Od pre par dana imam problem, da se ucitavanje WinXP-a odvija normalno do trenutka kad treba da se prikazu ikonice u systray-u. Onda pocinje kocenje, baljenje, zaglavljivanje. Svu memoriju (1GB) nesto pozdere - task manager prikazuje da je sva fizicka memorija zauzeta, ali medju servisima nema junaka sa preko 40MB. odnosno ukupno zauzece memorije je oko 300-400 MB, na sta se posle gubljenja od par minuta i vrati zauzetost memorije. Od tog momenta na dalje komp opet funkcionise relativno normalno.
Moja pretpostavka je ovo zauzece memorije da ga ubije. Pitanje je kako naci sta konkretno zdere memoriju u tom nekom trenutku ucitavanja Windowsa?
KIS je na racunaru (licenciran), stavio Spybot i nista ne nalaze niti jedan niti drugi.
U Pitanju je KIS. Sto se cudis? Imas samo 1 GB memorije i sigurno si izvrsio update KIS-a. Nakon toga, prilikom startovanja sistema KIS uzima do 1.6 GB memorije, tako da koristi i HDD dok se dize. U situacijama cak gdje imas i 8GB KIS zna da uzme i 5.6 GB. To je nista cudno za KIS. Mozda bi ti malo pomoglo, ako bi deinstalirao Spybot, jer KIS nevoli da radi u saradnji sa drugim programima. Ako nisi zadovoljan odgovorom, instaliraj RegRun Reanimator 6.9.6.90 - kao UnHackMe, a besplatan ! U njemu mozes da vidis sta se sve desava, a moraces da ukljucis i Partizan, cisto da pogleda da li nesto od procesa se startuje sa sistemom, pored KIS-a, a da nije pozeljno. Samo da znas prvi put ce malo duze, nego obicno, biti potrebno da se podigne sistem, a poslije toga nemoj brisati procese koji su oznaceni zutim i crvenim bojama, nego ih postuj ovde, pa da vidimo sta ti ubija sistem. Znaci, samo zute, bledozute i crvene procese. operator
probaj nesto od free antivirusa ...ja necu da se gubim ,ali sam stvarno probao svasta od antivirusa ina kraju svaki jednom zakaze ...posle toga sam jednostavno odustao od potrage za najboljim `ultimativnim` antivirus programom i instalirao ovaj novi avast free v5 i evo ga treci mesec komp radi odlicno ...imao sam i zone alarm firewall ali se bas taj deo kod welcome screena i pokazivanja ikonca sa zone alarmom prodizio sa 5 sekundi na 2 minuta ,a nikakvu specijalnu zastitu nisam dobijao ,osim smaranja za svaki program koji pokrenem moram dopustim ili ne dopustim konekciju ...inace isto imam xp pro (sp3) ali i 3gb rama (imao sam i ja 1gb ,druga 2 gb sam kupio samo zbog win 7 ,da bi ga skinuo sa kompa posle mesec dana) pa mi sistem retko kad u idle predje 600mb ( imam dosta programa instaliranih i dosta procesa) obicno je na 400max ...
moja ti je preporuka da probas neki od freeantivirusa ili eventualno aviru premium security suite saserijal kljucem ,imas redovan update ,malo zauzece rama i procesora ...e sad ,kazes da ti je kis licenciran ...jer si platio licencu ili menjas kljuceve ? ako si platio ,onda ne znam sta da ti kazem ,kupi jos koji gb rama ,ako menjas kljuceve ,onda probaj nesto iz free asortimana ,neces da propadnes
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.