Ajde ako ima neko ovu ploču i želi da učini dobro delo, treba samo da prekopira BIOS na flopi pa mi pošalje mejlom. Vraćam uslugu za uslugu. salemob manki gmail tacka com.
Inace BIOS je prolupao i trazi da se instalira novi sa diskete. Na internetu ne postoji BIOS za ovu plocu, sve sam prevrnuo, a jedino sto sam nasao je neki paket od 6 MB raznih BIOS-a za tu plocu ali nijedan nece da se instalira jer su beta verzije.
da li si siguran da nece da se instalira zbog toga sto je beta? mozda postoji nacin da ga nateras -/f ili tako nesto? ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Hvala svima na trudu, dobio sam 3 BIOS-a ali mi ploča prijavljuje sledeću grešku:
`The program file`s BIOS-lock string does not match with your system.`
Ne mogu ništa da kucam jer neće da diže sistem, odmah traži flopi sa BIOS-om. Stavio sam mu autoexec.bat sa komandama /f i slično ali na to ne reaguje.
Imate li još neku ideju?
IZMENA: Problem je rešen! U gomili onih BIOS-a od 6.4 MB nalazi se i onaj sa datumom kao što je upisan na samom čipu, probao sam taj i proradilo je! Posle sam ubacio preko sistemske diskete najnoviji program i sve je OK!
Eto, ako još neko bude imao sličan problem, neka pogleda datum na BIOS čipu.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.