Kako se zove i kako se pravi disk da je na njemu narezan, instaliran XP? Trebao bi mi da ga koristim kao sistem na rachunarima kojima je pao sistem instaliran na hardu, da ne bih morao da prebacujem hard na drugi komp, vec ono shto je ostalo od slika i koje chega na C particiji da prebacim na D i dignem sistem posle normalno. Neki ljudi se nikada nece nauchiti da sve podese da im se download skuplja na D ili E... ili sami da kopiraju na druga mesta, da ne ostavljaju na C i neprave tako probleme. Najvishe volim kad komsha na desktop svog laptopa ostavi 20gb kojeshtarija pa kad upali laptop treba mu 5minuta da podigne sistem jer na sve to uvek je tu i Kaspersky. Refresh desktopa traje par sekundi. Debil, aaa...
Ovo sto rece Bax, s` tim sto ti za potrebe koje si naveo i ne treba
09.06.2010. 00:55
status: user broj poruka: 10999
sam XP butovan sa Hiren`s-a. Dovoljan ti je i file manager tipa Volkov commander koji se nalazi na istom. Pomocu njega mozes da ostvaris uvid u stanje foldera/fajlova na hardu i da obrises/preimenujes/presnimis sve sto ti treba na drugi disk/particiju...
Nisam bas odusevljen s tim live XP-om,bas kada mi je najvise trebao uvek bi me izneverio sa raznim nepotrzanim harverom,pa samim tim i nemogucnoscu podizanja sistema.
@Jebivetar: Bez laptopa+programi+ata i sata rek se ne izlazi na teren,ma ni pred kapiju:)
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: Imaš na novijim verzijama 9+ Hiren`s Boot CD-a potpuno funkcionalan Windows XP Live :: :: **************************** :: Besposlen pop i goveda krsti... :: ::
Cak ima ugasena jezgra, zapravo obraca se samo jednom jezgru procesora...ne sluzi ama bas nicemu jer niti ima drivere niti podignute bitnije servise, ne mozes nista na njemu da uradis, makar da mozes da testiras masinu, jedino da kucas u Notepadu. Knoppix je odlican, a ima i drugih Live distribucija, mislim da je Ubuntu najkompletniji sa DVDa
:: Nit se bez Ccleaner-a ide u wc: :: :: http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jp :: ko nema u vuglu, ima u guglu :: :: :: @Jebivetar: Bez laptopa+programi+ata i sata rek se ne izlazi na teren,ma ni pred kapiju: :: :: :: :: :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd ::
Da ne dužim dalje, za ono što je Jebivetar pitao, ovaj Mini XP je savršen. Za Linux Live distribucijom, ovde potrebe nema (iako sam je gore u drugom odgovoru naveo kao jedno od rešenja). Ko ne shvata poentu, neka se upuca. Jednostavna i svima poznata alatka (XP) koja korektno radi, za sve ono gore što sam nabrojao.... + kompletan Hiren`s izbor aplikacija kroz HBCD meni, u kome, svi znamo, ima jednostavno SVE.
U stvari, ne najbolje je bootuje 64-bitnu Fedoru, najnoviju, da mu vidi svih 24 GB RAM-a i 12 procesora da iskopira bez štucanja fajlove sa diska na disk / particiju.
***************************** Besposlen pop i goveda krsti...
Niko nista nije kritikovao vec izneo svoje stavove. Nece naci RAID ako je neki specifican kontroler, grafika, zvuk i ostalo odpada za neki iole ozbiljniji dalji rad (ako je nekome to namera)...sto se tice kopiranja, tacno je da ne treba da vidi 4+ GB RAM niti vise od 1 CPUa...ako nema RAID niz na nekom od egzoticnih kotrolera puko kopiranje ce obaviti bilo koji OS ili File Manager koji podrzava FAT32/NTFS i USB standard. To ce raditi prilicno korektno. Ali nista dalje od toga...tacno je da ce to Jebivetru odraditi posao :)
D E M I G O D
:: :: Uh, da vidimo šta kažu kritičari.....hm....više jezgara za kopiranje fajlova (potreba iz originalnog pitanja).....da vrlo neophodno :: :: Dalje...dva screen shota koja pokazuju da ovaj MINI LIVE XP ima sve što je potrebno da se nešto skloni, raspakuje, preformatira, bekapuje, sve particije se vide, RAID nizovi, eSATA disk, FireWire i USB disk :: http://img265.imageshack.us/img265/5400/09062010135.jp :: http://img121.imageshack.us/img121/254/09062010134.jp :: :: Da ne dužim dalje, za ono što je Jebivetar pitao, ovaj Mini XP je savršen. Za Linux Live distribucijom, ovde potrebe nema (iako sam je gore u drugom odgovoru naveo kao jedno od rešenja). Ko ne shvata poentu, neka se upuca. Jednostavna i svima poznata alatka (XP) koja korektno radi, za sve ono gore što sam nabrojao.... + kompletan Hiren`s izbor aplikacija kroz HBCD meni, u kome, svi znamo, ima jednostavno SVE :: :: U stvari, ne najbolje je bootuje 64-bitnu Fedoru, najnoviju, da u vidi svih 24 GB RAM-a i 12 procesora da iskopira fajlove sa diska na disk :: :: **************************** :: Besposlen pop i goveda krsti... :: ::
Uvek nudim najjednostavnije rešenje. Svi znaju kako da dođu do hiren`s-a, kako se bootuje, svi poznaju XP i njegove rutinske copy-paste komande, njegov Disk Management sistem itd.
Linux Ubuntu, iako sjajan, ne možeš da preporučiš nekom na prvu loptu.....ko god je koristio računar zna za Windows interfejs, a Linux, bez obzira što je suština korišćenja ista, ne zna svako, a naročito mu se ne obrazuje u trenutku kad trebaju neki podaci da se sklone, bekapujuitd....
@Jebivetar Ako poznaješ Ubuntu, bootuj na primer 9.10 sa Unetbootin-om, napravi Ubuntu Live USB ....i ja bi tako uradio.
niti usb pomagala. Dovoljno je samo cd sa tim xp live da prekopiram par stvari shto ostane na C particiji. Kada bude trebalo neshto vishe znam kome da se obratim za savet. Za ove trojke i chetvorke shto ponekad sredim stvarno nema potrebe za 64-bit Fedorom :)
korista je minxp, sto se tice spasavanja podataka pogotovu, ima jos milion i programa i nacina da se to odradi ali ovo je poprilicno pojednostavljeno, u slucaju da puca kopiranje siguran zakljucak, crkao hdd
o knoppix i gnoppix su na istu foru tako da je medju njima cak najbolji bart pe
Eternity has cried for a legend, and with it the curse of time was born By Warcraft `Curse of time`
Ja ga koristim već neko vreme, vrši mi posao, no sam izgrebo CD pa moram da pravim drugi. Dal da prelazim na nešto drugo ili da ostanem na miniPE(kako se pokazao u radu u odnosu na druge disk boot osove)? support normality
:: Valja li čemu miniPE :: :: Ja ga koristim već neko vreme, vrši mi posao, no sam izgrebo CD pa moram da pravim drugi. Dal da prelazim na nešto drugo ili da ostanem na miniPE(kako se pokazao u radu u odnosu na druge disk boot osove) :: support normalit :: ::
:: :: Ako je to ova ili slična verzija, samo obrati pažnju da li ima sve što ti treba od pratećih alata i to je to :: :: http://www.son.web.id/2007/03/14/windows-xp-minipextv2k50903 :: :: **************************** :: Besposlen pop i goveda krsti... :: :: :: Valja li čemu miniPE :: :: :: :: Ja ga koristim već neko vreme, vrši mi posao, no sam izgrebo CD pa moram da pravim drugi. Dal da prelazim na nešto drugo ili da ostanem na miniPE(kako se pokazao u radu u odnosu na druge disk boot osove) :: :: support normalit :: :: :: ::
XP lite je na Hirens cd, XP miniPe je instaliran na cd kao i lite. E sad, kucao sam na warezu i katzu da nadjem xp miniPE ali mi daje osakacene verzije XP-a koje se instaliraju na hard disk. Dajte link za taj XP miniPE, najnoviji.
Pozdrav Ja imam neki prastari miniPE-XT, radi ali ne mogu da otvorim pola stranica na netu, naprimer nijedan mail itd.....Drug je pokusao da mi skine sa neta neki noviji ali nijedan ne radi. Gde ima da se kupi takav cd, ili ako nema da li bi mi neko od vas prodao jedan?
MiniPE XP ima na Hiren`s boot cd 10.6 a ako hocesh mini XP koji se instalira, evo verzije koju sam nashao a da rade sve potrebnije stvari kao shto su office, internet ... Zauzima manje od 1gb na hard disku i skoro 50mb RAM-a. Sa Avastom zauzima oko 80mb a sa Avira oko 130mb. http://goo.gl/3C0z Prvo skinite drajvere za vashu grafichku kartu, mreznu kartu, zvuchnu kartu...
:: Pozdra :: Ja imam neki prastari miniPE-XT, radi ali ne mogu da otvorim pola stranica na netu, naprimer nijedan mail itd.....Drug je pokusao da mi skine sa neta neki noviji ali nijedan ne radi :: Gde ima da se kupi takav cd, ili ako nema da li bi mi neko od vas prodao jedan? :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.