treba da sredim komp retardiranoj koleginici po n-ti put. znaci da ne moze da pokrene ni jedan install, da ne moze da otvori ctrl panel, da moze samo da startuje film, igre, skyp i ffox. da, i open/save u ofisu. jednostavno, da ne moze nista da sjebe. os-xp ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Takvo ograničenje u windows xp ne daje čak ni guest nalog, ali je vrlo blizu tome. Mislim da je dovoljno za to što želiš. Ako ti treba stvarno sve što si nabrojao, moraćeš da koristiš third party programsko rešenje tipa za kontrolu klinaca ili podešavanje windowsa (u stvari registra..) koji u biti svi rade isto samo je pitanje šta ti je lakše da prokljuviš i usvojiš... Jednostavno koristi Acronis, sebe rešiš glavobolje, nju kazniš gubitkom podataka i sve super. Pa ko više izdrži, a, ako je nateraš da sama donese skalameriju i slične `na noge` metode, da ne kažem i naplaćivanje pošto sam ja zaključio da je to najefikasnije kad ti neko dosadi, garantujem ti da će Acronis da izdrži duže i da će dotična da poklekne: ili će da nauči, ili će da plati nekom drugom....
Možda nisam bio baš precizan: napravio joj guest nalog bez korisničkog, administratorski ionako imaš sakriven, napravi sliku sistema sa Acronis True Image, i onda, kada upadne u gowna, ti vrati sliku za nekih 12 minuta, koliko je potrebno da se spremi i posrče kafa i to je to. Ona će da pogubi sve slike, mjuzu i šta ti ja znam šta skuplja sa net-a u međuvremenu (realno - crap) ili slike sa digitalca i maturske, što je veći problem.... ali to je cena nerazmišljanja. Za neke ljude, a mnogo ih je ovde na forumu takvih - newbia sa psihom psa lutalice: dođu, ponjuše, i OBAVEZNO se ispišaju po tome, i onda odu. Ako ima šta da se ćapne, oni ćapnu, ako ih neko napraši, oni glasno laju u odlasku i to je to.... tako i ta tvoja prijateljica, iako to svesno ne bi radila, ipak je ključno što ti daješ BESPLATNU pomoć, a u nas, neki kad je besplatno, imaju meru: jedu dok se ne useru. Tako da bi i ti na fin način, pokazao da se to ipak plaća: vremenom, ali, njenim....
ma skontao sam... nije losa ideja, to ce i da bude :) znaci svaki put kad bude: `ne mogu da udjem u internet` - donesi komp, pljas-pljas restore image pa nek se ceska... ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Što ne počneš da tražiš određene protivusluge za svoje usluge, kako god da odluči tebi dobro.
Tako sam ja nameštao nekom liku komp i klinci sa drugarima mu sve upropaste, sledeći put stavim ja guest akaunt i naravno napravim ključnu grešku - kažem tom liku šifru za admina. Naravno, klinci ga posle videli dok je kucao šifru...
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
znam ja jednog sto je takodje napravio kljucnu gresku, dao meni MSN! oces joj prosledim pa ti da joj radis sys maintenance?
______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: Što ne počneš da tražiš određene protivusluge za svoje usluge, kako god da odluči tebi dobro :: :: Tako sam ja nameštao nekom liku komp i klinci sa drugarima mu sve upropaste, sledeći put stavim ja guest akaunt i naravno napravim ključnu grešku - kažem tom liku šifru za admina. Naravno, klinci ga posle videli dok je kucao šifru.. :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.