordpress.com/2007/04/windows2000.png
shomy007 hmmm 29.06.2010. 03:20 #226434

broj poruka: 16

mislim da je hdd u pitanju pogledaj sa nekim progranmom zavisi koji model, u svakom slucaju imas uvek hirens boot pa skini narezi i pokreni sa cd-a...Pa iscekiraj tamo imas sve moguce potrebno za testiranje...

Bend Menadzer I Rockstar

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
maleevic new 29.06.2010. 03:54 #226438

Probao sam drugi hard i isto se desava...
gilopile Re: reee 29.06.2010. 09:08 #226446

broj poruka: 9459
Nameracio ti se win 2000.Jedino sta moze da bude u tvom slucaju je:

1.Da se zajebavas
2.Nadji `normalan`inst.disk win-a
3.Nema trece
4.nema
5.prazno
6.nix
7.
8.cvrc
9.blanko popunjeno
10-ka
jedanaest
XIII
IV
sto

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Izgleda ovak
::
:: http://gtsamis.files.wordpress.com/2007/04/windows2000.png
Vlaovicm Ja ... 29.06.2010. 10:47 #226460

broj poruka: 359
... mislim da imas problema sa ram memorijom! ista stvar se i meni deisla pre par godina kad sam imao 3x256 sve razliciti proizvodjaci. tri puta u istom danu sam instalirao sistem dok nisam shvatio da je jedna od ram memorija pravila problem. probaj kod tebe mozda uspe! .)

imarkovic >> 29.06.2010. 10:51 #226464

broj poruka: 19008
haha, sigurno je do rama i do hard diska :)
@maleevic, probaj da instaliras windows XP i stavi pre svih drajvera neki anti-virus, pa vidi sta se desava..

Vlaovicm Re: >> 29.06.2010. 10:56 #226465

:: haha, sigurno je do rama i do hard diska :
:: @maleevic, probaj da instaliras windows XP i stavi pre svih drajvera neki anti-virus, pa vidi sta se desava.

ja se ne zezam, stvarno zvuci neverovatno ali meni je to bio problem, jer su mi se potpuno iste stvari desavale kao njemu .)
imarkovic Re: Re: >> 29.06.2010. 11:06 #226466

pazi, ne znam kako si testirao to itd, ali mislim da si se istripovao nesto, pa si zakljucio da je do rama, ali posle gremlina koje sam ja imao, u sve verujem :).

:: :: haha, sigurno je do rama i do hard diska :
:: :: @maleevic, probaj da instaliras windows XP i stavi pre svih drajvera neki anti-virus, pa vidi sta se desava.
:: ::
:: ja se ne zezam, stvarno zvuci neverovatno ali meni je to bio problem, jer su mi se potpuno iste stvari desavale kao njemu .)
Vlaovicm Re: Re: Re: >> 29.06.2010. 11:29 #226467

:: pazi, ne znam kako si testirao to itd, ali mislim da si se istripovao nesto, pa si zakljucio da je do rama, ali posle gremlina koje sam ja imao, u sve verujem :)
:: :: :: haha, sigurno je do rama i do hard diska :
:: :: :: @maleevic, probaj da instaliras windows XP i stavi pre svih drajvera neki anti-virus, pa vidi sta se desava.
:: :: ::
:: :: ja se ne zezam, stvarno zvuci neverovatno ali meni je to bio problem, jer su mi se potpuno iste stvari desavale kao njemu .

Kao sto rekoh tri puta u toku dana sam reinstalirao ceo sistem i uvideo da nije softverski problem niti virus jer sam posle drugog pokusaja formatirao ceo hard disk i tako izlovao problem virusa. Onda sam lepo otvorio kuciste krenuo da trazim gde je taj ahrdvrski problem i krenuo prvo hard diska cime sam naravno shavtio da tu nije problem. Onda sam presao na ram i provali kad jednu od te tri izvadim sve funkcionise perfektno. Tu istu memoriju sam odneo na garanciju gde su ljudi u servisu isto ustanovili neispravan ram, kod njih cak nije ni hteo da se upali komp sa tom memorijom, dok se kod mene javljao problem kao kod maleevic-a :)
maleevic reee 29.06.2010. 13:12 #226479

Ah da zaboravio....

Dok sam prckao i maltretirao se crkla mi je 9800 gt :)

Ako je i memorije jbg
shomy007 29.06.2010. 14:34 #226507

koliko sam ja imao iskustva stojim iza toga da je hdd videces jedino ako je fat32 sisyem moguce i da je kes na hdd-u...a isto tako moze biti do prljavog lasera dvd-a ili cd sta vec koristis.Da je memorija, pukla bi ti instalacija u toku...A posto se dize sistem (nadam se normalno) osim sto fale drajveri to znaci da nije imao dobar upis tokom instalacije..A takodje probaj malo da osvezis masinu (barem)xp posto je verovatno starija masina u pitanju...Ili je uvali nekom..

Bend Menadzer I Rockstar

shomy007 dobro iscekiraj taj hdd 29.06.2010. 14:40 #226509

vidi sa nekim ko se stvarno razume, ne biste verovali sta nam ovi gadovi prodaju kao novo...Mnogo puta sam vidjao nove kompove uglavnom sa slicnim problemom memorija ili hdd a ponekad i l2 kes (overheating)

Bend Menadzer I Rockstar

maleevic reee 29.06.2010. 14:44 #226510

Probao sam drugi hdd i menjao ram posto imam 3x1 gb i sve po starom ...
maleevic evo ga 29.06.2010. 14:48 #226511

http://blogs.technet.com/blogfiles/askds/WindowsLiveWriter/WindowsLogonOptionsinVista2008PartOneofT_AA56/clip_image006%5B4%5D.jpg
imarkovic Re: reee 29.06.2010. 14:49 #226513

jesi probao ovo sto sam ti predlozio?

:: Probao sam drugi hdd i menjao ram posto imam 3x1 gb i sve po starom ...
neXus2000 Aaaaa 29.06.2010. 15:03 #226515

broj poruka: 3350
da nemas mozda neki rootkit/virus u nekom fajlu?

ICEsd Re: reee 29.06.2010. 19:15 #226577

broj poruka: 2158

Ako ces posteno nista ja tebe nisam razumeo u ovaj tvoja 3 posta kao pitanje.

1.`To se desava i sa sedmicom i sa vistom,samo sto vistu restartujem par puta i uspem da je podignem.`

Ok instaliras ova 2 operativna sistema a stavis sliku windowsa XP(2000) ili koga vec koji nema veze sa Vistom i Windows 7, slika desktopa nista ne govori (mozda ce neko vudu kockicama ili slicnom metodom da provali koji je windows u pitanju, al ajd da ti verujemo da znas sta radis pa da je win 2000 upitanju.

Win 2000 je stariji operativini sistem od Windowsa XP (prvo je izasao win 98 pa win me pa win 2000 pa win xp).Windows Vista i Windows 7 su sasvim razliciti operativni sistemi u odnosu na win 2000-xp.

2.Daj konfiguraciju koju imas.Navedi komponente.Raspad baze drajvera i samog roota mozes da potrazis ili u ostecenoj regisrty bazi ili nepostovanjem instalacione procedure drajvera ili imas virus u boot sektoru koji se pojavljuje i prilikom reinstalacije sistema.(bez tacnih podataka ti dalje niko ne moze pomoci osim da dodje licno da pogleda racunar)

3.Sto se tice hardvera, hladan reboot vise puta za redom (restartovanje racunara na dugme ili gasenje i paljenje istog) moze izazvati ostecenje Ploce,Memorije,Hard diska i na kraju Procesora.Uzrok tvog problema moze biti i pogresno podesen BIOS (pogresno flashovan ili ostecen software u njemu) ili greska u BIOS cipu (ostecen bios cip).Jos jedn uzrok moze biti i kvar na PCI slotu za neki od navedeni uredjaja.(graficka,zvucna, mrezna itd. Bez tacnih informacija o hardveru nemoze se detaljnije reci.)Moguce je i da je neki kondezator na ploci crko (pogledaj plocu jel ima naduvene kondezatore).

4.Probaj sa cistim i proverenim windows XP operativnim sistemom koji radi kod drugih(Cist operativni sistem:Original disk sa operativnim sistemom GDE FAJLOVI NISU MENJANJI OD STRANE DRUGIH, znaci potrazi na netu kopiju tih original diskova, Windows 7 postoji na Microsoft sajtu da se skine u Enterprise verziji koja je indenticna Ultimate verziji, jedina razlika je u nacinu aktivacije, Enterprise se aktivira pomocu kljuca isto kao i XP, Ultimate se aktivira preko neta ili telefonom.)

@gilopile jdino ti ovde citas kompletan post ostali se trude da se prave pametni i gledaju u pasulj ili da ubodu ko corava koka zrno.

:: Instaliram windows,drajvere,par programa i td..
:: Posle par restarta desi se da mi windows izgubi style,drajvere za zvuk,ne mogu da se nakacim na net..
:: To se desava i sa sedmicom i sa vistom,samo sto vistu restartujem par puta i uspem da je podignem
imarkovic Re: Re: reee 29.06.2010. 21:12 #226599

ja ne znam dal` ovde ima toliko opicenog coeka da cita kompletne postove u svakoj temi, jer ima puno budalastina, sto bi neko cituckao i gubio dragoceno vreme...?

:: Ako ces posteno nista ja tebe nisam razumeo u ovaj tvoja 3 posta kao pitanje
:: 1.`To se desava i sa sedmicom i sa vistom,samo sto vistu restartujem par puta i uspem da je podignem.
:: Ok instaliras ova 2 operativna sistema a stavis sliku windowsa XP(2000) ili koga vec koji nema veze sa Vistom i Windows 7, slika desktopa nista ne govori (mozda ce neko vudu kockicama ili slicnom metodom da provali koji je windows u pitanju, al ajd da ti verujemo da znas sta radis pa da je win 2000 upitanju
:: Win 2000 je stariji operativini sistem od Windowsa XP (prvo je izasao win 98 pa win me pa win 2000 pa win xp).Windows Vista i Windows 7 su sasvim razliciti operativni sistemi u odnosu na win 2000-xp
:: 2.Daj konfiguraciju koju imas.Navedi komponente.Raspad baze drajvera i samog roota mozes da potrazis ili u ostecenoj regisrty bazi ili nepostovanjem instalacione procedure drajvera ili imas virus u boot sektoru koji se pojavljuje i prilikom reinstalacije sistema.(bez tacnih podataka ti dalje niko ne moze pomoci osim da dodje licno da pogleda racunar
:: 3.Sto se tice hardvera, hladan reboot vise puta za redom (restartovanje racunara na dugme ili gasenje i paljenje istog) moze izazvati ostecenje Ploce,Memorije,Hard diska i na kraju Procesora.Uzrok tvog problema moze biti i pogresno podesen BIOS (pogresno flashovan ili ostecen software u njemu) ili greska u BIOS cipu (ostecen bios cip).Jos jedn uzrok moze biti i kvar na PCI slotu za neki od navedeni uredjaja.(graficka,zvucna, mrezna itd. Bez tacnih informacija o hardveru nemoze se detaljnije reci.)Moguce je i da je neki kondezator na ploci crko (pogledaj plocu jel ima naduvene kondezatore)
:: 4.Probaj sa cistim i proverenim windows XP operativnim sistemom koji radi kod drugih(Cist operativni sistem:Original disk sa operativnim sistemom GDE FAJLOVI NISU MENJANJI OD STRANE DRUGIH, znaci potrazi na netu kopiju tih original diskova, Windows 7 postoji na Microsoft sajtu da se skine u Enterprise verziji koja je indenticna Ultimate verziji, jedina razlika je u nacinu aktivacije, Enterprise se aktivira pomocu kljuca isto kao i XP, Ultimate se aktivira preko neta ili telefonom.
:: @gilopile jdino ti ovde citas kompletan post ostali se trude da se prave pametni i gledaju u pasulj ili da ubodu ko corava koka zrno
:: :: Instaliram windows,drajvere,par programa i td..
:: :: Posle par restarta desi se da mi windows izgubi style,drajvere za zvuk,ne mogu da se nakacim na net..
:: :: To se desava i sa sedmicom i sa vistom,samo sto vistu restartujem par puta i uspem da je podignem
ICEsd @ imarkovic 30.06.2010. 07:18 #226675

broj poruka: 2158

100 % tacno nego sam hteo da skrenem paznju da se ne pise pre nego sto se procita ceo post bar 1 ako nista drugo, ovo ispade ljudi pisu svasta po navici samo da bi pisali ili vezbali kucanje.
imarkovic Re: @ imarkovic 30.06.2010. 08:22 #226681

e, za to si u pravu.

:: 100 % tacno nego sam hteo da skrenem paznju da se ne pise pre nego sto se procita ceo post bar 1 ako nista drugo, ovo ispade ljudi pisu svasta po navici samo da bi pisali ili vezbali kucanje.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs