OK, Remove WAT je očigledno odličan način ali nije i savršen.
Savršen način aktivacije bilo kog Windows-a bi bio onaj način koji ne menja niti jedan Microsoft-ov originalni fajl na hard disku a uspešno aktivira instalaciju i omogućava ti on-line update.
Jedna varijanta je modifikacija BIOS-a matične ploče. Dokazan metod i više ne tako opasan. Pomenuti My Digital Life forum ima celo poglavlje o tome i hiljade hiljade potvrđenih uspešnih aktivacija. Modifikovanje BIOS-a matične ploče može biti opasno po samu ploču tako da ovaj metod i nije baš za svakog ali je sa druge strane prilično efikasan.
Najbliže moguće savršenom je aktivacija pomoću intel mrežne kartice. Svi fajlovi na hard disku ostaju apsolutno nedirnuti. BIOS matične ploče u potpunosti nepromenjen. Ono što se tvikuje je BIOS mrežne kartice. Mrežna kartica mora da bude originalni intel i naravno da ima BIOS čip na sebi. Takve kartice sam kupovao na Limundu za par stotina dinara. Metod sam lično probao na desetak računara i jednostavno je dobro. Trenutno ga koristim u svim svojim računarima. Stvar je takođe sa pomenutog My Digital Life foruma a evo i linka:
Ovaj način nije privukao previše pažnje ali je zaista do jaja. Znači aktivacija i provereno verifikacija posle instaliranja tog za sad po izboru apdejta.
Očigledno je ljudima mnogo lakše da pokrenu neki od aktivatora, Next, Reboot i gotovo. Međutim svaka od tih varijanti menja originalne Microsoft fajlove a Microsoft da hoće sve takve aktivacije može da otkaže. U svakom slučaju treba biti sperman na alternativni način aktivacije svoje nelegalne kopije Windows-a. Kritične tačke su svakako servis pakovi kada Microsoft lako može da ubaci detekciju raznoraznih načina aktivacije. Tada su varijante koje menjaju Microsoftove fajlove najizloženije.
@Daum: Taj apdejt je još uvek opcioni odnosno po izboru korisnika. U vreme kada sam ga izazivao nije mi ni bio ponuđen prilikom on-line update-a. Našao sam ga nekako, instalirao i kasnije preko interneta stigao do stranice gde mi pisalo da mi je kopija Windows-a verifikovana. Neće on odmah da pokrene tu proceduru verifikovanja već se ubaci u šeduler pa se posle nekog vremena odradi svoje. Bitno je da se na kraju cele procedure stigne do potvrde da je sa kopijom sve OK. Još jedna napomena, proces ove potvrde će biti automacki opet pokretan svakih 180 dana ili tako nešto.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.