Da li je neko od iskusnih klokera raspolozen da mi pojasni (ukoliko zna konkretan odgovor) u cemu je razlika izmedju pomenutih OS? Zanima me koliko je rama potrebno za optimalne performanse za jedan ili drugi? Nadjoh neku staru temu ali nije bilo neke price u njoj o tome..
Meni je logicnije da su mozda bufferi rekonfigurisani na 64bit duzinu kodne reci ili slicno, pa to mozda oduzima sistemske memorije..?
Pozdrav.
Thermaltake Bach Vx PSU Chieftec 550W ASUS P7P55D Intel Core i5 750@2.66 Ghz Thermaltake Max Orb Kingston Hyper-x 2x1 GB@1800 Mhz Sapphire ATI Rareon HD4890 Vapor
To je dosta slicno. Ja koliko znam 32 bitni sistem (x86) podrzava 2 na 32 rama, a 64 bitni 2 na 64 ram-a u bajtima. E sad koliko rama je potrebno da bi radili, ja ti kazem da ti je 2gb sasvim dovoljno za igrice i za net, ako se vec bavis necim ozbiljnijim treba ti vise rama. X86 sistem podrzava 3.25 GB rama, a X64 podrzava mnogo GB rama :). I 32 bitni programi rade na 64 bitnom sistemu. Brzina je ista, moj savet predji na x64 sistem. Detaljnije :
32bit uzimaš ako imaš manje od 4gb rama, 64 ako imaš 4 ili više i to je to. 64bit stvarno i uzima malo više rama ali ako se rukovodiš ovim gore to ti nije neki problem.
Hm, da. 64bit je lečka manje kompatibilan al uglavnom ništa ozbiljno, pretežno egzotika.
U majku mu, što se sad osećam kao iskusni klokan... ovaj kloker.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Moja kofiguracija je potpisana, a vec neko vreme koristim x64, pa me zanima da li nesto mogu dobiti u performansama, pretezno je interesovanje u oblasti igara..
`The original specification was created by AMD, and has been implemented by AMD, Intel, VIA, and others. `
..hehe, lepo je znati ovaj podatak : ). Javite ovo Obradmi-u : ))
Pozdrav.
Thermaltake Bach Vx PSU Chieftec 550W ASUS P7P55D Intel Core i5 750@2.66 Ghz Thermaltake Max Orb Kingston Hyper-x 2x1 GB@1800 Mhz Sapphire ATI Rareon HD4890 Vapor
:: :: Nemoguće je dati preporuke nekome za koga ne znamo čime se bavi na računaru i koja je konfiguracija u pitanju :: :: Oba imaju svoje prednosti i mane :: ::
Ok, za igre i sa 2 GB RAM-a, drži se 32-bitne verzije Windows-a 7.
:: Moja kofiguracija je potpisana, a vec neko vreme koristim x64, pa me zanima da li nesto mogu dobiti u performansama, pretezno je interesovanje u oblasti igara.. :: :: `The original specification was created by AMD, and has been implemented by AMD, Intel, VIA, and others. :: :: ..hehe, lepo je znati ovaj podatak : ). Javite ovo Obradmi-u : ) :: :: Pozdrav. :: :: Thermaltake Bach Vx :: PSU Chieftec 550W :: ASUS P7P55D :: Intel Core i5 750@2.66 Ghz :: Thermaltake Max Orb :: Kingston Hyper-x 2x1 GB@1800 Mhz :: Sapphire ATI Rareon HD4890 Vapo :: :: :: :: :: Nemoguće je dati preporuke nekome za koga ne znamo čime se bavi na računaru i koja je konfiguracija u pitanju :: :: :: :: Oba imaju svoje prednosti i mane :: :: :: ::
Hehehh... jel mi verujes da sam pokusao 20 puta, ali jednostavno ovaj interfejs to ne prihvata. Ne znam o cemu se radi jbt. Ispravim, sacuvam promene i opet isto.
Pozdrav.
Thermaltake Bach Vx PSU Chieftec 550W ASUS P7P55D Intel Core i5 750@2.66 Ghz Thermaltake Max Orb Kingston Hyper-x 2x1 GB@1800 Mhz Sapphire ATI Rareon HD4890 Vapor-X
:: Ispravi samo taj potpis. Greota je da naziv jedne takva karte bude pogrešno napisan :: :: :: Phenom II X3 720BE (X4 B20 @ 3GHz :: Gigabyte GA-MA790X-UD3 :: Kingston HyperX 4GB DDR2 106 :: Samsung F3 HD502HJ & WD5000AAK :: Gigabyte GV-R487D5-1G :: Creative X-Fi Xtreme Audio PCI :: CM Storm Sniper AMD Editio :: Chieftec CFT-650-14C :: ::
:: Hehehh... jel mi verujes da sam pokusao 20 puta, ali jednostavno ovaj interfejs to ne prihvata. Ne znam o cemu se radi jbt. Ispravim, sacuvam promene i opet isto :: :: Pozdrav. :: :: Thermaltake Bach Vx :: PSU Chieftec 550W :: ASUS P7P55D :: Intel Core i5 750@2.66 Ghz :: Thermaltake Max Orb :: Kingston Hyper-x 2x1 GB@1800 Mhz :: Sapphire ATI Rareon HD4890 Vapor-X :: :: :: Ispravi samo taj potpis. Greota je da naziv jedne takva karte bude pogrešno napisan :: :: :: :: :: :: Phenom II X3 720BE (X4 B20 @ 3GHz :: :: Gigabyte GA-MA790X-UD3 :: :: Kingston HyperX 4GB DDR2 106 :: :: Samsung F3 HD502HJ & WD5000AAK :: :: Gigabyte GV-R487D5-1G :: :: Creative X-Fi Xtreme Audio PCI :: :: CM Storm Sniper AMD Editio :: :: Chieftec CFT-650-14C :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.