Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Problem iz vedra neba...
STRANA 1 OD 1
MaliBaneBG Problem iz vedra neba... 19.05.2010. 13:55 T26888

status: user
broj poruka: 487
Upalim kompjuter, udje u Windows (XP SP3) i posto se cuje zvuk da je usao, prodje 2-3 seqnde i pljas. Zaqca, sve zivo...do sada radio normalno, juce nisam nista novo ubacivao pa da je do toga, apsolutno mi je nejasno...
Ovo pisem iz Safe Mode-a sa networkingom, tako radi...vadio sam RAM module pa sam produvavao, cisto radi reda ali problem je i dalje tu...
Inace konfa je:
Asus P5K
Intel E8400 default
Asus EN9600GT
Geil 2x1GB Black Dragon 1066 dual channel
WD 320 GB SATA (system)
Maxtor 160 GB ATA
Gigabyte P800GT (mislim da je ovo oznaka) TV kartica...mada nju cak ni ne koristim, nemam ni drajvere ubacene...
To bi bilo to...pomagajte molim vas...
==========
Kolac u tiganju?!?! NEMOGUCE!

BLEJA:)))
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Danijelk Mozda ta TV kartica pravi problem... 19.05.2010. 14:01 #215004

broj poruka: 1541
Jel ti ta TV kartica aktivna, mislim ubacena u plocu a nemas drajvere za nju instalirane? Ako je tako probaj ugasi komp, izvadi TV karticu, upali pa vidi jel i dalje isto...
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gliga79 Sistem 19.05.2010. 14:06 #215006

broj poruka: 4641
Odradi novu instalaciju XP-a

A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800
Thermaltake Soprano RS 200
Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
WD Caviar 640 Gb, AAKS
ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
MaliBaneBG Re: Mozda ta TV kartica pravi problem... 19.05.2010. 14:50 #215019

Pa ubacena je u plocu ali u zadnjih sta znam...mesec dana npr nije pravila probleme, sve je bilo OK...

@Gliga Jel da teram repair ili da ribam C u kompletu...?

==========

:: Jel ti ta TV kartica aktivna, mislim ubacena u plocu a nemas drajvere za nju instalirane? Ako je tako probaj ugasi komp, izvadi TV karticu, upali pa vidi jel i dalje isto...
bstaletic Probaj repair 19.05.2010. 14:52 #215020

broj poruka: 1889
Pa jbg ako ne prodje teraj format c:.

Fifteen minutes of being famous
A whole lifetime of being aimless

Mixx ih bre, pa sto odmah reinstall? 19.05.2010. 15:02 #215026

broj poruka: 2931
poskidaj sve komponente koje nisu kriticne, tv kartu, drugi hard, jednu memoriju pa vracaj jedno po jedno... reinstaliraj drivere za plocu, grafiku, zvuk... cim u safe modu oce da radi to se neki driver spuco 90%

gliga79 Nikako repair !!! 19.05.2010. 15:05 #215029

Odradi format i instaliraj novi sistem . Repair nije resenje. Ja imam lose iskustvo sa repair.
Odradi lepo sistem sa formatom i miran si duze vreme. Bolje ce i komp da ti funkcionise.
Najverovatnije ces problem da resis.
Sa repair, ne mora da znaci da ce da ti proradi!!!
Ne cupaj komponente bez veze. Nije drajver, vec ti je sistem ostecen 99% .
Postoji neki redosled kad komp ne radi kako treba, a to je ovaj koji sam ti predlozio. E sad na tebi je kako ces dalje da nastavis.

Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
WD Caviar 640 Gb, AAKS
MaliBaneBG Re: ih bre, pa sto odmah reinstall? 19.05.2010. 15:08 #215030

Samo u Safe Modu mogu da ih instaliram tako da cu odatle...ce da probamo pa ce da vidimo...mada kapiram da ako ne bude radilo ubrzo idem format C:/ pa odpocetka sve...

==========

:: poskidaj sve komponente koje nisu kriticne, tv kartu, drugi hard, jednu memoriju pa vracaj jedno po jedno... reinstaliraj drivere za plocu, grafiku, zvuk... cim u safe modu oce da radi to se neki driver spuco 90
:: _____________________________________________________________________
:: Chuck Noris is a pussy
::
Mixx Re: Nikako repair !!! 19.05.2010. 15:12 #215033

redosled da PRVO reinstaliras sistem? auuuu... a sta radis sa sistemima koji su godinama mukotrpno konfigurisani i koji jednostavno ne smeju da se reinstaliraju? koljes vola zbog snicle

:: Odradi format i instaliraj novi sistem . Repair nije resenje. Ja imam lose iskustvo sa repair
:: Odradi lepo sistem sa formatom i miran si duze vreme. Bolje ce i komp da ti funkcionise
:: Najverovatnije ces problem da resis
:: Sa repair, ne mora da znaci da ce da ti proradi!!
:: Ne cupaj komponente bez veze. Nije drajver, vec ti je sistem ostecen 99%
:: Postoji neki redosled kad komp ne radi kako treba, a to je ovaj koji sam ti predlozio. E sad na tebi je kako ces dalje da nastavis
:: A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800
:: Thermaltake Soprano RS 200
:: Intel Q6600. CM - TX3
:: Asus P5QL-E
:: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
:: WD Caviar 640 Gb, AAKS
:: ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
Danijelk Maxtor 160 GB ATA... 19.05.2010. 15:16 #215036

broj poruka: 1541

Izvadi tog Maxtora 160 GB ATA pa upali komp bez njega i vidi jel ce podici Windows normalno...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
strela75 Ako ne upali... 19.05.2010. 15:23 #215038

broj poruka: 1590
... test memorije, kao provera da vidis da je sve ok, pa onda trazi dalje.

Pogledaj teme o mojim problemima sa plocom ASUS P5Q SE (memorija isto BlackDragon na 1066MHz, samo 2x2GB) - za ne daj Boze situaciju.

Pozdrav.
gliga79 Mixx 19.05.2010. 15:23 #215039

Odmori malo. Ti sistemi o kojima ti pricas su kompletno BACK UP-ovani.
Da li si cuo za BACK UP??? U zavisnosti od vaznosti i azurnosti sistema, back up se radi nekad i svakodnevno(prave se azurne kopije). Naravno taj sistem je automatizovan i konstantno odradjuje ovu funkciju.
Cak i ja imam odradjen Back up, za 10 min dobijem novi sistem, sa svim programima.
imas temu ovde pa pogledaj kako sve funkcionise:
http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=17609&forid=27&katid=6

I kakva vam je to fora , da cim nece da podigne sistem, nesto je crklo i resava se problem od prilike(nagadjanjem). Kome se koja komponenta ne svidja, taj predlaze da se krene od nje(najverovatnije je to)???

Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
WD Caviar 640 Gb, AAKS
Mixx @gliga 19.05.2010. 15:45 #215057

gledaj ovako, sa sistema o kome ti pricam upravo ti kucam odgovor. kad samo pomislim sta bi se desilo kad bih morao samo Acid da reinstaliram, sve bi semplove zaboravio gde mu se nalaze, svi projecti bi mu propali... brrrr! eto jedan primer. onda ra workshop kome je nemoguce povratiti bekapovanu bazu posle reinstalacije, odbija da je procita, mora da se edituje baza koja se instalira sa programom IZ programa, znaci svaku promenu moras da provuces rucno, materijale, cene... dani i dani posla (plus sto bi verovatno neko dobio preko p... ovaj, plate)! ne sluze svima kompovi za igre, net i multimediju

gliga79 Re: @gliga 19.05.2010. 16:13 #215067

Vidi ovako, princip po kom funkcionise taj sistem , je diskutabilan. Da li ide preko HDD-a, preko Servera, mreze i sl???, u to ne ulazim. Back up mora da postoji. Ako ne postoji pitanje je zasto ne postoji. Mozda postoji neki drugi sistem, uglavnom repair-om ne moze vecito da se resava problem. Uostalom necu da pricam napamet kad nemam uvid u taj sistem.
Ja pricam za kucne racunare, covek ne pominje nikakav sistem da poseduje.
Cinjenice:
pomenuo da moze da otvori Safe mod, kroz isti moze da prebaci podatke ukoliko su ugrozeni, formatiranjem particije. Odradi sistem, pa ako se javlja identican problem ide dalje.
Glupo je cupati komponente napamet , ako je sistem ostecen.
Cisto gubljenje vremena.
Cim nesto ne funkcionise na ovaj nacin, ide se na reinstalaciju , jer nema svrhe cackati oko HW.
Ima jos jedna varijanta, to je Sistem Restore, ali namerno nisam pomenuo, jer nije toliko pouzdan, problem moze da se ponovi.

Milion slucajeva sam imao da nece da se podigne sistem, dodju i kazu pokvario se kompjuter???

Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
WD Caviar 640 Gb, AAKS
Mixx Re: Re: @gliga 19.05.2010. 17:05 #215087

pod `sistemom` sam mislio na OS, inace je prosecna desktop konfiguracija (dobro, 3 umrezena frakenstajna, ali svaki nezavisno radi kao klasican desk i jos po nesto).
da zanemarimo razglabanje, ne izvaljujem kako si dosao do zakljucka da je sistem ostecen i sta je uzrokovalo ostecenje? desavale su mi se milion puta slicne stvari pa se ispostavljalo da je ili otkazao hardver, ili se spucao driver, ili ga izeo virus... u svakom slucaju, uspevao sam da odrzim stari OS netaknut. e sad je pitanje koliko je kome cimanje reinstall? ako treba samo da se pregazi os, instaliraju driveri, winamp i COD i nije neki prob, zavrsi se za sat vremena (mada se obicno zaboravi na sejvove, bukmarke i sl, barem ja zaboravljam) ali ako je sistem pazljivo negovan vise meseci/godina, i ima sve sto ti padne na pamet, svaku alatkicu koju ni ne znas da imas dok ti ne zatreba, stotine pluginova, custom raspored svega zivog na koji si navikao (joj, rasplakacu se)... e onda je steta tek tako pregaziti sve to, a mozda jedan reinstall drivera resi problem

:: Vidi ovako, princip po kom funkcionise taj sistem , je diskutabilan. Da li ide preko HDD-a, preko Servera, mreze i sl???, u to ne ulazim. Back up mora da postoji. Ako ne postoji pitanje je zasto ne postoji. Mozda postoji neki drugi sistem, uglavnom repair-om ne moze vecito da se resava problem. Uostalom necu da pricam napamet kad nemam uvid u taj sistem
:: Ja pricam za kucne racunare, covek ne pominje nikakav sistem da poseduje
:: Cinjenice
:: pomenuo da moze da otvori Safe mod, kroz isti moze da prebaci podatke ukoliko su ugrozeni, formatiranjem particije. Odradi sistem, pa ako se javlja identican problem ide dalje
:: Glupo je cupati komponente napamet , ako je sistem ostecen.
:: Cisto gubljenje vremena
:: Cim nesto ne funkcionise na ovaj nacin, ide se na reinstalaciju , jer nema svrhe cackati oko HW
:: Ima jos jedna varijanta, to je Sistem Restore, ali namerno nisam pomenuo, jer nije toliko pouzdan, problem moze da se ponovi
:: Milion slucajeva sam imao da nece da se podigne sistem, dodju i kazu pokvario se kompjuter??
:: A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800
:: Thermaltake Soprano RS 200
:: Intel Q6600. CM - TX3
:: Asus P5QL-E
:: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
:: WD Caviar 640 Gb, AAKS
:: ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
gliga79 Mixxer 19.05.2010. 17:22 #215093

Nisam ni dosao do zakljucka da je sistem(to je samo predpostavka), vec sam napravio prvi i osnovni korak, ka resavanju problema.
Sistem je jedna slozena celina, koja ima vek trajanja !!!
Sa svakim novim instal i unninstal, taj sistem se remeti. Pored toga postoji jos sto sta, sto deformise samu strukturu baze podataka. Gde su virusi i crvi, krekovi raznorazni + jos gomila toga,da ne nabrajam. Kad sve to izmutira dobija se Frankenstajn, koji kad tad umre, kao i u prici :)))
Znaci nekom ce da traje 6 meseci nekom godinu dana , nekom 2 god.
Za svo to vreme se toliko uspori i izbaguje da mislis kako su neki duhovi usli u racunar, ima neko kaze star komp pa nece:)))
E zato se odradi sistem sa svim programima, pa lepo napravis back up i miran si .
Za 10 min sve novo i cisto.Gle odjednom sve leti:))))
To sto ga ti odrzavas u zivotu netaknutim(to ti mislis), ne znaci ti nista , mucis i sebe i njega, i na kraju ce opet da bude Crash.

Sta si uradio sa grafikom ???

Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
WD Caviar 640 Gb, AAKS
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs