Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
XP mini, performance edition keyboard layout serbian cyilic, latin
STRANA 1 OD 1
Jebivetar XP mini, performance edition keyboard layout serbian cyilic, latin 14.06.2010. 00:03 T27469

status: user
broj poruka: 2386
Nashao sam i instalirao neku xp mini verziju na kojoj radi office 2003, internet, uglavnom sve shto mi treba osim jezika za unos cirilice i latinice.
Kako to da odradim i zna li neko verziju xp-a kod koga nije izbachen language bar i keyboard layout a da je tvikovan da radi na starim mashinama?

http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jpg
ko nema u vuglu, ima u guglu
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic Evo 14.06.2010. 00:12 #222513

broj poruka: 9006
Skinuo si english only verziju, postoji i performance edition multilanguage, to ti treba

Ako li neće da prikaže language bar na taskbaru fali mu ovaj fajlić u system32 folderu, ekstraktuj ga, restartuj i pojaviće se
http://www.mediafire.com/?imm05jgyytz

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

Jebivetar Hvala Raic 14.06.2010. 00:46 #222514

napredujemo ali josh neshto treba da se uradi.
Ubacio sam ctfmon.exe u system32 ali nece da se pokrene dok se ne ubaci i msutb.dll. Sada sam dodao cirilicu i latinicu ali ne mogu da postavim na task bar da mogu da menjam jezike. Ono shto verovatno treba da se uradi je da se chekira box `show text labels on the taskbar` koji se nalazi u language bar settings.
Taj box je `zamagljen` i ne moze da se menja, kako to da ispravim?

tortojed Prvo otvoris `languages`, pa `details`, pa `advanced`. Tu cekiras 14.06.2010. 05:23 #222530

broj poruka: 10999

`extend support...`. Zatim se vratis `korak unazad` (`settings`) i u okviru `language bar` cekiras gornju stavku i trecu odozgo...

VMARC A jel ti radi levi 14.06.2010. 08:03 #222534

broj poruka: 9425
Shift+CTRL precica?

Bayerische Motoren Werke

srdoch Re: A jel ti radi levi 14.06.2010. 09:21 #222540

broj poruka: 1260
Pa zar nije Alt+Shift?

:: Shift+CTRL precica
::
:: Bayerische Motoren Werk
VMARC Re: Re: A jel ti radi levi 14.06.2010. 11:48 #222558

broj poruka: 9425
Da, da, Alt+Shift, moja greska.

Bayerische Motoren Werke

:: Pa zar nije Alt+Shift
:: :: Shift+CTRL precica
:: ::
:: :: Bayerische Motoren Werk
gilopile Re: Prvo otvoris `languages`, pa `details`, pa `advanced`. Tu cekiras 14.06.2010. 12:02 #222564

broj poruka: 9459
Evo ja cu da odgovorim umesto jebivetra,jer koristim tiny win,verovatno isti kao i on.

Nece,evo i shoot:

http://img97.imageshack.us/img97/1874/21755868.jpg

http://img811.imageshack.us/img811/7540/16368361.jpg

Ne rade ni precice.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: `extend support...`. Zatim se vratis `korak unazad` (`settings`) i u okviru `language bar` cekiras gornju stavku i trecu odozgo..
imarkovic >> 14.06.2010. 12:10 #222566

broj poruka: 19008
a da vi ljudi stavite normalan windows, ionako nisu neke drasticne razlike oko zauzeca rama, nemoguce da imate toliko slabe konfe, da bas MORA tiny...?

gilopile Re: >> 14.06.2010. 12:17 #222567

Za jebivetra ne znam,ali ja sam trenutno na krsu sa 128+64+32mb rama i athlonu 2000+ i normalan win mi ostavi 10-ak mb za rad,a tiny koji koristim iskljucivo za net,nekih 80mb,pa sad vidi.Inace sve normalno radi,bar sto se tice multimedije,za ostalo ne mogu da garantujem da radi.

:: a da vi ljudi stavite normalan windows, ionako nisu neke drasticne razlike oko zauzeca rama, nemoguce da imate toliko slabe konfe, da bas MORA tiny...
raic Teraj ti markoni full windows kolko god oćeš 14.06.2010. 12:18 #222569

Ostavi nas entuzijaste da se zajebavamo a kakvo je vreme ovih dana ovo ti je sam go entuzijasta do golog entuzijaste.

Jebivetar Re: >> 14.06.2010. 12:19 #222570

Vidi ovako, ova verzija troshi oko 46 rama kada se instalira OS, radi internet, instalirao sam office 2003 shto na nekin tiny verzijama nije moglo. Radi kao zmaj sa Duron 850 i 320mb rama Samo me taj keyboard layout napati i zbog toga sam nashao drugu verziju gde radi ali troshi duplo vishe kad se installira OS bez programa u pozadini.
Ne mogu da verujem da Avira free troshi oko 90mb rama! Na mojoj mashini i ne gledam jer ima dosta rama, tek sada sam video.
Hvala svima.

:: a da vi ljudi stavite normalan windows, ionako nisu neke drasticne razlike oko zauzeca rama, nemoguce da imate toliko slabe konfe, da bas MORA tiny...
gilopile Re: Re: >> 14.06.2010. 12:23 #222572

320Mb rama?Ima se moze se...hehehe.Vidio bih te sa 224.

:: Vidi ovako, ova verzija troshi oko 46 rama kada se instalira OS, radi internet, instalirao sam office 2003 shto na nekin tiny verzijama nije moglo. Radi kao zmaj sa Duron 850 i 320mb rama Samo me taj keyboard layout napati i zbog toga sam nashao drugu verziju gde radi ali troshi duplo vishe kad se installira OS bez programa u pozadini
:: Ne mogu da verujem da Avira free troshi oko 90mb rama! Na mojoj mashini i ne gledam jer ima dosta rama, tek sada sam video
:: Hvala svima
:: http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jp
:: ko nema u vuglu, ima u guglu
:: :: a da vi ljudi stavite normalan windows, ionako nisu neke drasticne razlike oko zauzeca rama, nemoguce da imate toliko slabe konfe, da bas MORA tiny...
imarkovic Re: Teraj ti markoni full windows kolko god oćeš 14.06.2010. 12:29 #222576

au, sto ste vi zaebani, ja vas potcenio :P
ja sam se neko vreme bas cimao, cimao, da namesti taj serbian layout, citao po netu, postavljao po forumima, skidao razlicite verzije tiny, performance, mini verzija XP-a (ima ih stvarno milion) i ni sa jednom verzijom nisam uspeo da namestim taj layout, i na kraju sam batalio i stavio regularan XP, pa nek radi kako-tako, a za sve ostale varijante, gde mi nije bilo bitno, stavljao sam tiny, ili performance (mada taj performance isto zauzima memorije kao obican xp), uspem da stavim recimo latinicu, plus specijalan programcic, koji pretvara tekst iz latinice u cirilicu i ja mislim obrnuto, i to vrlo efikasno...tako da, probajte taj programcic, po meni je mnogo lakse...
eve ga: http://bit.ly/dcbjSc

:: Ostavi nas entuzijaste da se zajebavamo a kakvo je vreme ovih dana ovo ti je sam go entuzijasta do golog entuzijaste
:: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

Jebivetar Re: Re: Re: >> 14.06.2010. 12:29 #222577

Shiroko buraz, samo procesor ne moze da mi hendluje toliku kolichinu rama, moracu da mu otkljucham shesto jezgro i overklokujem. Sad me zeza vrucina inache bih ga naterao na 2.0ghz, treba da kupim vodeno hladjenje. Shta mislish o toj investiciji, mislim da ce se isplatiti. Posle ce tiny da leti.

:: 320Mb rama?Ima se moze se...hehehe.Vidio bih te sa 224
:: (c) 1982 Sinclair research Ltd
gilopile Re: Re: Re: Re: >> 14.06.2010. 12:48 #222580

Pa to je vec ozbiljan Over clock.Sta da ti kazem...sada se mogu naci solidna vodena hladjenja za nekih bednih 250+e,a jesi li razmisljao o tecnom azotu?:)

Posle toga ima tiny da leti,a i folderi ima da se otvaraju jednim i po` klikom,ako ne i brze:)

:: Shiroko buraz, samo procesor ne moze da mi hendluje toliku kolichinu rama, moracu da mu otkljucham shesto jezgro i overklokujem. Sad me zeza vrucina inache bih ga naterao na 2.0ghz, treba da kupim vodeno hladjenje. Shta mislish o toj investiciji, mislim da ce se isplatiti. Posle ce tiny da leti
:: :: 320Mb rama?Ima se moze se...hehehe.Vidio bih te sa 224
:: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd
raic Ne znam otkud toliki problemi 14.06.2010. 13:20 #222586

Nainstalirao sam se tih tiny i performa windojsa i može u svakom od njih da se namesti i latinica/ćirilica i language bar.

A i valja da se instaliraju te očerupane verzije, rade kao full ili bolje a zašto da gajim u sistemu stvari koje mi trebaju taman koliko još jedno slepo crevo.

Tiny7 koji staje na 1 običan cd radi ko zmaj gde god sam ga montirao, oslobođen maksimalno đubreta koje nikom ne treba, uzima memorije ko normalan xp a nisam primetio da mu bilo šta fali. Ne znam samo šta ću da radim kad nabavim još memorije pa budem morao na 64bit, lik pravi samo 32bit verziju zasad.

imarkovic Re: Ne znam otkud toliki problemi 14.06.2010. 13:26 #222589

na win7 Tiny nece da se instalira GTA4 i morao sam decku da instaliram FULL, tek onda je proradilo, to je samo jedna igra, ali ne zna se sta sve fali, tako da...koliko se isplati?

:: Nainstalirao sam se tih tiny i performa windojsa i može u svakom od njih da se namesti i latinica/ćirilica i language bar
:: A i valja da se instaliraju te očerupane verzije, rade kao full ili bolje a zašto da gajim u sistemu stvari koje mi trebaju taman koliko još jedno slepo crevo
:: Tiny7 koji staje na 1 običan cd radi ko zmaj gde god sam ga montirao, oslobođen maksimalno đubreta koje nikom ne treba, uzima memorije ko normalan xp a nisam primetio da mu bilo šta fali. Ne znam samo šta ću da radim kad nabavim još memorije pa budem morao na 64bit, lik pravi samo 32bit verziju zasad

raic re 14.06.2010. 13:28 #222591

GTA4 proban na tiny7 kod komše i radi, možda je nešto drugo bilo u pitanju. Lično koristim tiny7 kod mene i kod sestre otkad je izašao i nisam još nabasao da nešto neće, možda ga je samo poterao maler.

Jebivetar Re: Ne znam otkud toliki problemi 14.06.2010. 13:41 #222593

Nisam siguran da moze na svakom. Daj mi xp tiny, performance, mini... koji zauzima 46mb rama a da moze da se namesti latinica i cirilica i language bar. Za sada sam nashao verziju koja zauzima 80tak, ali mi to mnogo, a ova sa 46mb mi ne da language bar, sve ostalo shto mi treba radi.
Sve je to shit kada pogledash, ako otvorish Operu i surfujesh sa vishe otvorenih tabova ni XP ultra tiny nece pomoci.

:: Nainstalirao sam se tih tiny i performa windojsa i može u svakom od njih da se namesti i latinica/ćirilica i language bar

gilopile Re: Re: Ne znam otkud toliki problemi 14.06.2010. 13:57 #222595

Moze se opera podesiti da trosi manje resursa,ima da se izgugla razna podesavanja.
Pokusaj sa ovim,stavi neki minimum Mb:

http://img294.imageshack.us/img294/8995/79316429.jpg

Odcekiraj smoot scrolling:

http://img808.imageshack.us/img808/1903/34519737.jpg

Podesi skin na native...
Sa ovim podesavanjima ipak nesto bolje radi na ovim konzervama:)

:: Nisam siguran da moze na svakom. Daj mi xp tiny, performance, mini... koji zauzima 46mb rama a da moze da se namesti latinica i cirilica i language bar. Za sada sam nashao verziju koja zauzima 80tak, ali mi to mnogo, a ova sa 46mb mi ne da language bar, sve ostalo shto mi treba radi
:: Sve je to shit kada pogledash, ako otvorish Operu i surfujesh sa vishe otvorenih tabova ni XP ultra tiny nece pomoci
:: :: Nainstalirao sam se tih tiny i performa windojsa i može u svakom od njih da se namesti i latinica/ćirilica i language bar
:: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs