Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
OS na externom hard disku
STRANA 1 OD 1
NenadV OS na externom hard disku 05.05.2010. 12:53 T26538

status: user
broj poruka: 89

Da li postoji neka varijanta windowsa koja moze da se instalira na externom hardu i da funkcionise kao standardni OS ili virtualno okruzenje.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nemamime RE 05.05.2010. 13:23 #210461

broj poruka: 294
Moze svaki OS uz malo trikova. Externi disk mora biti povezan preko e-sata (ne USB ili firewire). Ali bolja ti je varijanta sa internom fiokom.

NenadV dopuna 05.05.2010. 14:53 #210488

broj poruka: 89

Moj externi hard ima usb konekciju, a OS treba da se pokrece sa bilo kog kompa.
Primer kada se nakacim na neki komp kojem je vec podignut Windows, udjem na svoj EHD i kliknem na ikonicu koja podiye moj OS sa programima itd.
pesicnik re 05.05.2010. 15:15 #210492

broj poruka: 209
To će teško da ti radi...

MaliAbner Re: dopuna 05.05.2010. 15:41 #210497

broj poruka: 7769
Ovo je u stilu kako mali Perica zamislja OS...

Tomato Republic Of Serbia !!!

::
:: Moj externi hard ima usb konekciju, a OS treba da se pokrece sa bilo kog kompa
:: Primer kada se nakacim na neki komp kojem je vec podignut Windows, udjem na svoj EHD i kliknem na ikonicu koja podiye moj OS sa programima itd.
neXus2000 Euh bre? 05.05.2010. 16:24 #210507

broj poruka: 3350
OS moze biti na externom hardu koji se kaci na e-Sata ili USB, pod uslovom da BIOS podrzava dizanje sa jednog, drugog ili oba. Ako se taj hard ne seta, tj. samo ce biti na tom kompu onda OK.
Ako se seta taj hard i da sluzi kao OS za druge masine, u tom slucaju OS mora biti cist. Bez ikakvih drajvera za plocu, zvucnu, graficku.....itd. To jest, samo da su ucitani genericki drajveri koje Win daje. Inace nastajali bi BSOD-ovi zbog drajvera koji su instalirani, a dizu se na totalno drugom sistemu.

OS u drugom OS-u samo mozes dici preko virtuelne masine.
MaliAbner Re: Euh bre? 05.05.2010. 21:47 #210664

broj poruka: 7769
Ma to bi moglo da MS nije tako mocna firma kao sto jeste, toliko je mocna da cani ni supermocni INTEL ne moze da im stane na put.
Naime koncepcija INTEL-a je da se vezni programi pisu za BIOS pa bi takav racunar mogao da pokrene bilo koji sistem bez ikakvih problema sa veznim programima.
Koncepcija MS-a je da se vezni programi pisu za OS, razlog je naravno monopol.

Da je po Intel-u svet bi bio mnogo lepsi ali posto je po MS-u niko nema sirinu vizije nego svi moramo da gvirkamo kroz prozore.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: OS moze biti na externom hardu koji se kaci na e-Sata ili USB, pod uslovom da BIOS podrzava dizanje sa jednog, drugog ili oba. Ako se taj hard ne seta, tj. samo ce biti na tom kompu onda OK
:: Ako se seta taj hard i da sluzi kao OS za druge masine, u tom slucaju OS mora biti cist. Bez ikakvih drajvera za plocu, zvucnu, graficku.....itd. To jest, samo da su ucitani genericki drajveri koje Win daje. Inace nastajali bi BSOD-ovi zbog drajvera koji su instalirani, a dizu se na totalno drugom sistemu
:: OS u drugom OS-u samo mozes dici preko virtuelne masine.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs